BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Sezona 17

Sezona 17

Set priority
Show messages by
From: Angel961

This Post:
00
190983.27 in reply to 190983.26
Date: 8/13/2011 5:05:10 PM
Overall Posts Rated:
2929

Eve i jas da se vklucam. Otkako stanav prvoligas odigrav 4 utakmici doma. 2 prvenstveni
posetenost 100% a cenite se maksimalni. 2 za kupot so slabi protivnici.Hooligans Durfuli bot tim samo 34 prazni stranicni. .So Kulla e Skupit 24 prazni stranicni. Super poseta.

From: Xsago
This Post:
11
190983.28 in reply to 190983.27
Date: 8/13/2011 7:17:59 PM
Overall Posts Rated:
128128
Tvojata sala e mala, ti do kraj na sezona ke imas 100% polna sala bez ogled na sto ke se slucuva...

This Post:
00
190983.29 in reply to 190983.28
Date: 8/23/2011 4:05:05 PM
Overall Posts Rated:
203203
Care, care. Da si ibesh vekot, da si ibesh.

This Post:
00
190983.30 in reply to 190983.29
Date: 8/23/2011 11:35:49 PM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
Ја да си ибам векот? Море седи мирен, ти да си ибеш векот, што ти се случи...
Извадок (бидеќи немам supporter ова гледајте го како извадок од весникот "Macedonian Source" Magazine:
„По цели 13 лигашки сезони, дали е ова прв пат во нивните 10 сезони во кој Гемиџиите се во прва лига, ова е прв пат да изгуби 2 лигашки натпревари ПО РЕД?!?! Што ли е сега во умот на менаџерот, сеуште нема резултати и информации дадени на одговорните лица во Хип Хоп Македонија.
Уште во првата четвртина било доста неизвесно, 23 - 23, сите беа повеќе-помалку напнати. Играчите даваа се од себе... Во полувремето влеговме со -9. Но Xsago правилото (Поздрав до тебе друже) почна да се одвива, по првиот звук на сирената за почеток на 3тата четвртина. 3тата четвртина е завршена со 14-29 за царевите со што станува позитива со 6 поени. 4тата четвртина се завршува се во најдобро можно светло со краен резултат од 85 - 98 за Царевите на свој домашен терен. За ова можеме благодарност и ПОЧИТ да дадеме на новиот тазе плеј на Хип Хоп Царот (одлична инвестиција, досега) со 14 поени, 7 асистенции,3 украдени и 3 скока, потоа на Emerson кој имаше шут 11 - 17 и постигнати 24 поени и исто така Erjon Veseli кој постигна 22 поени со 8 - 13 шут и неверојатни 6 - 10 шут за три поени. Од страната на Гемиџијата можеме да ги пофалиме Черепналковски со 20 поени, 6 асистенции, Багин со 18 поени и 13 скока, и Убидеа со 16 поени и 9 скока, кои не беа доволни за победа.
„Подобри беа од нас, не очекувавме дека толку ке не демотивира и ке не заплаши страствената публика која скокаше и се шуткаа за време на натпреварот, а исто така бевме плукани (пцуени) од страна на нив. Многу слободна игра, квалитетна кошарка на теренот, се разбира.Но нешто во мене, го знаеше овој пораз“- Беа зборовите на Черепналковски и замина кон соблекувалната.
Имено, на арената Macedonian South Bronx се жареше и палеше 1 час после завршувањето на натпреварот, со нивните пушки и се разбира омилената двојка на навивачите: Пиво и РАП. Ечеа песни од познатите њујоршки легендарни рапери и секој со свој стил одговараа на прашањата на водителот.
„Ова е НАЈДОБРОТО СРАЊЕ на кое сум бил... ГИ НАПРАИВМЕ ПАРТАЛИ! ХИП ХОП ЗАСЕКОГАШ НИГЕРИ!!“ , „Ме изненадија целосно хипхопериве на теренот, алал да им е, знаат како да направат шоу и да ги задржат навивачите на нивна страна, после срамниот пораз од Баниран пред 4 дена..“ беа само дел од одговорите за "Macedonian Source" Магазинот кој излегуваше СЕКОГАШ....... кога ќе се имаше пари за истиот.Наредниот дуел е дуелот каде што одиме на гости кај Xsago Phantomos со неговите домашни играчи кои прават партали во оваа и претходните сезони во МКД ББ Елита, што ќе се случи таму останува да видиме.. НО..... Дали е ова срам или понижување за играчите на Гемиџии Велес? Дали е ова најмизерната недела за менаџерот на Гемиџиите? Дали ова значи дека навивачите нема да бидат повеќе заинтересирани за оваа кобна недела која (сеуште) не е поминала во овој ББ Свет? Останува да видиме во наредните недели...“

Еве извадок луѓе, морав да ви копирам од магазинот, ме погоди ова кога го прочитав, алал да му е на уредникот на весникот :D
Читајте го текстот кој може и смејте се, доста се хумористични сите од уредниците :D
П.С. Премногу ПОТЦЕНУВАЊЕ не е на арно Бобане нели? Се сеќаваш на муабетот? Ова ти е ОДГОВОРОТ:) http://www.buzzerbeater.com/match/36535785/boxscore.aspx Поштен човек, си стоев на зборот и си го оддржав ветувањето :) 23ТИ!! Ќе се памти овој датум во Хип Хоп Македонија тимот, а можеби ОВАА недела за Гемиџиите :)
Поздрав до сите, Хип Хоп Цар!
Peace and God Bless Y'all!

Last edited by Hip Hop Car! at 8/23/2011 11:36:32 PM

This Post:
00
190983.31 in reply to 190983.30
Date: 8/24/2011 4:08:30 AM
Overall Posts Rated:
203203
Извадок (бидеќи немам supporter ова гледајте го како извадок од весникот "Macedonian Source" Magazine:
„По цели 13 лигашки сезони, дали е ова прв пат во нивните 10 сезони во кој Гемиџиите се во прва лига, ова е прв пат да изгуби 2 лигашки натпревари ПО РЕД?!?! Што ли е сега во умот на менаџерот, сеуште нема резултати и информации дадени на одговорните лица во Хип Хоп Македонија.

А да направиме една тема на форумот (пример, прес-конференции или уатева) кајшто менаџерите ќе објавуваат вакви ствари?

P.S. Уште го немам прочитано постот... later dude, и ќе добиеш конкретен одговор :P

This Post:
00
190983.32 in reply to 190983.31
Date: 8/24/2011 7:15:24 AM
Overall Posts Rated:
128128
+1 za tema pres-konferencii.

This Post:
00
190983.34 in reply to 190983.30
Date: 8/24/2011 11:58:51 AM
Overall Posts Rated:
203203
Cesen poraz, nema sto priznavam.

Vcera carot se nadmina sebe si. Se prasuvam sto ke smislat urednicite na Macedonian Source kako opravdanie za odlukata na HHM da odi CT, na recisi 1/3 od sezonata i vo presret na vazen kup natprevar. Edno e jasno, Carot pobedi i javno ni kaza deka vo narednite 4-5 nedeli e spremen da igra so 50k+ pomalku vo odnos na konkurentite. Hrabra odluka.

Jas nemam za nesto posebno da se pozalam. Jasno mi bese deka protiv tebe ke vidam poveke maka ovaa nedela i ovoj poraz ne me shokira. Edinstveno, ke moram da te razocaram vo edno. Prognozata deka ova ke bide najlosata nedela za Gemidziite ne ti se ispolni. Denes Gemidzii slavat najuspesen start vo edna B3 sezona i navivacite i upravata se prilicno zadovolni. Zal mi e sto te razocarav.

This Post:
00
190983.35 in reply to 190983.34
Date: 8/24/2011 12:29:24 PM
Overall Posts Rated:
128128
Cesen poraz definitivno, no spored mene i ne e pregolemo iznenaduvanje odlukata za CT. Realno vo treite sredbi vo nedelata Carot imase tri posilni protivnici od svojot i samo protiv eden od niv igrase doma. Zgora na toa edinstveniot tim koj gostuvase resi da go potceni i da odigra opusteno, nesto na sto drugite dva tima ne ni pomisluvaa. Carot prakticno ja dobi edinstvenata sredba koja mozese da ja dobie so sigurnost. E sega dali toa ke mu se osveti vo podocneznite kola, pred se protiv Najdobrite vo gosti veke vo narednoto ke vidime. A sto se odnesuva do onie 50k... se nadevam ne mislis na onie 50k od koi jas ni najmala namera nemam da se otkazam doma :)). Ne sum tolku slab jas ne me potcenuvaj bobans-e :)).

E sega nesto dugo cestitki za pobedata nad Sharman Flamethrowers. Iako se raboti za golemo ime vo BB zaednicata jas iskreno ocekuvav da go pobedis. Vsusnost moite ocekuvanja otkako ti go vidov rasporedot i pred se ambiciite na ekipite protiv koi igras bea 7-1 skor. Vo najlos slucaj 6-2 i plasman vo top 32. E sega pazi so pravis oti jas navivam za tvoj uspeh na megunarodna scena i smetam deka ke uspees :))

From: Onisifor

This Post:
00
190983.36 in reply to 190983.35
Date: 8/24/2011 12:57:59 PM
Overall Posts Rated:
203203
A sto se odnesuva do onie 50k... se nadevam ne mislis na onie 50k od koi jas ni najmala namera nemam da se otkazam doma :)). Ne sum tolku slab jas ne me potcenuvaj bobans-e :)).
Sekako deka ne mislev na tebe koga zborev za kusok od 50k :) Najmalku pak deka te potcenuvam. Vo princip ne potcenuvam nikogo vo ligava, pa duri i carot :D Odigrav TIE otkako ja vidov formata na Sharman vo petokot i posebno poradi povredata na Junhan na vcerasniot natprevar (tie igraat 6.5 casa porano od nas i toa bese pogodna okolknost). Fufang od druga strana mu bese isto taka nadvor od igra po povredata pred 2 nedeli. Denesnata pobedata e 2/3 srekja i 1/3 dobra podgotovka. Vo taa 1/3 vleguva i vcerasniot poraz od carski.

Vo vrska so temata "Press-konferencii", sega mi tekna deka vo Tajland nekolku sezoni nanazad funkcionirase odlicno edna takva (Eve primer (132015.1)). Ako sme ZA, da otvorime edna takva i kaj nas pa da ja zalepam vo "crvenite temi".

This Post:
00
190983.37 in reply to 190983.36
Date: 8/24/2011 1:11:07 PM
Overall Posts Rated:
128128
Zainteresirani sme, otvaraj i definitivno napravi ja sticky :).

A za potcenuvanje znam deka ne me potcenuvas i deka igrase TIE zaradi mecot so Sharman ognofrlacot :). Poentata mi bese samo da ti ja objasnam logikata zosto carot bas tebe te izbra za da te "lupne" sto mu bese validna i relativno pametna odluka.

Advertisement