BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Sezona 16

Sezona 16

Set priority
Show messages by
This Post:
00
181431.40 in reply to 181431.39
Date: 7/13/2011 8:16:56 AM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Fala Xsago, fala Boban :)) Pande ja reshi utakmicata, isto koga Lavrentij gi reshavashe lani na centarska pozicija, Pande nemoze da go srushi rekordot na Lavrentij koj e 6 fauli za 12 minuti :DD Pande e Pande, svesen e deka protiv mene igra :D
Slednata sezona veruvam deka ke napravis dosta dobar tim i ke gi banjas site!!

Nikpos e DZVER! Momentalno e vo Turcija na odmor, pa ne e svesen deka pobeduva :D Mozda ako se pustil megjuvreme pa znae :D Inaku stvarno i mene me iznenadi, i sega so mene igra, kako ke bide ke vidime ponatamu sekako :))

Stvarno MKD BB Elitata pocnuva da stanuva kotelot na Lucifer!! VISTINSKI PEKOL! Koj e vnatre..... Ke vrie i ke se bori da izleze od kotelot, koj e nadvor, e navistina vo Rajot :)))

pozdrav uste ednas :)

This Post:
00
181431.41 in reply to 181431.40
Date: 7/13/2011 8:31:26 AM
Overall Posts Rated:
203203
Stvarno MKD BB Elitata pocnuva da stanuva kotelot na Lucifer!! VISTINSKI PEKOL! Koj e vnatre..... Ke vrie i ke se bori da izleze od kotelot, koj e nadvor, e navistina vo Rajot :)))

pozdrav uste ednas :)

"Pekolot" e daleku pozabaven!

This Post:
00
181431.42 in reply to 181431.41
Date: 7/13/2011 8:34:34 AM
Overall Posts Rated:
203203
Roy González (4897026) proglasen za MVP. Sepak, MVP sezonava dojde od najdobriot tim vo regularnata sezona.

From: Xsago

This Post:
11
181431.43 in reply to 181431.42
Date: 7/18/2011 7:09:10 AM
Overall Posts Rated:
128128
Cestitki do bobans i carot za plasmanot vo finaleto. Osobeno do carot koj stana 7iot finalist vo istorijata na Elitata (14 sezoni dosega) i im se pridruzi na golemite iminja: baniran (12 pati), NC State (9), Gemidzii Veles (2), Najdobrite (2), Beneton Veles (1) i tockaci (1).

So sreka i na dvajcata vo finaleto, a sreka im posakuvam i na timovite koi se borat za opstanok kade ocekuvam dve interesni majstorki. Do onie koi sto ke ispadnat im posakuvam sto pobrzo da se vratat, po moznost uste idnata sezona.

Za kraj malku pozitivni vesti za site :). Ne zemajki go vo predvid mozniot pad na platite na igracite vo idnata sezona (koj moze da se sluci no i ne mora, no i da se sluci ke bide relativno mal), idnata sezona spored nekoi moi grubi presmetki prihodot od TV pravata ke bide okolu 210-215k sto e pokacuvanje za edno 35k od minatata sezona. Ova se sepak seuste preliminarni presmetki i konecniot ishod ke zavisi od toa koj ke ispadne od ligata, koj ke se plasira od vtoroligasite, kako i dali ke ima izmeni vo sostavite vo slednite nekolku dena do pocetokot na novata sezona vo site timovi koi se zemeni vo predvid. Za ovie presmetki vo predvid se zemeni timovite koi spored mene se favoriti za opstanok/ispaganje i e pretpostaveno deka nema da ima izmeni vo sostavite.

Se nadevam deka ova zaedno so prodazbata na dresovi koja postojano se zgolemuva ke ni ovozmozi slednata sezona da bide uste pointeresna bidejki ke mozeme da si dozvolime uste poveke skapi igraci, a istovremeno najverojatno nikoj nema da bide primoran da prodava igraci zaradi pregolemi plati :)

From: Onisifor

This Post:
00
181431.44 in reply to 181431.43
Date: 7/19/2011 5:06:39 AM
Overall Posts Rated:
203203
Ti, dimac i carot dosta ja zgolemivte popularnosta na ligata (Miloshevski, Potera i Veseli) za slednata sezona. Tuka e sekako (najvazno) generalnoto doblizuvanje na kvalitetite na timovite. Se nadevam deka 22 - 0 skorot na baniran nema da ima negativen efekt :P

Za finaleto: koj ne igral protiv carot ne znae sto e BB :) Sum imal dosta (pozitivno) napnati iskustva so nego, posebno vo kupot Sezona 14 (29039294) koga nenadejno na terenot vo dres na HHM istrca Bertas Šeporaitis (8170434), postigna 35 poeni, fati 25 topki i si zamina.

Rivalitetot (na kompetitivni sredbi) niz brojki e:
- (Vkupno) Gemidzii 3 pobedi, HHM 1 pobeda
- (Liga) Gemidzii 2 pobedi, HHM 1 pobeda
- (Kup) Gemidzii 1 pobeda

Ocekuvam pobeda.

This Post:
00
181431.45 in reply to 181431.44
Date: 7/19/2011 11:05:47 AM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Vi blagodaram na site za cestitkite, iskreno mi znachat. Ke probam Crvenata konfederencija da ja odbranam vo najdobro moe svetlo i da bidam dosta profesionalen :)) Koolku ke postignam, ne znam, no toa sto ke go vidite od mene, ke bide davanje se od sebe, veruvajte :) Red COAST Represent for REAL! :)

Popularnosta i zgolemuvanje na TV dogovorot za narednata sezona mislam deka ke bide pokacen, ne samo zaradi zvezdite Miloshevski Potera i Veseli tuku i za eden kup mladi talenti sto ke bidat dzvezdi narednata godina i ke ni go vodat timot :) Navistina se ocekuva golem uspeh vo mladoto meso, jas mozam toa da go kazam licno, bidejki so 2 mladi nadezn i neiskusni centari,koj seuste se razvivaat, ja stignav do finaleto, so samo eden "asalen" centar od pocetokot na Sezona 16 :)

Spored moite ocekuvanja NEMAV poim deka ke bidam vo Finaleto, mislev deka ovaa sezona ke odam vo II liga bas poradi faktot na mladite deca sto gi vezbam i sto napreduvaat, spored mene, odlicno i gi ocekuva odlicna idnina vo Hip Hop Macedonia timot :)

Sto se odnesuva za Bobanot i finaleto :D Nemam sto da komentiram, Sezona 14 bese dosta interesna za mene, i koga se raboti za mene i Bobanot, mojot natprevaruvachki duh nikogas nema da izgasne, sekogas ke sakam da go pobedam :) Nekoj den, koga ke imam tim od sonishtata, kako negoviot , ke uspeam da go pobedam Ucitelot.
Ova finale isto taka go narekov Ucitel - Ucenik, bidejki mnogu, mozam da kazam, poveketo raboti me nauci Bobanot za napredokot na ovoj moj tim, i mi pomagase okolu timot :)
Da ne go tupam, ostanuvaat uste 25 minuti od pocetokot na Finaleto, tenzijata raste, ocekuvame interesni dueli.

Ocekuvam i jas barem edna pobeda :) Ostanatoto, ke vidime :)

Pozdrav Hip Hop Car!

This Post:
00
181431.46 in reply to 181431.45
Date: 7/20/2011 3:55:24 PM
Overall Posts Rated:
77
aj mene me imas bre za rival :)))

This Post:
00
181431.47 in reply to 181431.46
Date: 7/23/2011 2:51:25 PM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Добро вечер на сите. Oвде како второпласиран оваа сезона, или како оној губитникот во финалето на ББ МКД Елита, можам да кажам само искрени честитки за првопласираниот кој, се знаеше од почеток дека ке стигне до овде и ке го освои трофејот 2 пати по ред. Честитки до Бобанот, браво мајсторе, не бев голема пречка за во Финалето, но последната утакмица беа клучни скоковите кои Jose Cerain беше повреден и неможеше многу да помогне, и ја загубив средбата.
Честитки до твојот МВП што имаше просек во последните 2 средби 41,1 поен по натпревар.
Исто, сакам да им се заблагодарам на моите играчи кои дадоа се од себе, но го немаат скилот за да го победат совршениот тим на Гемиџијата :)
Сега со поголеми сили и со огромен тренинг наредната сезона, за поголем напредок за стигнување пак до плејоф, можеби до стигнување на истиот успех.
Како и да е, оваа сезона испадна Црвената Конференција е во знакот на Хип Хопот, како што ка Бобан.
Горд сум на тоа што го претставувам Хип Хопот во одлично светло и што ми помага во врска со играва. God Loves Hip Hop, God is Hip Hop.
HIP HOP DON'T STOP!
Peace and much love and respect for y'all!!
Поздрав Хип Хоп Цар!

Last edited by Hip Hop Car! at 7/23/2011 4:38:55 PM

This Post:
00
181431.48 in reply to 181431.47
Date: 7/23/2011 4:10:25 PM
Overall Posts Rated:
203203
Peace Care, peace i fala na cestitkata.

Realno, pobediv mnogu polesno od ocekuvanjata. Mnogu sreka se izmesa vo ishodot. Odigrav Normalno (stedejki entuzijazam za eventualnata majstorka) posto ocekuvav da zagubam. Srekata za mene dojde so povredata na Cerain kaj carot sto seriozno se odrazi na skok igrata vo prodolzenie na natprevarot. Po prvoto poluvreme imav minimalna prednost od 2 poeni, a na rezultat 56 - 53, na 8:26 od tretata cetvrtina, dojde povredata na Cerain. Natprevarot bese lesna pesna potoa. Razlikata vo skok igrata stana ocigledna i ubistvena za carot. Statistikata kaza deka sum osvoil duri 21 skok poveke (13 ofanzivni).

Capasso go nadigra vo celost Veseli i e neoficijalniot MVP na finalnata serija :)

From: Xsago
This Post:
00
181431.50 in reply to 181431.49
Date: 7/25/2011 10:12:39 AM
Overall Posts Rated:
128128
Zavrsi sezona 16. Cestitki do bobans za titulata i do site onie koi si gi ispolnija posakuvanjata za sezonata (ili gi natfrlija).

Sepak, vreme e da pogledneme nanapred kon sezona 17. I jas go zabelezav toa deka nitu eden ispadnat prvoligas ne uspea da se vrati vo I liga. Toa znaci deka ni doagaat se podobri i podbri timovi od edna divizija podolu i toa treba da ni ja podobri i prvata liga. Ke bide interesno da se vidi koj tim vo koja konferencija ke bide izvlecen. Minatata sezona 1 od 4tite novi "Elitasi" uspea da opstane (cestitki do gorge). Ke uspee li nekoj idnata sezona 17 ke vidime. Isto taka minatata sezona pomina vo znakot na Gemidzii Veles i baniran. Za idnata mislam deka ima uste nekolku timovi gladni za visoki rezultati i so zelba za trofei. Promeni vo timovite koi se plasiraa vo plejofot najverojatno ke ima, no dali ke bidat tie golemi ili ne ke vidime.

Se na se odlicna sezona (iako mene mi bese najlosa vo postoenjeto na timot), da se nadevame deka ke bide idnata uste podobra.

P.S. Zal mi e za tebe Gari, steta sto nema konecno da go vidime derbito Angelcinja - Teorel. Ajde mozebi idnata sezona...

Last edited by Xsago at 7/25/2011 10:15:30 AM

Advertisement