BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Power Rankings s17

Power Rankings s17

Set priority
Show messages by
From: Onisifor

This Post:
00
192198.2 in reply to 192198.1
Date: 7/28/2011 1:55:37 PM
Overall Posts Rated:
203203
Istiot tekst na Xsago izraboten vo GoogleDocs (spreadsheet), potoa napraven screenshot + mal crop na slikata (so Awesome Screenshot dodatokot na Chrome), pa prikacena na imageshack serverite i konecno dostapno za pregled na ovoj link:

http://img43.imageshack.us/img43/4313/powerrankings.png

Aj sega moj komentar: Pregledot e brilijanten! (mojata obrabotka poveke mi se dopagja, lol --- ako BB licata vovedat prikacuvanje na sliki na forumite ke bide uste podobro).

Osven vo gorniot raspored, generalno se soglasuvam so prognozata na Xsago. Mojata prognoza za top poziciite so soodvetni skorovi bi bila:

1. baniran: go gledam so najdobar skor na kraj na sezona. 20/2

2. Gemidzii: B3 apetitite zavisat od zdrepkata, a so toa i ambiciite vo ligata. Sepak mislam deka ke bidam mnogu poblisku do "najlosiot slucaj" otkolku drugite dve varijanti i pricinata ne e samo B3 tuku i posilnata konkurencija vo ligata. Kaj mene Gemidziite sepak ke zavrsat sevkupno 2ri na kraj na regularnata sezona. 17/5 e moja prognoza.

3. Xsago: treba da bide hit sezonava. Ocekuvam silen atak na edna od titulite i borba za plasman vo B3. I kaj mene e 3ti na listata. Skor 16/6 i malku podobra kos razlika od Heraklea, pa zatoa 3ti.

4. Heraklea: 16/6 e skorot koj ocekuvam da go postigne.

5. KK Players: ako uspee da go najde zasiluvanjeto sto go bara (a ocekuvam brgu da go najde) ima kapacitet za 5to mesto. 15/7 why not.

6. Vardar Dimoa: ocekuvam Rentería i de Barros da ostanat sezonava i poradi toa podolgo vreme da ja bara alkata koja nedostasuva i dopolnitelno ocekuvam da posveti pogolemo vnimanie vo Nacionalniot kup sto ke predizvika dopolnitelni porazi. 15/7 skor i malku poslaba kos razlika od nikpos.

7. Najdobrite: ocekuvam pobrgu da ja napravi rekonstrukcijata vo timot otkolku dimac i zatoa ke zavrsi pred nego na tabelata. 13/11

8. Dimac: ke bide podobar od minatata sezona, no ke kalkulira. 12/10 ocekuvan skor.

Rangiranjeto na poziciite 9 - 16 mislam deka e realno. Edinstveno KK Trtka da bide 14ti, a Angelcinja2 15ti tim.

Najmalku sansi za opstanok i jas mu davam na KK Unknown.

From: Xsago
This Post:
00
192198.3 in reply to 192198.2
Date: 7/28/2011 9:14:56 PM
Overall Posts Rated:
128128
Bravo bobans odlicna rabota. Go imav i jas ova vo excel ama ne mi tekna da go napravam vo slika i da go postuvam. Odlicna, odlicna idea.

This Post:
00
192198.4 in reply to 192198.3
Date: 8/6/2011 5:58:12 PM
Hip Hop Macedonia
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
7575
Уффф.... Царот отиде 10 дена на одмор, и овие „другарчињата“ од ББ ми прогнозираат како многу ке паѓам... Каков нож у грб бодат... :D
Се зезам, секој со свое мислење за оваа сезона. Мене можда сте ме погодиле можда не, ја мислам дека ке бидам одличен, и ке се пласирам во плејоф (дај Боже) на одлична позиција. :) Мислам дека ке ме згрешите за почетокот, но секој греши, Царот ке проба да се докаже како одличен и да Ве изненади уште малце со тактички способности.
Оваа сезона почнувам веќе со 2 порази, последниот се должи на одморот во странство и на немањето интернет 11 дена... Јбг не наместив ни тактика за Плејерот, јбг ме издудурил :D
Но како и да е да не забегувам од темата, мило ми е за ова што е сторено со табели, форумот е живнал од кога ме немало :D Ксаго погодил до последен цент за TV Договорот (браво мајсторе, одлична работа селекторе)....
Нека почне официјално, одморено (за мене, a се надевам и за Вас) новата сезонаа!!

поздрав до сите и со среќа, ќе Ви треба :):D

This Post:
00
192198.5 in reply to 192198.4
Date: 8/6/2011 6:11:09 PM
Overall Posts Rated:
128128
Ne se luti care 9 mesto ne e voopsto loso. Vprocem minatata sezona ti bese na delba od 4-to do 6-to vo mnogu gusta konkurencija so samo 3 pobedi poveke od 12tioit. Ke vidime kako ke se odviva sezonata, a ti dokazi ni deka gresime :)

This Post:
22
192198.6 in reply to 192198.5
Date: 10/15/2011 8:30:48 PM
Overall Posts Rated:
128128
So ogled deka regularniot del od sezonata zavrsi mislam deka e ova dobar moment da se navratime na predsezonskite power rankings i da razgledame koj kakvi rezultati postignal vo soodnos so ocekuvanjata. Vo zagradite se naoga razlikata vo pobedi vo odnos na ocekuvanite.

Gemidzii Veles (-3) - Poslabo od ocekuvanjata, megjutoa prred se zaradi odlicnata B3 sezona i osvojuvanjeto na kupot. Domasniot teren do finaleto obezbeden i vaka.

Najdobrite (+1) - Stabilna igra vo ramkite na ocekuvanjata. Sezona bez turbolenicii.

dragonfly84 (0) - Plasman vo plejofot i postepeno podobruvanje. Cekor napred za dimac, koj mozese da se ocekuva.

Heraklea (-2) - Malku pogolem cekor nazad od minatata sezona od ona sto go ocekuvav no plejofot i vaka e obezbeden.

Vardar Dimoa (-6) - Spored mene najgolemo razocaruvanje sezonava. Vtora sezona po red dadimo so visoki celi, no razocaruvacki plasman.

Bregalnica (0) - Spored ocekuvanjata Brregalnica ke se bori za opstanok. Se cini vreminata koga Bregalnica bese opasna vo sinata konferencija pominaa.

KK Trtka (+3) - Gi natfrli ocekuvanjata i zasluzeno ke se bori za opstanok vo plejoutot. Ima uste mnogu rabota do vrvot, megjutoa penda e na dobar pad. Edno od prijatnite iznenaduvanja sezonava.

KK Unkown (-1) - Ocekuvano teska sezona i ispaganje.

baniran (0) - Vo ramkite na ocekuvanjata. Ligata veke e silna i baniran ne moze taka lesno da dominira kako porano.

KK Players (+3) - Mozebi najprijatnoto iznenaduvanje sezonava. KK Players od sezonava oficijalno vleze vo grupata na borci za titula.

Hip Hop Macedonia (0) - Ocekuvano mirna sezona so prosecni nastapi. Vremeto na Carot doprva doaga.

kavadarci (-1) - kavadarci vo ramkite na ocekuvanjata so obezbeden opstanok. No sepak daleku od plejofot.

Angelcinja2 (+2) - Uste eden hrabar borec koj gi natfrli ocekuvanjata. Ke opstane ili ne prasanjeto e sega.

Gaber (+1) - Ocekuvano Gaber vo borbata za opstanok. Se potesko se spravuva so konkurencijata.

Pelister Bitola (0) - I Pelister Bitola bese ocekuvano da se bori za opstanok, sto i go pravese cela sezona. Sosema soliden nastap, koj sepak ne vrodi so opstanok.

Xsago Phantoms (+3) - Iznenaduvacki podobar rezultat od ocekuvanjata. Sepak ona sto e vazno za Xsago doprva doaga - plejofot.

Se na se 5 tocno pogodeni i uste 3 so 1 pobeda razlika. Mi se cini deka ne e loso :). Edinstveno Vardar Dimoa e nadvor od ocekuvanjata.

From: Dadimo

This Post:
00
192198.7 in reply to 192198.6
Date: 10/16/2011 7:23:02 AM
Overall Posts Rated:
5555

Vardar Dimoa (-6) - Spored mene najgolemo razocaruvanje sezonava. Vtora sezona po red dadimo so visoki celi, no razocaruvacki plasman.

Втора сезона по ред сум надвор од плеј-оф и мислам дека е време следната сезона да бидам таму кај што мислам дека ми е местото, веднаш зад Gemidzii Veles. Претходната сезона ми фалеше 1 победа да бидам трети наместо петти и со максимално напумпан ентузијазам ќе имав што да кажам во плеј-офот. Оваа сезона касно влегов во форма и ми фалеа 2 победи.
Сепак од економски аспект јас сум задоволен со пласманот. Кога веќе немам шанси против Gemidzii Veles барем да бидам раат 2 недели од високите плати на моите играчи. За жал приходите ми си многу послаби од тршоците и тој проблем ќе ме мачи и во наредната сезона. Најверојатно ќе се ослободам од Rentería откако ке завршат официјалните настапи на САД.

This Post:
00
192198.8 in reply to 192198.7
Date: 10/16/2011 3:49:15 PM
Overall Posts Rated:
203203
За жал приходите ми си многу послаби од тршоците и тој проблем ќе ме мачи и во наредната сезона.
Ме изненади што го задржа Rentería и покрај тоа што најави дека нема да се бориш во плејоф (а можеше да заработиш од клубовите на кои ќе им требаше таков играч во плејофот). Не ми е јасна твојата логика да одиш со загуби, а притоа да не се бориш во плејоф.

This Post:
00
192198.9 in reply to 192198.6
Date: 10/16/2011 3:56:07 PM
Overall Posts Rated:
203203
Bas te komentiravme so dimac pred nekoj den. Odlicna prognoza pred pocetokot na sezonata.
We want more! We want more!

This Post:
00
192198.10 in reply to 192198.9
Date: 10/16/2011 4:38:04 PM
Overall Posts Rated:
128128

Ke ima "more" na pocetokot na slednata sezona :). Vo megjuvreme imame liga za osvojuvanje :). 4 tima vo mrtva trka, eden kaj sinite, 3 kaj crvenite. Ke bide dobar playoff.

This Post:
00
192198.11 in reply to 192198.10
Date: 10/16/2011 4:50:26 PM
Overall Posts Rated:
203203

Ke ima "more" na pocetokot na slednata sezona :). Vo megjuvreme imame liga za osvojuvanje :). 4 tima vo mrtva trka, eden kaj sinite, 3 kaj crvenite. Ke bide dobar playoff.

Errr, drzi se ti do power-rankingsot :P

Last edited by Onisifor at 10/16/2011 4:50:49 PM

From: Dadimo

This Post:
00
192198.12 in reply to 192198.8
Date: 10/16/2011 4:57:29 PM
Overall Posts Rated:
5555
Ме изненади што го задржа Rentería и покрај тоа што најави дека нема да се бориш во плејоф (а можеше да заработиш од клубовите на кои ќе им требаше таков играч во плејофот). Не ми е јасна твојата логика да одиш со загуби, а притоа да не се бориш во плејоф.

Одговорот лежи во болдираниот дел од мојот претходен пост:

Најверојатно ќе се ослободам од Rentería откако ке завршат официјалните настапи на САД.

Значи како голем борец за фер-плеј образот и честа ми се побитни. Иако селекторот на САД не ми забранил да го продавам играчот а со тоа да му ги откривам скиловите на играчот во пресрет на последните 2 меча на САД сепак сакав да го задржам коректниот однос што го имав и со сегашниот и со претходниот селектор на САД. Наредниве 2 недели нема загуби за мене, го пуштам на ТЛ пред 27 октомври а во меѓувреме ми помогна да го поправам впечатокот со последните победи.