Тонио.. Ти ја препорачувам книгата „Многу викотници за ништо“ од Вилијам Шекспир. :)
Ем, ќе се насмееш прилично многу, ем ќе си ја сфатиш буквалната поента на насловот на книгата на новоотворената тема. Толку пати некој да ме спомне у една објава, па луѓе, ја дури сеа дознавам зашо не сум можел да спијам на раат. Море луѓе, МАЈ Е, САКАМ ДА УЖИВАМ! :D
Да ти објаснам малце: Те гледам многу мрчиш, а дури пред некои 15тина минути дознав дека си уствари ти KK Dragons (пошо сакав да видам кој галами толку многу на форумот у врска со мене), тимот што беше пред мене, пред една утакмица а изгуби последната и падна на 8-то место.
Бобанот ти објасни за неговата утакмица со него, и јас така мислев дека е и башка тој игра Куп така да нема што да го тупиме толку у врска со тоа. Тоа мислам дека го знаеше, да беше малце свесен дека е 7ма недела.
Милан, пишав порака дали сака да падне натпревар и двајцата TIE vs TIE. Тој прифати (негово право). Да не прифатеше, секако ќе мавнев CT пошто сакав да го победам.
Зошто ова не спаѓа у некаков договорен натпревар што веќе се знае победникот? Затоа што ова е договор
САМО за ентузијазам и за мотивацијата на тимот. Не се знае победникот бидејќи играме со иста мотивација на тимот, до самиот крај. Играме само со веќе познат ентузијазам но не и со ПОЗНАТ ТИМ! Што ви е тука нејасно на сите?
Пред се, сум во скаутинг тимот,(а и Дадимо, селекторот наш е овде може да потврди) дека вакви работи и „договарања“ на исто залагање постои и помеѓу селекторите кои ги водат репрезентациите. Тоа не е ништо против правилата на играта, само билдање на пријателства и ширење познанства.(па игра е маме му ј*бем).
Е сега, ја си земам за право да прашувам за „договори“ од овој калибар бидејќи у играва сум од самиот почеток, и можеби до некаде ме знаат луѓето како таков, а ја не сум крив за тебе што немаш муда или срце да прашаш дали сакаш договор со такви ствари, пошто е можда „пониско“ од тебе.
Ја како сакам, така праам,ya feel me?
Тимот што до пред овие 3 утакмици успеа да оствари само една победа сега нагло има 3 поред немаше да е ништо чудно да беа нормални резултати.
На сите 3 утакмици поред противникот му игра со 2-3 постава, и што нејаинтересно во сите утакмици Hip Hop Macedonia не се одлучува да игра со поголемо залагање од противникот. И пошто е јасно дека тој што ја предава утакмицата игра секогаш TIE(опуштено) така и он си игра опуштено и си билда ентузијазам и реди поклон побдеи. Неверојатна среќа ем не се замара да троши ентузијазам ем му се погаѓаат три пати поред даму се откажат противниците баш против него и покрај тоа што има убедливо најсалби резутати пореди некомплетноста на тимот.
ХАХАХ! ЈЕС!! Тоа е муабетот бе.
Ја да бев на твое место, немаше да отворам посебна тема за да ме исхејташ на брза рака (да пробаш да ме исхејташ*) туку би ме прател цело време како го водам тимот, и би научил како се води подобро тим. Од пред неколку недели почнав да си го средувам полека полека тимот, и ти требаше да бидеш претпазлив со тоа.
Да бев на твое место би пазел што би правел со секоја утакмица и би знаел дека Хип Хоп Македонија тимот не се откажува така лесно и да си губи цело време. Да бев на твое место би се пазел секој момент шо би правел и ќе приметеш уште пред неколку утакмици дека ја уствари не се откажувам така лесно од првата лига (а повеќето го знаеја тоа). Е сега, дали ќе останам или нема да останам у прва лига, тоа е со сосем трета работа.
Ама не сум јас ти, а и ти не си јас. Разлика е во искуството, што за жал го немаш.. :)
...извини Пенда ама не си толку глуп за да направиш таква лоша проценка намерата е очигледна да му се олесни борбата за опстанок и да се поклони победата на другиот. На првата утакмица од овие три Гемиџијата не се ни обиде да стави 5 играчи остави само 4ца а не пак да ги стави резервите, зошто тие играчи плус домашниот терен плус ниското залагање на противникот може да поматата план.
- Дали ти пробуваш да не исхејташ сите на брзинка?Кој си ти KRS Onе?
Last edited by Hip Hop Car! at 5/3/2013 2:53:14 PM