Istiot tekst na Xsago izraboten vo GoogleDocs (spreadsheet), potoa napraven screenshot + mal crop na slikata (so Awesome Screenshot dodatokot na Chrome), pa prikacena na imageshack serverite i konecno dostapno za pregled na ovoj link:
http://img43.imageshack.us/img43/4313/powerrankings.png
Aj sega moj komentar: Pregledot e brilijanten! (mojata obrabotka poveke mi se dopagja, lol --- ako BB licata vovedat prikacuvanje na sliki na forumite ke bide uste podobro).
Osven vo gorniot raspored, generalno se soglasuvam so prognozata na Xsago. Mojata prognoza za top poziciite so soodvetni skorovi bi bila:
1. baniran: go gledam so najdobar skor na kraj na sezona. 20/2
2. Gemidzii: B3 apetitite zavisat od zdrepkata, a so toa i ambiciite vo ligata. Sepak mislam deka ke bidam mnogu poblisku do "najlosiot slucaj" otkolku drugite dve varijanti i pricinata ne e samo B3 tuku i posilnata konkurencija vo ligata. Kaj mene Gemidziite sepak ke zavrsat sevkupno 2ri na kraj na regularnata sezona. 17/5 e moja prognoza.
3. Xsago: treba da bide hit sezonava. Ocekuvam silen atak na edna od titulite i borba za plasman vo B3. I kaj mene e 3ti na listata. Skor 16/6 i malku podobra kos razlika od Heraklea, pa zatoa 3ti.
4. Heraklea: 16/6 e skorot koj ocekuvam da go postigne.
5. KK Players: ako uspee da go najde zasiluvanjeto sto go bara (a ocekuvam brgu da go najde) ima kapacitet za 5to mesto. 15/7 why not.
6. Vardar Dimoa: ocekuvam Rentería i de Barros da ostanat sezonava i poradi toa podolgo vreme da ja bara alkata koja nedostasuva i dopolnitelno ocekuvam da posveti pogolemo vnimanie vo Nacionalniot kup sto ke predizvika dopolnitelni porazi. 15/7 skor i malku poslaba kos razlika od nikpos.
7. Najdobrite: ocekuvam pobrgu da ja napravi rekonstrukcijata vo timot otkolku dimac i zatoa ke zavrsi pred nego na tabelata. 13/11
8. Dimac: ke bide podobar od minatata sezona, no ke kalkulira. 12/10 ocekuvan skor.
Rangiranjeto na poziciite 9 - 16 mislam deka e realno. Edinstveno KK Trtka da bide 14ti, a Angelcinja2 15ti tim.
Najmalku sansi za opstanok i jas mu davam na KK Unknown.