BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Sezona 18

Sezona 18

Set priority
Show messages by
This Post:
00
199821.25 in reply to 199821.24
Date: 11/15/2011 3:16:01 PM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7676
На кочански кажано: Само гомна да се јадело....
На ваше кажано: Just wanna have fun :D
Спамирајте ме што сакате прајте, си го кажав моето :D
И не се навредувајте,немате зашо, една (не)обична фраза е тоа :D Како и да е интересно и смешно е, така да ако тоа ти било идејата Бобане, си успеал :D
FIGHT THE POWER!!!

Last edited by Hip Hop Car! at 11/15/2011 3:23:22 PM

From: Onisifor

This Post:
00
199821.26 in reply to 199821.24
Date: 11/15/2011 3:24:32 PM
Overall Posts Rated:
203203
Xsago, vo dimac mi e nadezta deka ke doznaeme za TV pravata vo II.2. Zatoa vikam ti najmnogu navivas tamu da se padne :)

@ carot: e bre, de bre :)

Last edited by Onisifor at 11/15/2011 3:27:07 PM

From: Dadimo

This Post:
00
199821.27 in reply to 199821.22
Date: 11/15/2011 4:22:26 PM
Overall Posts Rated:
5555
Vo sinata se srekjavaat Gemidzii Veles i Vardar Dimoa - dvata neporazeni tima vo dosegasniot del od sezonata. Renteria ne uspea da se prodade vo prethodnot obid, pa taka toj ke moze da nastapi vecerva - za posleden pat bidejki dadimo dobi ponuda za nego. Ubavo tempiral dadimo. Renteria, igracot koj ostavi dlabok pecat vrz klubot, go odigruva posledniot natprevar pred domasnata publika. Se ocekva prepolna sala i neprijatelski nastroeni navivaci sprema zvezdite na Gemidziite. No, Gemidziite se Gemidzii zatoa sto vakvite momenti gi pravat pomotivirani. Vo sekoj slucaj, duelot na Vardar Dimoa arena e proglasen za derbi na koloto.

Жал ми е што резултатот не го оправда епитетот дерби на колото, мислев дека ако се случи моите играчи да се залагаат нешто повеќе можеби ќе дојдам до победа, но и премногу се експериметираше а нема соодветни играчи за такво нешто. Тимот едноставо се распадна во второ полувреме, утре ќе се потрудам да дознам што се случи иако е очигледно дека ја отворив уште повеќе дупката во надворешната одбрана. Касале мораше да игра како резерва да му ја вратам формата ама и стартер да беше поразот беше неизбежен. Гемиџиите излегоа со речиси најсилен состав, силно мотивирани и против нив не се може. За утре е најавена прес-конференција во клубот по повод продажбата на Renteria.

This Post:
00
199821.28 in reply to 199821.27
Date: 11/26/2011 3:02:58 PM
Overall Posts Rated:
77
АУ АУ АУ КАТАСТРОФА ЗА ИГРАТА противникот мој остана со 4 играчи и влегува фан да игра, најверојатно мајкл џордан, и ми прави разлика ме победува БЕДНОООООО ова нема никаква логика голем недостаток на играта срамота!!!!

This Post:
00
199821.30 in reply to 199821.29
Date: 11/27/2011 7:33:27 AM
Overall Posts Rated:
5555

- Ofanzivniot tek ti e uzasen. So takov ofanziven tek tesko se pobeduva, osobeno pri neutralna taktika.

Dodatno tvojot najdobar bek (vo slucajot krilo) igral samo 21min zaradi 6 fauli. Bez nego ti ja gubis i onaa prednost koja si ja imal na nadvoresnata linija, pa ispaga deka toj verojatno imal i pojak sostav od tvojot. Za golemiot broj na licni greski mozebi e vinovna slucajnosta, no mozno e i del od tvoite igraci da se skloni na fauliranje. Postoi skriena vestina za agresivnosta vo BB, koja go olucuva intenzitetot na faulite.

- I na kraj, tocno e deka se funkcionira bazirano na brojki, megjutoa isto taka e tocno i deka site igri-simulacii za da bidat interesni i nepredvidlivi mora da bidat napraveni (ke se izrazam strucno) stohasticki. Toa znaci deka vo se ima odredena mera na slucajnost. Ednostavno mozno e i ti da ne si imal sreka denes.

За таков слаб офанзивен тек мислам дека ја има избрано најдобрата опција во нападот. Основниот, неутрален напад не силува ништо, спонтано се одвива нападот и не ги принудува играчите да прават грешки при додавањата. Додатно, забрзаното темпо на игра диктира напад со помалку додавања што според мене значи дека овој дел од тактиката му е наместен како што треба. Не би требало да биде проблем издржливоста бидеќи има подобра клупа.

Настапот на Thomas Mora е клучниот момент за неговиот пораз. Позицијата крило според оценките и перформансите очигледно не му одговара, Thomas Mora не само што играл малку поради 6 лични туку и тоа што го одиграл е под неговите можности.

Правењто лични грешки од моето досегашно искуство со играва мислам дека е директно поврзано со мотивираноста и ентузијазмот. Играчите кога се помотивирани и играат со поголема желба нормално е дека ќе прават повеќе фаули. Секако тука имаат влијание и одбраната и издржливоста.

За крај, симулаторот на натпревари. Се тврди од официјални извори дека тој не е чепнат во последниве неколку сезони, но јас приметувам многу чудни работи во последниве неколку сезони. Ако е вистина дека не е чепнат тогаш има багови. Факторот на случајност кој го спомнуваш некако почесто се случува во последните сезони за разлика од порано. Сега има многу повеќе изненадувања и чудни резултати од порано. Додатно сведок сум на чудни перфорамски на моите играчи во одредени моменти. Така на пример играч како што беше Касале со непостоечки скил за скок фаќа 5 или 7 скокови како плејмејкер. Мојот тим се до последното коло играше без класичен плеј а е на второ место во елитата според бројот на асистенции. Да, јас посветувам внимание на овие скилови кај моите играчи што ги тренирам, но тие не се ни од далеку толку високи еден Масаро да вади асистенции скоро колку еден Барош што го имав порано. Неколку пати ми се случи претходната сезона врвни играчи како Рентеира и шутери како Мартиноски и Масаро да неможат кош да дадат во неделата кога се во одлична форма. Да тука имало улога и противничката одбрана ама до толку....А и ова Кузе што се буни е во право, он на натпреварот веќе беше пред пораз, среќниот фан одигра само 30+ секунди, што во колективен спорт и немора да има големо значење, но под итно мора да се исфрли барем на официјалните натпревари. Како може среќен фан да игра официјален натпревар, или нека го изгуби службено натпреварот тимот кој нема 5 играчи да го доигра или нека продолжи со играч помалку.

Last edited by Dadimo at 11/27/2011 7:50:04 AM

This Post:
00
199821.32 in reply to 199821.29
Date: 11/27/2011 11:09:23 AM
Overall Posts Rated:
203203
Samo jas li mislam deka izveduvanje slobodni 11 - 23 e katastrofa ili...?

Ne go gledav natprevarot. Po statistikata se gleda deka toa bilo mnogu izednacen duel. Ist broj pogodeni sutovi i slicna statistika na skokovi, asistencii, izgubeni topki. Gari ubistven od trojka, a danimkd od pole. Pokraj slobodnite, minutazata na Mora e mnogu mala. Za starter so plata 100k ne e OK da odigra samo 21 minuti --- posebno na pozicija kade sto gari bese rasturen od danimkd (Reis sutirase 10/15 od pozicijata krilo).

Ne bi mozel da komentiram za funkcioniranjeto na game enginot. Nie se obiduvame da go razbereme sto podobro. Najcesto sme vo pravo koga prognozirame siguren poraz na nasiot tim, pocesto sme iznenadeni koga ke zagubime. Ako zagubev vcera od Sasho stvarno ke bev iznenaden. Jas trebase da rasturam vcera. Imav 24 skoka i 6 ukradeni topki poveke. Izvedov duri 27 slobodni frlanja (pogodiv samo 14) i pokraj se' natprevarot zavrsi so faul bez obid za sut vo moja korist. Faulot ne go napravi nekoj debitant tuku veteran koj ja igra 8mata sezona vo BB. Prv natprevar sezonava kade sto srekjata e na moja strana :)
Zavrsi prvata tretina od regularnata sezona. Sledat megju-konferenciskite presmetki. GEM, XSA, HHM i HER site so rezultat 6-1 navestuvaat najinteresna borba za vrvot vo poslednite nekolku sezoni.

This Post:
00
199821.33 in reply to 199821.32
Date: 11/28/2011 7:36:24 AM
Overall Posts Rated:
5555
Срце ме боли што се продаде толку ефтино Roberto Casale 1 020 000, бев он-лине имав 1600К можев да си го вратам назад ама ми беше страв да не ми го банираат тимот. Така ќе излезеше деко сум го продал за 3600К а сум го купил пак три пати поефтино. Требаше ова порано да те прашам, но дали во ваков случај можев да си направам проблеми ако го вратев одма назад за 3 пати помала цена ? АААААААААААААА криво ми е Casaleееееееееееееееее :((

This Post:
00
199821.34 in reply to 199821.33
Date: 11/28/2011 10:17:21 AM
Overall Posts Rated:
203203
Можеше да си го купиш секако. Само кога ти го читам постов добивам впечаток дека не си сакал да го продадеш Casale. Зошто тогаш го продаваше?

Advertisement