Witam. Dwa pytania i proszę o dwie odpowiedzi.
Pytanie 1
Czy kadra U-21 ma być inkubatorem do NT lub czy też w kadrze mogą występować zawodnicy bez szans na NT, ale w swoim wieku mogący pomóc U-21.Tyczy się niższych potencjałów.Pytanie może naiwne, ale wszystkich wątków na forum nie zdążyłem doczytać, za co z góry przepraszam.
Pytanie 2
Czy zgodzisz się z tezą, iż czas najwyższy poświęcić dwa, może nawet trzy sezony reprezentacji NT, bez nadziei na sukces, po to, aby w niej zadebiutowali zawodnicy multiskilowi z potencjałem MVP mogącym grać długo, ale skutecznie w każdym fragmencie parkietu.
Innymi słowy. Olać repre na 2 lub 3 sezony i skupić się w tym momencie na selekcji Supergwiazd, MVP i wyżej budując zawodników multiskilowych.Powód prosty. Kiedy w reprezentacji pojawią się zawodnicy w pełni multiskiowi to długo w niej grać będą. A wtedy jest czas na spokojne trenowanie następców co daje stabilną wymianę pokoleniową. Warunek. Co najmniej 2 sezony bez napinki z wynikami NT. Wątek dotyczy ciebie jako potencjalnego selekcjonera U-21, ale dla mnie ważna jest twoja odpowiedź, bowiem współpraca na linii coach U-21 coach NT jest dla mnie oczywista.
To tyle.Jak coś mi się przypomni to się jeszcze przypomnę. Reszta kandydatów zaprezentowała się dość kiepsko w mojej opinii nie wykazując chęci i powtarzając ciągle to samo co na forum. A ja sobie cenię kreatywność, bo jestem zwolennikiem zawodników w NT o charakterze multiskilowym, choć rozumiem, że U - 21 działa inaczej z racji krótkiego wieku. Ale czekam na twoją rzeczową odpowiedź.
Pozdrawiam.