BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Македонски Синдром!!

Македонски Синдром!!

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
241240.10 in reply to 241240.7
Date: 5/2/2013 9:20:26 AM
Overall Posts Rated:
5555
Целиот проблем го прави КУПОТ, кога ќе се реши оваа работа тогаш нема да има вакви недоразбирања. Ако дојде тогаш до некој чуден резултат ќе се знае дека можеби е нешто наместено, иако и тогаш може причината да биде погодена/утната тактика или пак random-от да вмеша прсти.
Од примериве што ги наведе само еден ми е нелогичен, играњето со прва постава на KK Trtka против KK Kozuv Gevgelija на гости а после дома предава меч против Hip Hop Macedonia. Пологично ќе ми беше да биде обратна тактиката на KK Trtka за да се стигне до една сигурна победа наместо 2 пораза ама не верувам дека е наместен овој натпревар бидеќи со овој исход загрозен е опстанокот на KK Trtka. KK Trtka досега никогаш не стигнале во оваа фаза од купот па можеби е направена лоша проценка ама ај да на не навлегувам во шпекулации, можеби имаш право да се сомневаш.
За ова не си во право:
Пред две недели играм со пенда на гости и нормално си губам, на пенда не му текнува со мене да се откаже заради куп бидејќи си има договорено со Саше утакмица со втори постави TIE.
KK Trtka 67 - 101 BC Kavadarci Rulls (56335524)

И јас да бев на местото на Пенда истото би го направил бидеќи поголеми шанси има да те победам тебе отколку Саше.

Во секој случај, имало местенки во прва лига ама повеќе заради купот отколку некој да се спаси, се случувало и за да му се помогне на некого ама премногу ретко за да направиш ваков голем бунт и да ја обвиниш речиси цела прва лига за местења. Договарања помеѓу менаџерите за опуштено за жал има и кај селекторите како и во подолните лиги иако јас ова него го практикувам ни со својот клуб ни моментално со репрезентацијата.
ОК е што го дигна гласот против ваквите местења и договори меѓу менаџерите пред натпревар бидеќи сум против ова и никогаш не сум пратил прв порака за да договорам нешто само сум прифаќал ако некој друг побара такво нешто од мене но и ова беше порано. Сега ме научија сите дека сум против вакви работи па никој веќе ништо не ми пишува но би сакал да нема вакви работи и меѓу другите менаџери па да играме фер и да видиме реално кој колку може.
За крај пак ќе потенцирам, за овие десетина сезони поминати во елитата тврдам дека се ретки наместените натпревари а да не биде причина за тоа купот, можеби има работи за кои јас незнам и си ги прават другите менаџери меѓу себе ама сум доволно искусен за да ги приметам кога-тогаш.

Last edited by Dadimo at 5/2/2013 9:24:15 AM

From: ^ToNiO^

This Post:
00
241240.11 in reply to 241240.10
Date: 5/2/2013 11:08:16 AM
Overall Posts Rated:
66

За ова не си во право:
Пред две недели играм со пенда на гости и нормално си губам, на пенда не му текнува со мене да се откаже заради куп бидејќи си има договорено со Саше утакмица со втори постави TIE.
KK Trtka 67 - 101 BC Kavadarci Rulls (56335524)

И јас да бев на местото на Пенда истото би го направил бидеќи поголеми шанси има да те победам тебе отколку Саше.

Не ја оспорувам логиката дека токму против мене треба да проба да поби тоа нај нормално и нај логично. Но тоа што следи после доказ дека постои договор, затоа е наведен тој примери и ако има многу други јас наведов неколку само во кој сум директно или индиректно вмеша.

Во секој случај, имало местенки во прва лига ама повеќе заради купот отколку некој да се спаси, се случувало и за да му се помогне на некого ама премногу ретко за да направиш ваков голем бунт и да ја обвиниш речиси цела прва лига за местења.

Да не влијаееше толу директно на мојот пласма и опсанонок и натамошна моја стратегија можеби и немаше да има толку голема причина за галам и обвинувања.
Но веројатноста дека се случајно и само добра среќа за противникот на моја сметака е толку минимална што е просто невозможно некој да поверува. Дека токму последните 3 утакмици пред да игра со мене тимот на царот има поклн три побди поред во кој имам ниско залагање(со тоа висок ентузијазам) и добива +159 кош разлика со што и те како е ставен во далеку подобра ситуација од мене а беше речиси отпишан со никави шанси за место на табелата кое ќе му даде шанса за борба за опстанок.
Јас остварив 4 победи со борба и надигрување а некој доби поклон 3 победи и подобра кош разлика и плус висок ентузијазам за против мене.

Има уште нешто што не го напишав а тоа е дека може и на противниците од плавата група им одговара да не ме добијам мене во пјеаутот за опстанок, или па ако случано јас би го остварил би влегол со осакатен ентузијазам.
Јас имам можност да бидам во позиција кадеш последните утакмици можам сите да ги играм опуштено и да влезем во плејофот со максимален ентузијазам со што би можел да му ги расиоам на некој сметките.

This Post:
00
241240.13 in reply to 241240.12
Date: 5/2/2013 1:15:58 PM
Overall Posts Rated:
2929
E deca jas koga pisuvav se smeevte i me pravevte budala. no sega samo potvrduvate sto kazav.

From: gorge

This Post:
00
241240.14 in reply to 241240.13
Date: 5/2/2013 3:02:38 PM
Overall Posts Rated:
1111
Tonio, ovde slobodno mozes da go kazes tvoeto mislenje za toa dali se mestat ili ne utakmici, no te molam ne posocuvaj koi utakmici bez detalno da analiziras. Si se zapnal za zalaganjeto bez da go gledas rosterot so koi nastapuvale ekipite a uste povazno periodot i rasporedot na natprevari koi gi imale vo toa vreme ekipite koi gi posocuvas. Isto taka nemozes da znaes sto imal na um menagerot za taa utakmica, bidejci nekoi menageri povece se zamaraat za treningot, nekoi namerno se mestat podolu za podobar draft i uste milion drugi pricini za nepredvidlivi rezultati. Ne velam deka do sega ne se namestila utakmica i deka nema da se namesti vo idnina, no ako vece znaes neto i si siguren za nekoja utakmica dokazi so fakti, iako i da dokazes mislam deka nema kazna za dogovorena utakmica vo BB odnosno dogovor megu menagerite, ako gresam neka me ispravi nekoj.
Pozdrav .

This Post:
00
241240.15 in reply to 241240.14
Date: 5/2/2013 3:05:55 PM
Overall Posts Rated:
203203
Јас за во сабота местам ситуација за победа. За вас не знам.

From: ^ToNiO^

This Post:
00
241240.16 in reply to 241240.14
Date: 5/2/2013 3:24:28 PM
Overall Posts Rated:
66
Сите спомнати утакмици во првио пост се добро анализирани и објаснети, и не е еден случај повеќе се и јасно се гледа кога е тренинг во прашање кога минути и форма кога други работи.

Message deleted
From: gorge

This Post:
00
241240.18 in reply to 241240.16
Date: 5/2/2013 6:26:27 PM
Overall Posts Rated:
1111
Nemas objasnuvanje samo si gi navedil, a bas tia so si gi spomnal izgleda si gi promasil, najmalku za polovina od niv mozam da ti dadam demant.

This Post:
11
241240.19 in reply to 241240.1
Date: 5/3/2013 2:48:58 PM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
Тонио.. Ти ја препорачувам книгата „Многу викотници за ништо“ од Вилијам Шекспир. :)
Ем, ќе се насмееш прилично многу, ем ќе си ја сфатиш буквалната поента на насловот на книгата на новоотворената тема. Толку пати некој да ме спомне у една објава, па луѓе, ја дури сеа дознавам зашо не сум можел да спијам на раат. Море луѓе, МАЈ Е, САКАМ ДА УЖИВАМ! :D
Да ти објаснам малце: Те гледам многу мрчиш, а дури пред некои 15тина минути дознав дека си уствари ти KK Dragons (пошо сакав да видам кој галами толку многу на форумот у врска со мене), тимот што беше пред мене, пред една утакмица а изгуби последната и падна на 8-то место.
Бобанот ти објасни за неговата утакмица со него, и јас така мислев дека е и башка тој игра Куп така да нема што да го тупиме толку у врска со тоа. Тоа мислам дека го знаеше, да беше малце свесен дека е 7ма недела.
Милан, пишав порака дали сака да падне натпревар и двајцата TIE vs TIE. Тој прифати (негово право). Да не прифатеше, секако ќе мавнев CT пошто сакав да го победам.
Зошто ова не спаѓа у некаков договорен натпревар што веќе се знае победникот? Затоа што ова е договор САМО за ентузијазам и за мотивацијата на тимот. Не се знае победникот бидејќи играме со иста мотивација на тимот, до самиот крај. Играме само со веќе познат ентузијазам но не и со ПОЗНАТ ТИМ! Што ви е тука нејасно на сите?
Пред се, сум во скаутинг тимот,(а и Дадимо, селекторот наш е овде може да потврди) дека вакви работи и „договарања“ на исто залагање постои и помеѓу селекторите кои ги водат репрезентациите. Тоа не е ништо против правилата на играта, само билдање на пријателства и ширење познанства.(па игра е маме му ј*бем).
Е сега, ја си земам за право да прашувам за „договори“ од овој калибар бидејќи у играва сум од самиот почеток, и можеби до некаде ме знаат луѓето како таков, а ја не сум крив за тебе што немаш муда или срце да прашаш дали сакаш договор со такви ствари, пошто е можда „пониско“ од тебе.
Ја како сакам, така праам,ya feel me?
Тимот што до пред овие 3 утакмици успеа да оствари само една победа сега нагло има 3 поред немаше да е ништо чудно да беа нормални резултати.
На сите 3 утакмици поред противникот му игра со 2-3 постава, и што нејаинтересно во сите утакмици Hip Hop Macedonia не се одлучува да игра со поголемо залагање од противникот. И пошто е јасно дека тој што ја предава утакмицата игра секогаш TIE(опуштено) така и он си игра опуштено и си билда ентузијазам и реди поклон побдеи. Неверојатна среќа ем не се замара да троши ентузијазам ем му се погаѓаат три пати поред даму се откажат противниците баш против него и покрај тоа што има убедливо најсалби резутати пореди некомплетноста на тимот.
ХАХАХ! ЈЕС!! Тоа е муабетот бе.
Ја да бев на твое место, немаше да отворам посебна тема за да ме исхејташ на брза рака (да пробаш да ме исхејташ*) туку би ме прател цело време како го водам тимот, и би научил како се води подобро тим. Од пред неколку недели почнав да си го средувам полека полека тимот, и ти требаше да бидеш претпазлив со тоа.
Да бев на твое место би пазел што би правел со секоја утакмица и би знаел дека Хип Хоп Македонија тимот не се откажува така лесно и да си губи цело време. Да бев на твое место би се пазел секој момент шо би правел и ќе приметеш уште пред неколку утакмици дека ја уствари не се откажувам така лесно од првата лига (а повеќето го знаеја тоа). Е сега, дали ќе останам или нема да останам у прва лига, тоа е со сосем трета работа.
Ама не сум јас ти, а и ти не си јас. Разлика е во искуството, што за жал го немаш.. :)
...извини Пенда ама не си толку глуп за да направиш таква лоша проценка намерата е очигледна да му се олесни борбата за опстанок и да се поклони победата на другиот. На првата утакмица од овие три Гемиџијата не се ни обиде да стави 5 играчи остави само 4ца а не пак да ги стави резервите, зошто тие играчи плус домашниот терен плус ниското залагање на противникот може да поматата план.
- Дали ти пробуваш да не исхејташ сите на брзинка?Кој си ти KRS Onе?

Last edited by Hip Hop Car! at 5/3/2013 2:53:14 PM

This Post:
00
241240.20 in reply to 241240.19
Date: 5/3/2013 4:22:16 PM
Overall Posts Rated:
5555

Пред се, сум во скаутинг тимот,(а и Дадимо, селекторот наш е овде може да потврди) дека вакви работи и „договарања“ на исто залагање постои и помеѓу селекторите кои ги водат репрезентациите. Тоа не е ништо против правилата на играта, само билдање на пријателства и ширење познанства.(па игра е маме му ј*бем).

Сакам само уште еднаш да потенцирам дека јас вакво лично искуство досега не сум имал за овие 2 сезони откако сум селектор, ниту некој селектор ми понуди ваков договор ниту пак е мој стил јас да понудам ваков договор и генерално сум против вакви договори затоа што не се фер за останататите менаџери но за жал присутни се и не верувам дека ќе ги отстраниме а и не се забранети. Инаку имам слушнато за вакви работи од други менаџери кои биле селектори па еве ќе ви понудам директен линк до една постара тема од нашиот форум кога тогашниот наш селектор србинот popeye91 прво договори TIE vs. TIE со противничкиот селектор од Словачка а после не го испочитува тој договор и играше мотивирано за да го зафркне и да победи но за жал пак не успеа.
(125889.8)

Advertisement