BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Sezona 18

Sezona 18

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
199821.46 in reply to 199821.45
Date: 11/30/2011 7:15:42 AM
Overall Posts Rated:
5555
Nekogas igracite odat poskapo nekogas poevtino otkolku sto treba (primer Mumcu se prodade za dvojno pomalku otkolku sto bese procenet oti nikoj ne se pozali za toa).

Edno e jasno Casale navistina e eden od najdobrite bekovi vo BB i so PA trening ima sansi da stane i najdobar. I platata vsusnost mu bese mnogu solidna so ogled na ona sto go nudese. Bek so 18 JR prethodno nikogas ne sum videl.

Се изненадив кога видов за колку пари се продаде Mumcu, речиси во исто време го купив Lofton за нешто помали пари. Да знаев, ќе го купев Mumcu, македонче си е македонче, иако морам да признам дека Lofton е и подобар и помлад. Колку што се сеќавам Mumcu имаше 14 на внатрешен шут а тоа му ја спушта цнатата, затоа не го најдов додека барав центри туку кога барав македонци.

2 недели пред да го купам и овие 2 недлеи откако го продадов Касале не најдов подобар бек од него на ТЛ. Се согласувам дека платата на Casale не беше толку голема ако се земат во предвид неговите скилови. Впрочем, јас после продажбата на Рентеира бев во можност да му ја плаќам платата но се изнервирав што Арнаудовски не добиваше тренинг можеби веќе пола сезона. Тоа логички може да се заклучи бидеќи играше само како плеј. Ако неговиот газда ја тренираше позицијата плеј тогаш ќе мораше да го игра и на друга позиција за да го ослободи местото за друг играч за тренирање.

До сите:
Значи за да го спасам Арнаудовски платив нешто повеќе од колку што реално вредеше на пазарот бидеќи е шутерски слаб, плус денес дадов уште 800К за идна македеонска звезда Hafiz Zuna. Ете за што ги потроши дадимо парите од Касале, за иднината на нашите репрезентации, се спасуваат играчи кои немаа тренинг а се голем потенцијал. Секако, ова е добро и за иднината на клубот, но со ова дефинитивно отпаѓа опцијата за бековско засилување, и ќе живуркаме резултатски оваа сезона.
Само уште еден интересен момент за тоа како играва ги креира минималната и максималната предлог цена за еден играч. Откако го продадов Касале на неговиот профил цената се движеше од 2100К до 4600К, што занчи дека еден трансфер макар е не регуларен ја поместува неговата граница (во случајов горната).

До скаутинг тимот:
1. На никој ли не му текна дека имам играч со истата висина на Hafiz Zuna и дека можам да го тренирам во пакет со Krenim Alizoti. Да не бвв слободен овие денови ненаше да го приметам и којзнае каде ќе завршеше.
2. Крајно време е да заврши одисејата со Sener Küntay. Царот ниту го тренира ниту го продава како што треба а третина сезона веќе помина. Сме имале и поголеми таленти од него ама не треба да дозволуваме вака да губат тренинзи играчи како Sener Küntay кој е добар матреијал и иднина за нашите репрезнтации.

Last edited by Dadimo at 11/30/2011 7:28:08 AM

This Post:
00
199821.47 in reply to 199821.46
Date: 11/30/2011 8:21:23 AM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Ќе заврши одисејата со Кјунтај само што никој не сака да ми понуди за него (кога беше 500к или 400к, што мое мислење е дека требаше да се продаде кога беше толку). А мој бед е што го ставив 3 миљона пак, бидејќи.... сум бил пијан по се изглеа или претепан ради концертот (B Real Taksirat 27.11.11) и го бапнав со една нула плус :D Инаку ке идеше 300к пошто нема интерес и го намалувам.
Ке го ставам нареден пат 300к или колку таму 300к и ситно, кој сака нека го купи.
Дадимо ако го сакаш земи си го друже, ако не, кој сака нека си го зеде, мене не ми треба како и да е :)
Поздрав!

This Post:
00
199821.48 in reply to 199821.47
Date: 11/30/2011 9:01:31 AM
Overall Posts Rated:
5555
Ќе заврши одисејата со Кјунтај само што никој не сака да ми понуди за него (кога беше 500к или 400к, што мое мислење е дека требаше да се продаде кога беше толку). А мој бед е што го ставив 3 миљона пак, бидејќи.... сум бил пијан по се изглеа или претепан ради концертот (B Real Taksirat 27.11.11) и го бапнав со една нула плус :D Инаку ке идеше 300к пошто нема интерес и го намалувам.
Ке го ставам нареден пат 300к или колку таму 300к и ситно, кој сака нека го купи.
Дадимо ако го сакаш земи си го друже, ако не, кој сака нека си го зеде, мене не ми треба како и да е :)
Поздрав!

Следниот пат трезен ставај го на ТЛ :)
Заслужуваш да добиеш 400К-500К ама трансфер-пазарот е чуден и непредвидлив па некогаш ќе биде на наша штета, некогаш во наша корист. Бидеќи се работи за потенцијал ќе треба да најдеш начен додека го продадеш да го вметнеш во тренингот. Скок-шут или 1на1 на секого би му годело. Инаку со задоволство би го земал да го тренирам ама веќе сум full со играчи за тренирање, може тек после 2 сезони. Некој нека го прибере во меѓувреме :)

This Post:
00
199821.49 in reply to 199821.48
Date: 11/30/2011 9:36:05 AM
Overall Posts Rated:
5555

Инаку со задоволство би го земал да го тренирам ама веќе сум full со играчи за тренирање, може тек после 2 сезони. Некој нека го прибере во меѓувреме :)

Всушност, ако размислам подобро баш сега би можел да го тренирам, секако заради Арнаудовски и Ализоти (а тоа ќе му годи и на Жуна) планирам до крајот на следната 19 сезона претежно да тренирам двопозициски скок- шут и 1на1.
Чекам за ова одобрување од Бобанс и Ксаго, со напомена дека од сезона 20 па се до нивна 27-28 годишна возраст пукам еднопозициски тренинг со кој мислам дека играчите ќе го достигнат својот потенцијал
А на почетокот од сезона 20 кога ќе преминам на еднопозициски внатрешен тренинг за Ализоти и Жуна ќе мора да го продадам Кјунтај, тогаш ќе ми треба 1 висок играч за тренирање (секако Македонец).

From: Xsago

This Post:
00
199821.50 in reply to 199821.49
Date: 11/30/2011 1:05:11 PM
Overall Posts Rated:
128128
Vaka za Zuna, nemav poim deka si zainteresiran i imas prostor za uste edno dete. Poveke menadzeri koi imaa najaveno interes bea kontaktirani vo izminatite nekolku nedeli za nego. A za Kuntay problemot e sto carot cekase site sto kupuvaa bekovi za treniranje (kako makedonci taka i stranci) da si kupat deca i sega normalno nema interes. Da ne zboruvam sto relativno niskata nadvoresna odbrana mu ja paga prilicno cenata...

A za Kuntay eve da pocekame nekoj da ne se najde zainteresiran koj ke mzoe podolgorocno da go trenira. Ako nema definitivno podobro imaj go ti prvite dve sezoni otkolku da skapuva. Duri i ke zarabotis nesto so ogled deka si go treniral.

This Post:
00
199821.51 in reply to 199821.50
Date: 11/30/2011 1:19:40 PM
Overall Posts Rated:
5555
Vaka za Zuna, nemav poim deka si zainteresiran i imas prostor za uste edno dete. Poveke menadzeri koi imaa najaveno interes bea kontaktirani vo izminatite nekolku nedeli za nego.
A za Kuntay eve da pocekame nekoj da ne se najde zainteresiran koj ke mzoe podolgorocno da go trenira. Ako nema definitivno podobro imaj go ti prvite dve sezoni otkolku da skapuva. Duri i ke zarabotis nesto so ogled deka si go treniral.

Можеш да ми кажеш од кои земји беа менаџерите што најавија интерес, да не расипав план на некого несакајќи. При надавањето се борев со еден прволигаш од Летонија мислам дека беше, а другите што даваа понуди не ми изгледаа сериозни купувачи. Инаку ни јас не планирав да купувам ново дете за тренирање, ама кога го видов пред 2 дена на ТЛ со иста висина како Ализоти, МВП, убави скилови за крило се заљубив во него. Ако ми веруваш овие 2 дена само за него размислував дали ќе можам да го вклопам во тренингот и имам план за оваа и следната сезона како да го изведам оваа. После тоа ќе добива исклучиво еднопозициски тренинг, во тоа бидете сигурни.

За Кјунтај се согласувам,подобро би било да му најдеме купувач за подолгорочно тренирање, но ако нема јас ќе го земам.

Last edited by Dadimo at 11/30/2011 1:20:51 PM

From: Xsago

This Post:
00
199821.52 in reply to 199821.51
Date: 11/30/2011 1:34:59 PM
Overall Posts Rated:
128128
Nasi makedonci, ama se duri ne go kupat ne mozes da znaes kolku se site koi projavuvaat interes kolku se realno spremni da platat. Nitu pak moze da se predvidi cenata predvreme. Ne e bitno na toa na kraj i kraista so sreka da si go treniras. Mene se sto mi e bitno e da dobiva kvaliteten trening zatoa sto e golem talent. A koj ke go trenira mi e sosema seedno site gi poddrzuvam podednakvo.

This Post:
00
199821.53 in reply to 199821.52
Date: 11/30/2011 1:55:25 PM
Overall Posts Rated:
5555
Nasi makedonci...

Сега ми е полесно, во последните 20мин. кога се вклучив активно во надавањето немаше ни еден менаџер од Македонија со понуда. Жуна е супер-талент ќе биде нешто подобар од Ализоти и верувајте дека е во сигурни раце.
Видов на дело до кај стигнаа Масаро и Мартиноски со претежно двопозициски тренинг, не ја правам пак истата грешка :)

This Post:
00
199821.54 in reply to 199821.50
Date: 12/1/2011 6:02:03 AM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
A za Kuntay problemot e sto carot cekase site sto kupuvaa bekovi za treniranje (kako makedonci taka i stranci) da si kupat deca i sega normalno nema interes. Da ne zboruvam sto relativno niskata nadvoresna odbrana mu ja paga prilicno cenata...

Oкеј царот е крив. Толку хејтери не знам што е финтата.. Луѓе ја го стаив (3миљона) и Бобанот ми рече (на почеток на сезона) овој играч има шанси да иде 1 миљон и повеќе. Го ставив 3миљона за да му се гледаат скиловите и да ми даваат ПОНУДИ на ББ МАИЛ?!?! Што сега?! Ја мислете не знам колкава му е вредноста и дека „ниту пијан ниту луд“ нема да ми го купат 3 миљона? Немам појма колку се продаваат играчите?! Не знам што само лаете без причина. ЕВЕ ВИ ГО СЕГА 300К? Сега па МАЛЦЕ ВИ Е?!?!
Не знам што да ви кажам. Го промовирав секаде и спомнав за ББ Маил да ми праќаат понуди ама знаете колку понуди добив?!?!
НИТУ ЕДНА!
Ја не сфаќам... само царот та царот, јебем го и играч. АКО никој не го зеде ќе го отпуштам ич не ми треба. Доста зборите без веза, ја знам колку е потенцијален и знам дека скапува кај мене, ама ја сум крив што никој НЕ САКА ДА ГО ЗЕДЕ НИТУ ЗА 400К?!?! Е не знам во кој е проблемот.
Како сакате сфатете го искрено, ама царот неможе да биде крив цело време. Пошто царот ниту е глуп ниту е мутав да не знае колку е вреден КЈунтај.
Ако некој се повреди од зборовите, се извинувам, ама ме скурчевте веќе цела сезона.
Поздрав!

This Post:
00
199821.55 in reply to 199821.54
Date: 12/1/2011 7:22:44 AM
Overall Posts Rated:
5555
Царе немој да ни се нервираш, малку погрешно не разбра, ке се обидам да ги разјасниме некои работи.

1. Незнам зошто bobans така го проценил играчот кога на ТЛ има 18-годишни играчи со плата 5000+ со сличен потенцијал, а твојот нема ни 4000 плата.
2. Xsago е апсолутно во право кога вели дека слабата надворешна одбрана му ја спушта цената и дека секој сериозен менаџер што сака квалитетно да тренира 18-годишен потенцијал веќе си имаше купено таков играч во првата недела после драфтот.
3. Одбра многу погрешен начин да заработиш од него што го стави на почетокот за 3000К и чекаше понуди за него, бидеќи ретко кој менаџер при пребарување на таленти на ТЛ става толку висока сума на пари, па претпоставувам дека многу малку менаџери го имаат видено твојот играч кога беше шпицот во првата недела после драфтот. Ако го ставеше на почетокот за 1000К како што отприлика го процеии bobans можеби пак немаше да го продадеш ама барем ќе го видеа многу повеќе менаџери. Според мене твојот играч вреди околу 500К и тоа ако го продадеше одма на почетокот. Сега после 3-4 поминати тренинзи неговата цена е опадната и мораш да бидеш свесен дека колку повеќе го држиш кај себе без тренинг неговата цена опаѓа па ако почекаш уште малку не ќе можеш ни 200К да земеш за него.
Немој да ме сфатиш погрешно ти зборам најдобронамерно, зошто вака ем играчот губи тренизи ем неговата цена опаѓа а со тоа и твојата заработка од неговата продажба. Не го ставај за повеќе од 300К ако треба јас ќе го купам па ќе видиме после што ќе правиме со него.
Поздрав :)

Last edited by Dadimo at 12/1/2011 7:32:25 AM

This Post:
00
199821.56 in reply to 199821.55
Date: 12/1/2011 9:38:38 AM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Не, супер све разбрав. Значи не е бобансот крив туку јас претходната сезона значи неможете да ме направете слеп ама стварно видов КИНЕЗ со Кјунтај потенцијал и беше понудено од друг кинез за 5 МИЉОНА !! Плеј беше исто така и нема зашо ја да не го продадам мојот 1 миљон бидејќи и ја имав такво некое верување. Ве разбрав ептен убаво сите, кулирајте. Ама океј, царот е пак крив, кулирајте еве ви го за 300к кој сака нека го зеде, да се нема у играч. А ја знам баш кога се продава највеќе ама барем некој можеше ако се заинтересираше да пиши бб маил, а не сеа кога некој „мора“ да го зима за да не пропаѓа. Го зборам примеров со кинезот пошто КИНЕЗ ЗА КИНЕЗ ДАВААТ И ПО 5 МИЉОНА!! А овде македонец за македонец даваат... НИШТО! Многу се сакаме, нека си ибе мајката, еден за еден душа даваме....
Ич веќе ви кажав дека не се замарам. еве ви го 300к и ауфвидерзен!

Advertisement