Na akkor félreérthetően fogalmaztam. Ha azt állítod be, hogy PF-et húzzon, akkor az általad legmagasabban jegyzett PF-et fogja húzni. De ha pl a "nagy" listádon James az első, Paul a második, Harden a harmadik és Aldridge a negyedik, akkor Aldridge-et fogja húzni, ha beállítod, hogy elsőre PF-et húzzon, tehát ne lepődj meg, ha James bent marad, hiába állítottad őt előre. Ha nem állítasz posztot, akkor viszont Jamest fogja húzni.
Ennél csavarosabb a történet, ha statot is állítasz. Pl beállítod, hogy a legjobban blokkoló PF-et húzza, ebben az esetben nem Aldridge-et fogja kihúzni, hanem Davist, vagy Ibakát (nem tudom fejből melyik volt jobb tavaly). Át kell tehát gondolni, hogy mi a stratégiád, rámész-e egy-egy statra, posztra, vagy inkább általánosan szeretnél jó csapatot, vagy éppen a kedvenceidre mész rá. Figyelembe kell (vagy legalábbis ajánlott) venni pl a sérülésre való hajlandóságot is. Hiába tuti ász Kevin Durant, jelenleg sérült, azaz a meccsek negyedén ott sem lesz, vagy legalábbis gyengébb lesz, mint ahogy azt megszoktuk tőle és persze hiába frenetikus center Brook Lopez, minimális az esélye, hogy sérülés nélkül megússza ezt a szezont. Az sem mindegy, hogy valaki mennyit játszik a csapatában. Nyilván aki átlagosan 40 percet tölt a pályán az több pontot, pattanót, assistot szerez, mint az aki 25 perceket játszik, hiába hatékonyabb abban a 25 percben.
Szóval agyalni kell, meg tervezni, de persze később lehet cserélni, szabadügynököt igazolni, játékost kirakni, stb, de azért a jó draft stratégia alapvetően meghatározhatja a szezonodat (meg persze Fortuna).
Egyelőre ez úgyis kísérleti szezon, ha beleszoktok és tetszik nektek, jövőre megpróbálhatjuk a fizetési sapkás játékot, az szerintem sokkal élvezetesebb, de az már tényleg haladóknak való.
Don't feed the troll