BuzzerBeater Forums

Poland - III.5 > Sezon 48

Sezon 48

Set priority
Show messages by
This Post:
00
302270.90 in reply to 302270.89
Date: 1/8/2020 11:43:16 AM
Overall Posts Rated:
538538
Drużyna zbociala to dlatego. Ale sam spotkałem w poprzedniej lidze TURBOMISIE które miały Hiszpana z wiekiem 64lata i pensja 200. Normalna zagrywka idealny rezerwowy aby minuty się zgadzały na sparing a pensja żadna

This Post:
00
302270.91 in reply to 302270.90
Date: 1/11/2020 6:51:06 PM
Overall Posts Rated:
538538
14 kolejka a w niej Włocławek męczy się strasznie z MKS Koszalin a Ermengol Martí i Luka Zverkov urzadzają sobie pojedynek na trójki, chłopaki dali czadu zupełnie jak w trakcie all star weekend. Co ciekawe niebiescy ponownie okazali sie lepsi w tej kolejce pomimo gry u czerwonych ale w meczy gwiazd wygrali czerwoni, widać gwiazdy mają dalej lśniące a może ławki im brakuje, albo zgrania? trenerów? taktyki? jak myslicie ale nie o tym teraz. Ciekawe było też spotkanie w tolkmicko center tam to się dopiero trenerzy na główkowali co może zagrać rywala johny i tak przegracie wystawiło aż 7 rezerwowych ale nie dali im zagrać zabardzo bali sie o wynik, Kasper Grabowski pod nieobecność swojego hiszpańskiego amigo Calafata zdobywa 31pkt 23 zbiórki w tym 10 ofensywnych !!! i jest 15/26 z gry, rozniosło go dziś choć to itak było zamało, Siarkowi uciekają. Marceli Raczkowski sam niesie swoją ekipe na barkach ale jak nikt mu nie pomoże to zaniesie ich prosto do IV ligi, trafia 52% z gry i jest jedynym zawodnikiem zespołu który trafiał ponad 50% reszta ekipy słabiutko łacznie 16/53 30% z gry a czteropak 47% z gry i nawet słaba dzis trójka nie mogła im zepsuć tego meczu. Joga bonito i Hippo-hondrics znowu porażki te ekipy tankują czy się mylę? Proste zwycięstwa tam wpadły dla niebieskich tylko Geobasket musiał się trochę wysilić a zaimponował Liu Hok Liang nim posadzono go na ławkę 30pkt 11zb i 6 asyst a to 14/20 świetne troche mu te cegły zza łuku zepsuły linijki ale tam cały parkiet ceglił 4/23 17%. Szerszenie w końcu odpadają z pucharu -20 z Młotami Stargard robi wrażenie ale w 4 kwarcie nie grał już nikt przeciw nim więc wynik zakłamany, ale co nas to w lidze interesuje, a no może tym razem nie odpuszczą już do końca sezonu skoro nie grają na dwa fronty. Narazie dość zdecydowanie pokonują Sznurasy Kolejowo a ich dominacje widać przede wszystkim w blokach 11/2.
Strzelcem kolejki został Ermengol Martí z WTKAnwilWloclawek jak zawsze najlepsi we wszystkim dziś 39pkt w tym 7/12 zza łuku.
Zbierajacym kolejki jest Nathan Lallemant z johny i tak przegracie 25 zbiórek ale to pomimo zaledwie 23zbiórek Kasper Grabowski jest na równi z nim w tym zestawieniu bo miał 10 ofensywnych, a nie czekaj Kasper przegrałeś mecz a tylko to się liczy więc możesz buty pucować Nathanowi.
Najlepiej podawał Wong Kian Xiang z Jastrzebi 11 asyst ba chłopak walnął sobie dziś triple double z 19 11 11 ale jego ekipa przegrywa więc nic to nie wnosi a szkoda bo zacny indywidualny wyczyn.
Niechlubny rekord strat miał Agis Reps z Siarkowi ale chłopak ciagnął gre i ugrał im 6 zwycięstwo w sezonie (miał też 6 strat przypadek?) więc można mu wybaczyć bo grał świetnie i miał doubledouble.
Bloki to statystycznie dzis wygrał Piotr Grodkowski z Turkusowe Szerszenie miał ich 5 ale to przecież w lidze III jest na miejscu 2 2 BLK / mecz oraz miejsce 1 w BLK / 48min.
Przechwyty czyli dumny złodziej kolejki to Jerzy Wylężek johny i tak przegracie 4 oraz Tadeusz Halasa Geobaskiet z tym samym wynikiem.
A co na was zrobiło w tej kolejce wrażenie ? Triple double, zacięty mecz WTKAnwilWloclawek z Koszalinem a może coś innego?

From: DaCo
This Post:
00
302270.92 in reply to 302270.91
Date: 1/14/2020 2:57:02 PM
Overall Posts Rated:
66
Ale mam niefarta. 2 mecze przegrałem z zespołami, które po moich meczach zaczęły wyprzedawać zawodników, a moi rywale w konferencji zagrali z nimi już po wyprzedaży i zgarnęli pewne zwycięstwa. Poza tym Siarkowi i Radogoszczanka grali u siebie z najsłabszymi zespołami u czerwonych a ja na wyjeździe! Co to ma być?! :P Zdecydowanie ten sezon nie jest mi przyjazny.

Last edited by DaCo at 1/14/2020 3:05:09 PM

This Post:
00
302270.93 in reply to 302270.92
Date: 1/14/2020 3:43:02 PM
Overall Posts Rated:
538538
Odgryziesz się w czwartek :-)

This Post:
11
302270.94 in reply to 302270.93
Date: 1/15/2020 2:58:58 AM
Overall Posts Rated:
538538
Czas na podsumowanie kolejki nr 15. Za nami ostatnie już mecze gdzie niebiescy mierzyli się z czerwonymi, od następnej kolejki zaczynamy rewanże przyjrzyjmy się więc sytuacji w tabeli. Dryblasy Dąbrowa Górnicza tracą coraz bardziej kontakt z czołówką ale w następnym tygodniu mają u siebie Radogoszczanke a Enrique Calafat powinien być już na ten mecz zdrowy, jednak zielone światło od lekarzy a optymalna forma to dwie inne rzeczy. Siarkowi mają trudny mecz z AZeteS po czym odwiecznego rywala u siebie jeśli wygrają oba mecze Geobasket będzie na wyciągnięcie ręki a 5 miejsce w tabeli zapewnia spokój wszystko okaże się już w wkrótce. Mks Mazur Ełk z bilansem 9-6 łapie się Play-offs na chwilę obecną ale Geobasket depcze po pietach, terminarz z Szerszeniami i Anwilem Włocławek nie wróży nic dobrego w tym tygodniu ale wierze że będą walczyć. W czerwonej konferencji najabardziej interesujące mecze czekają Joga Bonito, ZKS 1938 Stal Stalowa Wola, Hippo-hondrics oraz johny i tak przegracie. Ekipy te zajmują miejsca 3-6 a jedna wygrana dzieli je od zmian co za tym idzie o być lub nie być w Play-offs oraz udział w barażach. Po rozegraniu 15 meczy możemy więc przedstawić pewne zaawansowane statystyki które pomogą nam przewidzieć zwycięzcę nadchodzących meczy. Najskuteczniejszą drużyną ligi jest oczywiście WTKAnwilWloclawek trafiający 51% swoich akcji daleko za nim Geobasket i jego 47% z gry a co ciekawe czteropak jest dopiero 10 (4 w konferencji) z wynikiem 41% z gry. Najlepszą obronę ma AZeteS zatrzymując rywali na 34% z gry a czteropak 36%. Dziurawe jak sito są oczywiscie Jastrzebie rywale trafiają im 46% rzutów ale tylko 28% trójek tam potrzeba centrów. Mistrzami krycia za linią 7.25 są zdecydowanie mistrzowie obrony AZeteS 19% rzutów tylko trafiono w meczu przeciw tej ekipie. O osobistych już wspominałem ale powtorzę nr Jastrzebie 81% adaleko za nimi Szerszenie ze swoim 78%. Statystyki strat świetnie oddają pozycje zespołów w Tabeli, najmiej strat popełniają Geobasket, czteropak Szerszenie i Anwil po 9 na mecz natomiast Siarkowi Dryblasy oraz Jastrzębie tracą po 13 piłek. W tej chwili najwęższą kadrę mają Sznurasy Kolejowo uwaga na kontuzje panowie natomiast aż 16 zawodników liczy sobie ekipa Radogoszczanki. Pomimo zaledwie 9 graczy to Anwil i MKS Koszalin wydają najwięcej na pensje natomiast tankować wydają się Hippo Joga Jastrzebie oraz Sznurasy z racji niskich pensji. Najlepszego strzelca ligi czy najlepiej zbierajacego każdy zna, ale indywidualne statystyki też potrafią być ciekawe. Najskuteczniejszym graczem w ataku jest Walenty Kofan z Szerszeni trafiając aż 63% swoich rzutów a tuż za nim są Johnny Gubatina z Hippo-hondrics oraz Nathaniel Crowder z WTKAnwilWloclawek. Dla porównania Leonydas Jazepcikas walacy srednio 27pkt/mecz trafia około 49% swoich rzutów świetny wynik ale nie łapie się w moim zestawieniu nawet w top 20. Zawodnikami którzy trafiają najlepiej osobiste są Lesław Cwajna z Siarkowi 14/14, Mikko Reinikka Turkusowe Szerszenie 29/30 oraz Hud Holder Geobasket 22/23. Tak z ciekawości może Panbeton oraz Sulfur121 zdradzicie tą ceche u swoich zawodników, to tylko osobiste a nie inne ważniejsze skille, mój Mikko ma poziom imponujący ;)

This Post:
00
302270.95 in reply to 302270.94
Date: 1/15/2020 4:38:26 PM
Overall Posts Rated:
2222
Cwajna ma kolosalny i jest raczej bardzo blisko wbicia 20 w RO
Ale trzeba przyznać, że ważne przy osobistych jest poziom u wszystkich graczy którzy wychodzą na parkiet. Staram się zawsze kupować graczy z sensownymi rzutami. Dużo to nie daje, ale może czasem wygrać mecz na szczycie - a na pensji to się nie odbija.

Przy okazji chciałem zauważyć, że wygrałem trudny mecz w TV i jestem w bezpiecznej pozycji 3 meczów przewagi nad Dryblasami.

A z ciekawostek - w naszej konferencji - tylko Turkusowe Szerszenie nie przegrały od 8 meczy - co oznacza komplet zwycięstw nad przeciwną konferencją.

This Post:
00
302270.96 in reply to 302270.95
Date: 1/16/2020 4:22:03 AM
Overall Posts Rated:
538538
Sulfur121 trenujesz osobiste przy masz infrastrukture ?

This Post:
00
302270.97 in reply to 302270.96
Date: 1/17/2020 5:46:57 AM
Overall Posts Rated:
2222
Za młodym klubem jestem żeby mieć - chociaż żałuję. Trenowałem raz od początku - jak trening mocno nie wszedł, a kondycji nie było sensu. Ale staram się kupować z wysokimi rzutami osobistymi jak mogę. Poniżej porządnego raczej nie kupuję - chyba że byłby naprawdę jakiś deal

This Post:
00
302270.98 in reply to 302270.97
Date: 1/19/2020 1:11:23 PM
Overall Posts Rated:
538538
Oj popłynałem w tej kolejce, złe strategie brak formy u najważniejszych 2 zawodników i pomimo że urazu doznał center MKS-u przerypałem mecz. Zapomniłem jak silna jest ta niebieska konferencja;) O przewadze parkietu w PO moge zapomniec a chciałem zagrac rewanz z Anwilem meczem o wszystko ;/

This Post:
00
302270.99 in reply to 302270.98
Date: 1/19/2020 4:22:43 PM
Overall Posts Rated:
1414
Do PO jesczecze kilka meczy zostało i kto będzie miał przewagę parkietu to chyba za wcześnie prognozować... tak jak wspomniałeś niebieska konferencja jest mocna i jeszcze wiele może się wydarzyć...

From: DaCo
This Post:
00
302270.100 in reply to 302270.99
Date: 1/20/2020 3:07:15 AM
Overall Posts Rated:
66
A mój mecz totalnie jakiś rozjechany. 1sza kwarta jak zwykle mocno w dupeczkę, 2ga równo, 3cia znowu do tyłu, a 4ta pomimo, że grali swoim 1szym składem mocno do przodu. Dziwny mecz. Chyba wygrała taktyka obronna 2-3.
Dziwne było to, ze w 3 momentach gry moja cała rezerwa grała z całym 1szym składem oponentów. No cóż... liczyłem na wygraną, a wyszło jak zwykle :P

Advertisement