w tą sobotę też raczej nic nie udowodnię :-))
Dla mnie nie ma żadnej przewagi , po prostu wszyscy poszli w LI bo tak wytrenowali grajków . Aby udowodnić że coś jest silniejsze od czegos innego to trzeba mieć na to dowody , ja takich dowodów od nikogo nie dostałem . Moim zdaniem mało a na poziomie PLK to chyba nikt nie zbudował ekipy na atak z obwodu .
Jeżeli chcemy sprawdzić czy faktycznie LI ma jakąś tam przewagę to proponuję zrobić małe doświadczenie .
Wystarczy że umówią się 2 ekipy , kupia sobie 9 grajków . Pierwszy zespół kupi grajków nastawionych na LI , druga ekipa kupi grajków nastawionych na runa . Obie ekipy powinne mieć podobne SS , eksp , staminę i FT . Aby nie kupować grajków z niewiadomo jakimi skilami można taki eksperyment przeprowadzić na leszczach po 1 czy 2 k .Przeciez nie ma znaczenia czy grajki w obu ekipach będa cienkie czy będą mieli mega wypasione skile ważne aby SS było przybliżone do siebie .
Jakich grajków dobrać tu byłoby pewnie jakies pole do dyskusji .
Można nawet skile wkleić na forum aby był przejrzystość , i jasność . Spar byłby najlepszym miejscem na takie zabawy .
Ma ktos ochotę się pobawic ze mna w takie eksperymenty jak odpadnę z PP ?? A to odpadniecie z PP to pewnie niedługo nastąpi .