BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Sezona 18

Sezona 18

Set priority
Show messages by
This Post:
00
199821.54 in reply to 199821.50
Date: 12/1/2011 6:02:03 AM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
A za Kuntay problemot e sto carot cekase site sto kupuvaa bekovi za treniranje (kako makedonci taka i stranci) da si kupat deca i sega normalno nema interes. Da ne zboruvam sto relativno niskata nadvoresna odbrana mu ja paga prilicno cenata...

Oкеј царот е крив. Толку хејтери не знам што е финтата.. Луѓе ја го стаив (3миљона) и Бобанот ми рече (на почеток на сезона) овој играч има шанси да иде 1 миљон и повеќе. Го ставив 3миљона за да му се гледаат скиловите и да ми даваат ПОНУДИ на ББ МАИЛ?!?! Што сега?! Ја мислете не знам колкава му е вредноста и дека „ниту пијан ниту луд“ нема да ми го купат 3 миљона? Немам појма колку се продаваат играчите?! Не знам што само лаете без причина. ЕВЕ ВИ ГО СЕГА 300К? Сега па МАЛЦЕ ВИ Е?!?!
Не знам што да ви кажам. Го промовирав секаде и спомнав за ББ Маил да ми праќаат понуди ама знаете колку понуди добив?!?!
НИТУ ЕДНА!
Ја не сфаќам... само царот та царот, јебем го и играч. АКО никој не го зеде ќе го отпуштам ич не ми треба. Доста зборите без веза, ја знам колку е потенцијален и знам дека скапува кај мене, ама ја сум крив што никој НЕ САКА ДА ГО ЗЕДЕ НИТУ ЗА 400К?!?! Е не знам во кој е проблемот.
Како сакате сфатете го искрено, ама царот неможе да биде крив цело време. Пошто царот ниту е глуп ниту е мутав да не знае колку е вреден КЈунтај.
Ако некој се повреди од зборовите, се извинувам, ама ме скурчевте веќе цела сезона.
Поздрав!

This Post:
00
199821.55 in reply to 199821.54
Date: 12/1/2011 7:22:44 AM
Overall Posts Rated:
5555
Царе немој да ни се нервираш, малку погрешно не разбра, ке се обидам да ги разјасниме некои работи.

1. Незнам зошто bobans така го проценил играчот кога на ТЛ има 18-годишни играчи со плата 5000+ со сличен потенцијал, а твојот нема ни 4000 плата.
2. Xsago е апсолутно во право кога вели дека слабата надворешна одбрана му ја спушта цената и дека секој сериозен менаџер што сака квалитетно да тренира 18-годишен потенцијал веќе си имаше купено таков играч во првата недела после драфтот.
3. Одбра многу погрешен начин да заработиш од него што го стави на почетокот за 3000К и чекаше понуди за него, бидеќи ретко кој менаџер при пребарување на таленти на ТЛ става толку висока сума на пари, па претпоставувам дека многу малку менаџери го имаат видено твојот играч кога беше шпицот во првата недела после драфтот. Ако го ставеше на почетокот за 1000К како што отприлика го процеии bobans можеби пак немаше да го продадеш ама барем ќе го видеа многу повеќе менаџери. Според мене твојот играч вреди околу 500К и тоа ако го продадеше одма на почетокот. Сега после 3-4 поминати тренинзи неговата цена е опадната и мораш да бидеш свесен дека колку повеќе го држиш кај себе без тренинг неговата цена опаѓа па ако почекаш уште малку не ќе можеш ни 200К да земеш за него.
Немој да ме сфатиш погрешно ти зборам најдобронамерно, зошто вака ем играчот губи тренизи ем неговата цена опаѓа а со тоа и твојата заработка од неговата продажба. Не го ставај за повеќе од 300К ако треба јас ќе го купам па ќе видиме после што ќе правиме со него.
Поздрав :)

Last edited by Dadimo at 12/1/2011 7:32:25 AM

This Post:
00
199821.56 in reply to 199821.55
Date: 12/1/2011 9:38:38 AM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Не, супер све разбрав. Значи не е бобансот крив туку јас претходната сезона значи неможете да ме направете слеп ама стварно видов КИНЕЗ со Кјунтај потенцијал и беше понудено од друг кинез за 5 МИЉОНА !! Плеј беше исто така и нема зашо ја да не го продадам мојот 1 миљон бидејќи и ја имав такво некое верување. Ве разбрав ептен убаво сите, кулирајте. Ама океј, царот е пак крив, кулирајте еве ви го за 300к кој сака нека го зеде, да се нема у играч. А ја знам баш кога се продава највеќе ама барем некој можеше ако се заинтересираше да пиши бб маил, а не сеа кога некој „мора“ да го зима за да не пропаѓа. Го зборам примеров со кинезот пошто КИНЕЗ ЗА КИНЕЗ ДАВААТ И ПО 5 МИЉОНА!! А овде македонец за македонец даваат... НИШТО! Многу се сакаме, нека си ибе мајката, еден за еден душа даваме....
Ич веќе ви кажав дека не се замарам. еве ви го 300к и ауфвидерзен!

Message deleted
This Post:
00
199821.58 in reply to 199821.56
Date: 12/1/2011 10:09:44 AM
Overall Posts Rated:
5555
bobans во никој случај неможе да биде крив и немора некој да биде крив туку треба да најдеме решение. Küntay за наши услови е добар талент но за светски стандарди е просечен играч кој благодарение на високиот потенцијал може да стане репрезентативен плејмејкер со правилен и редовен тренинг. Примерот со кинезот е класичен пример за измама и префрлање на огромни пари од еден во друг клуб. Досега од тоа што сум го видел на ТЛ најголемите 18-годишни таленти се продавале за помалку од 2 милиона. Слободно заборави на кинеските 5 милиона. На крајот на краиштата Hafiz Zuna е многу поголем талент од Küntay па го купив за 800К, да беше сега почеток на сезона сигурно цената на Zuna ќе одеше преку 1 милион.
Јас веќе ставив понуда на твојот играч за да им се појавува на тимовите со слична сума на пари во менито : Барате да купите нов играч? во Управувај со тимот. Со ова се надевам дека ќе се појават многу потенцијални купувачи а случајно ако некој од нас се одлучи да го купи слободно давајте понуда, јас ќе го купам само ако нема друг заитересиран.

Last edited by Dadimo at 12/1/2011 10:15:28 AM

This Post:
00
199821.59 in reply to 199821.58
Date: 12/1/2011 12:16:16 PM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Со среќа, ако си го купиш, честитки. Поздрав се најдобро

This Post:
00
199821.60 in reply to 199821.59
Date: 12/1/2011 5:16:41 PM
Overall Posts Rated:
128128
Care 5 milioni vo kes nema nitu eden tim vo Makedonija. Tim so 3 milioni ako ima ke bide cudo...

This Post:
00
199821.61 in reply to 199821.60
Date: 12/1/2011 5:19:07 PM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Ниту 5 милиони, ниту 3 милиони, ниту 1 милион, ама ниту ВОЛЈА и ЖЕЛБА нема Ксаго :). Ова е ЧУДОТО за мене, не се 3те милиони...

This Post:
00
199821.62 in reply to 199821.61
Date: 12/1/2011 6:04:37 PM
Overall Posts Rated:
128128
Vidi care spored mene nikoj nema potreba da plaka tolku pari za da kupel Makedonec. Edinstveno jas sto baram e megu dvajca isti igraci koi gore dolu isto ili slicno vredat da se izbere Makedonecot koga se bara dete za trening. A za takvi basnoslovni sumi, ne samo sto ne baram tuku i ne gi odobruvam biejki ne se regularni.

Jas sum za transfer na igracite po regularni ceni. Se razbira nekogas nekoi odat pogore od potrebnoto, nekoi podolu nema pravila. Ne mozes da se orientiras spored najvisokata cena koja si ja videl. Naprotiv poveke ima smisla da se orientiras spored najniskata i da se nadevas deka ke go dobies prosekot. Jas bi go stavil za 1k uste prvata nedela i bi cekal da vidam kolku ke dobijam. Moe mislenje e deka ti zaradi cekanje izgubi edno 300k najmalku. Sega ednostavno veke nema nikoj so pari ostanat na koj mu treba dete za trening.

This Post:
00
199821.63 in reply to 199821.62
Date: 12/1/2011 6:40:17 PM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Си стојам на мое мислење. Џабе зборење, џабе тупење. Мило ми е шо имаш твое мислење супер, поштувам. Си стојам на мој одговор (претходниот мој пост)
Секој со различни ставови кон играчите и кон ценењето на играчот.
Јас се одлучив за оваа тактика, мој играч и го ставив 3 миљона да видам дали ке се даваат БИДОВИ на ББ мејл. Видов дека ништо, сега не сака ни да се продаде. СПОРЕД МЕНЕ дојдов до заклучок:
1.Никој НЕ БАРА ИГРАЧИ!
2. Додека НЕ МУ СЕРВИРАШ на МАСА не сака да си земе САМ!
3. Никој од македонските менаџери не сака да кликне на копчето прати порака и да искуца барем 50 букви (100 е многу)!
4. Никој не цени играч и сите сакаат со ефтино да се извлечат!
5. СИТЕ ТРЕНИРААТ ПО ЕДЕН СТРАНЕЦ
6. Попрво би фрлиле 2 миљона од страна играч (македонски менталитет) отколку 2 миљона на некое „македонче“ кое според нив „нема појма“
И за ова ќе лаете и ќе хејтате, ама горе напоменав МОЕ МИСЛЕЊЕ! За да не го тупиме на форумот толку многу околу овој глуп играч ќе Ве замолам со сета моја почит према Вас која, верувале или не, ја има сеупште, да се престане да се пишува за играчот. И да, се додека е мој играчот можам КОЛКУ САКАМ и КОГА САКАМ да го ставам на ТЛ.
На ТЛ беше ЦЕЛО ВРЕМЕ само беше со (некогаш, не секогаш) ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ЦЕНИ! Е сега ќе испаѓа дека Царот НЕ СМЕЕ НИ ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРА со неговиот тим и менаџирање?!?! :)
Епа сте се заебале ако имате такво мислење... ГАДНО сте се заебале.
А за пари ИЧ не веќе не ме интересира. Го преболев фактот дека никој не се нафаќа за македонец. Еве ви странци нека вежбаат они, нашиве нека мрчат
Поздрав, секое добро

This Post:
00
199821.64 in reply to 199821.63
Date: 12/4/2011 10:12:49 AM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
[player=http://www.buzzerbeater.com/player/23025085/overview.aspx]
04.12.2011 - Hip Hop Macedonia штотуку го продаде Sener Küntay за $ 357 000.
CASE DISMISSED!
It's about time haters? :)
Нека му е честито на Facebook Wizards.

Advertisement