BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Hvaljenje, cuganje i jos po nesto opet

Hvaljenje, cuganje i jos po nesto opet (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
192824.97 in reply to 192824.96
Date: 8/19/2011 7:33:52 AM
Overall Posts Rated:
199199
E,dok je bila Jugoslavija niko nam nista nije mogao.Mnogo mi se svidjalo ono pravilo da igraci mladji od 27 ne mogu u inostranstvo.E kad bi to sad mogli da uvedu :(

This Post:
00
192824.98 in reply to 192824.97
Date: 8/19/2011 7:56:42 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
pa da bar uvedu da ne mogu da odu dok ne odigraju za U21.. to je do 23 godine nekima, sve zavisi od ciklusa... nego ovako, prvo sto prerano odu i ne urade nista u nasem fudbalu, a onda im udare "sitne" pare u glavu i nista ne urade ni sa sobom...

This Post:
00
192824.99 in reply to 192824.97
Date: 8/19/2011 8:16:35 AM
Overall Posts Rated:
2727
do 27 se previse, ali do 23 bi bilo zdravo....taman da skockas ekipu...i fudbal bi nam procvetao za 7-8 godina...

This Post:
11
192824.100 in reply to 192824.99
Date: 8/19/2011 8:50:02 AM
Overall Posts Rated:
185185
Igrac je slobodan u izboru novog kluba onog trenutka kada napuni 18 godina, to je po Bosmanovom pravilu tako i tu nece biti nikakvih promena sto je i normalno, jer svako ko je punoletan ima pravo da bira gde ce da radi i pod kojim uslovima i tu niko ne bi trebao da ga ogranicava.
Jedna druga stvar mene muci, a to je ustvari vrlo lako sprovesti u delo kada bi klubovi bili privatizovani i kada bi gazdi kluba bilo u interesu da sto vise zaradi od svojih igraca, a da pri tome i napravi neki znacajniji rezultat u Evropi, sto takodje donosi novce.
Naime, ne moze me niko ubediti da nasi klinci, oni najtalentovaniji ne bi ostajali u Partizanu ili Zvezdi, cak mozda i u Vosi i OFK, kada bi im rukovodstva klubova ponudila npr petogodisnje ugovore kada napune 18 godina, cak mislim da se to i danas desava...dakle izvodljivo je.
Po tom ugovoru, igrac MORA da bude u klubu najkasnije do 23. godine zivota, a realno do 22. godine jer se tada prodaje kako bi klub uzeo pare od obestecenja, sto mu u razvijenom sistemu daje sansu za napredak od 4 godine.
Za 4 godine, iz kvalitetnog omladinskog sistema moze da proizadje minimum 10 igraca konkurentnih za prvi tim koji mogu da se nose sa solidnim Evro klubovima...ostatak treba da se popuni sa kvalitetnim strancima od preko 1 milion evra po igracu i nekolicinom iskusnih igraca...e to bi onda bio tim koji nesto moze da uradi u Evropi.
Zamislite da je Partizan npr to radio...danas bi tim izgledao otrpilike ovako, racunajuci poslednje 4 sezone: Stojkovic - Nastasic, Savic, Aksentijevic, Volkov - Zuka, Moreira, Radovic, Sulejmani - Kleo, Jovetic(Diara, Tejgo).
Mnoge sam igrace verovatno i zaboravio...ovo sam samo na brzinu sklepao.
Vecina ovih igraca su ispod 25 godina starosti, pojacani strancima koji uglavnom kostaju oko 1 milion evra, ili manje...
Ovakav tim bi uz dobrog trenera bez vecih problema pobedio Genk u obe utakmice i igrao bi LS svake godine i donosio brdo novca klubu, a tek sporadicno bi se prodavali igraci, tj maksimum dvojica godisnje...sto je ne toliko tesko nadomestiti ukoliko se ima kvalitetna omladinska i dobra finansijska baza.
Ali dok god budemo imali pilicarske uprave i pilicarske trenere kojima menadzeri sklapaju tim i koji daju nebulozne izjave nakon meceva, nema napretka za nas fudbal!
Ocito da je upravama klubova bitno samo na brzinu zaraditi novce tako sto se prodaju mladi igraci, jer zasto rizikovati da se slucajno sutra teze povredi, a mi cemo lako da zamazemo navijacima oci dovodjenjem drugorazrednih stranaca(uglavnom), a ako budemo eto imali i malo srece, mozda cak odemo i u LS, a ako ne odemo pa nije ni liga UEFA tako lose takmicenje, mozda cemo do proleca da izdrzimo, a ko ne, pa sta ima veze, igracemo grupnu fazu i opet lepo, uzecemo 7-8 bodova, a ako i ne uzmemo, nema veze, sigurno prolazimo kvalifikacije...ali eto doslo je vreme gde Zvezda ne moze da prodje ni kvalifikacije, a samo je pitanje sezone kada ce i Partizanu poceti da se desava isto.

This Post:
11
192824.101 in reply to 192824.100
Date: 8/19/2011 9:28:08 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
sjajan tekst
samo, mislim da se u partizanu ipak radi kvalitetnije a i vise nego u drugim klubovima

This Post:
00
192824.102 in reply to 192824.101
Date: 8/20/2011 6:27:45 AM
Overall Posts Rated:
2727
ne lozi se nemanja....koji bre partizan. nije ni zvezda sjajna, ali partizan ima skromnu skolu fudbala i slab mladi pogon....imaju para pa kupuju...a u kosarci i da ne govorim...koji je zadnji igrac koji je dosao iz kadeta partizana u seniore...Tepic i Velickovic...a iz pionira se ne pamti zadnjih 25 godina da je neko izasao kao igrac.... ...smesni su sa kosarkom...sreca imaju solidan sistem sa seniorima.......Vlada stavlja svoje ljude u mladje kategorije, pa je ove godine pomerio sve trenere , da bi napravio prostora za prijatelja Bucana, kojeg je Dule oterao...a oterao je i Vladinog sadasnjeg pomocnika , ali ga je Vlada ipak vratio...

This Post:
00
192824.103 in reply to 192824.102
Date: 8/20/2011 6:59:13 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
hm, pa ne znam... evo ove godine su vec tri tinejdzera debitovala u evropi, mislim n afudbalski klub
a za kosarku, to je vec druga prica, ne moze partizan da uzme pionira iz cacka, a sto se starijih tice, poslednjih 5-6 sezona je prodefilovalo bar 20 imena, e sad, sto su iskocili samo neki u prvi plan, pa ne mogu svi da budu kao novica... ne mogu da se setim, ali sigurno ih j ebilo vise od dva ;)
ali sve to nije bitno, mislim to sa skolom i talentima, poenta je da samo u partizanu oni i urade nesto, evo zvezda sada ima nedovica, mog imenjaka i ne mogu da prebolim sto taj decko nije u partizanu, do sada bi igrao bar 2-3 sezone euroleague i sledece godine na draftu bi bio mozda i medju 10, ovako... oticice u ameriku, a nije ni video evropsku kosarku

From: Golub

This Post:
00
192824.104 in reply to 192824.102
Date: 8/20/2011 7:03:54 AM
Overall Posts Rated:
427427
prvo nemanja je upravu...drugo tepic nije partizanova skola...ali je zato partizan izbacio i velickovica i tripkovica i moze se reci pekovica koji je iz atlasa presao...onda jan veseli je sa 18 godina dosao kod nas...tako da je i to dete partizana, a ove sezone tu su jaramaz i besovic partizanova deca a i bogdanovic koji je kupljen mislim od cacana ali koji ce biti u partizanu narednih 2,3 sezone...sto se fudbala tice i tu je partizanova skola najbolja, to govori podatak da su u partizanu afirmisani ljaljic, jovetic, tosic, savic...igraci na kojima je partizan uzeo 40m...a ove sezone neki novi klinci poput markovica ninkovica i babica stasavaju!!

From: Superstar

This Post:
33
192824.105 in reply to 192824.104
Date: 8/20/2011 11:25:02 AM
Noipmahc
II.1
Overall Posts Rated:
221221
prvo nemanja je upravu...drugo tepic nije partizanova skola...ali je zato partizan izbacio i velickovica i tripkovica i moze se reci pekovica koji je iz atlasa presao...onda jan veseli je sa 18 godina dosao kod nas...tako da je i to dete partizana, a ove sezone tu su jaramaz i besovic partizanova deca a i bogdanovic koji je kupljen mislim od cacana ali koji ce biti u partizanu narednih 2,3 sezone...sto se fudbala tice i tu je partizanova skola najbolja, to govori podatak da su u partizanu afirmisani ljaljic, jovetic, tosic, savic...igraci na kojima je partizan uzeo 40m...a ove sezone neki novi klinci poput markovica ninkovica i babica stasavaju!!

Пре 18 су продавали семенке))

This Post:
00
192824.106 in reply to 192824.105
Date: 8/20/2011 11:59:17 AM
I B S
III.3
Overall Posts Rated:
166166
jesu... devedesete su bile sto se tice fudbala na granici ocaja
samo to je proslo srecom... od proslosti se ne zivi, zivi se posle proslosti, a to je danas
danas najvise srpskih titula ima partizan, pa u skoro svim sportovima...

This Post:
00
192824.107 in reply to 192824.106
Date: 8/20/2011 12:58:12 PM
Noipmahc
II.1
Overall Posts Rated:
221221
а где сам споменуо деведесете и титуле ???

Advertisement