Witam
Gram od kilku tygodniu w BB. Własnie rozpoczynam swoj pierwszy (mam nadzieje ze pelny) sezon. Przygotowalem sie juz mniej wiecej do treningu bazujac w wiekszosci na zawodnikach wlasnych (jak narazie niewilekie wzmocnienia) czekam jeszcze na draft. W wiekszosci tekstow pomocniczych jak i na forum mozna przeczytac ze najlepiej trenowac zawodnikow na jeden pozycj (czyl trzech) , wtedy najszybciej mozna wytrenowac gwiazdy do zespołu. Ale nie do konca interesuje mnie szybkie wytrenowanie gwiazd a bardzej stabilna sytuacja finansowa i sukcesywne wzmocnienie czyli trening na handel, tak aby czym predzej zniknac z V ligi. Stad moje pytanie czy pod wzgledem ekonomicznych nie lepszym rozwiazaniem jest trening 6 zawodnikow skoro trenuja oni niewiele wolniej tzn okolo 65-80% tego co trzej ( tak gdzies wyczytalem, w jednym z watkow na tym forum) Przymierzam sie do treningu PF/C wiec zbiorki i tak wszyscy trenuja na 100% pozostaje wiec przede wszystkim IS oraz ID oraz dodatki. Czy ktos z was probował tego typu trening i ma jaies wieksze doswiadczenie w tej sprawie?? Czy na takim systemie mozna bardziej zarobic??
Drugie pytanie: Jak narazie sporo przegrywam na tablicach (przez to i cale mecze) planuje kilka tyg. poswiecic na zbiorki w tym tez potrenowac pierwszego SF i SG. Czy znacie rozklad jak pozimom zbierania zawodnika na danej pozycji wplywa na calosc oceny meczowej? Podejrzewam ze moze to byc cos okolo C 0,35, PF 0,30, SF 0,20, SG 0,1, PG 0,05 ale to tylko przypuszczenie czy ma ktos z Was moze jakies konkretne przyklady ??
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam