BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Wątek główny

[NT] Wątek główny

Set priority
Show messages by
This Post:
00
150717.90 in reply to 150717.88
Date: 7/19/2010 8:14:13 AM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Chciałbym aby jednak sprawiedliwie oceniać wartość zawodnika a nie z góry twierdzić, że JW to samo zło;) On był szkolony w czasie kiedy ktoś kto za to odpowiadał sądził, iż to najlepsze rozwiązanie. Czasy się zmieniły, pensje i poglądy też...ale wszystkiego co było nie wyrzucajmy do kosza...
Ze Swiatczakiem masz rację, że jest Debeściakiem:) Ale to przecież nie przez to, że wszyscy o tym wiedzą nie ma innych takich zawodników... Nie ma - to nie znaczy, że nie będzie, bo znam dwóch managerów, którzy postawili sobie za cel zdetronizowanie Patryka:)
I prosiłbym abyś tak nie rozczulał się nad tymi klubami - farmami, bo pewnie wcześniej nawet nie wiedziałeś o istnieniu tych klubów;) a teraz Ci ich żal;) Poza tym ich właściciele i tak chcieli kończyć z BB a ja tylko przekonałem ich by przez jakiś czas raz w tygodniu się logowali.
Mam nadzieję, że za parę sezonów nasza NT będzie miała samych świetnych multiskilowców i nie będzie się czego przyczepić;)

This Post:
00
150717.91 in reply to 150717.89
Date: 7/19/2010 8:57:37 AM
Overall Posts Rated:
112112
Niestety, ale właśnie tak bardzo pojedyncze przypadki sprawiają wrażenie, że są wyciągane tylko dla stworzenia pozorów oraz dla takich jak ja, którzy w razie czego mogą się kiedyś przyczepić.

Klaczyńskiego historię znam i wszelkie jego perypetię...Na koniec sam właściciel ubolewał, że w reprze to on głównie tylko był - jakie mógł wyciągnąć z tego wnioski skoro niby taki wyjątkowy? Rakus - jak raz zagrał na SF to najbardziej dziwił się temu właściciel, więc gdzieś coś musi być na rzeczy :)

Warchałowski to odrębna historia...i w sumie czekam na to, jak się dalej potoczy. Zwróć uwagę ile komplementów użyłeś wobec niego, a jaki kontrast tworzy jego pensja z resztą U-21 ;)

Galoch czy Łuszczewski...Skilli nie znam. Obstawiam jednak, że Twoje założenia pod warunkiem, iż do grania LI/LP SG wystarczy tylko wysokie DV?

Gieysztor czy Bawół...Niby wszechstronni, ale z jakiego poziomu IS/ID muszą teraz startować? Czy to ich nie zniechęci i ostatecznie nie pchnie kolejnych młodych zdolnych jednak w kierunku SG? Grali na SF, bo taką pozycję ktoś wymyślił i ktoś tam musiał biegać podczas meczu.

Niby się zmieniło, ale jednak ciągle to tylko młodzi, zdolni, wszechstronni...znakomici tak za 2-3 sezony ;)

This Post:
00
150717.92 in reply to 150717.90
Date: 7/19/2010 9:14:36 AM
Overall Posts Rated:
112112
Dlatego ja wśród tych, którzy nie całkiem go skreślają, a polubiliby go bardziej, gdyby szkodził jako dywersant wędrując sobie po świecie i tam zabijając kolejne kluby ;) Zaraz przeczytam o formie...Problem ten stąd zaś, że wszyscy ciągle zapatrzeni tylko w tego jednego pupilka i jakichkolwiek alternatyw ciągle brak. Jak by trafił do klubu niedbającego o formę - trudno. Alternatywa mogłaby wtedy wybiec na parkiet.

Fragment o farmach to właśnie kolejny niby Twój argument, a naprawdę kontrargument dla mnie. Poświęciłeś czas na znalezienie tych klubów, o których istnieniu ja nie wiedziałem; poświęciłeś czas na namawianie prezesów, o których istnieniu ja nie wiedziałem; poświęciłeś czas na przypominanie tym prezesom (o których istnieniu ja ciągle nie wiedziałem ;)) o formie, treningu...Podsumowując: poświęciłeś masę czasu, zaangażowania i kasy tych prezesów, żeby uratować dosłownie jednego gracza, gdzie na dodatek teraz po tych kilku sezonach operacji wielu graczy uważa go za jeszcze bardziej niepotrzebnego niż wcześniej, a wielu innych przytacza jako główny argument w dyskusjach.

Ja po prostu jestem w stanie wyobrazić sobie sytuację, że do tych samych klubów trafia jakiś 2x bardziej perspektywiczny, 2x mniej zarabiający oraz 2x mniej kosztujący gracz z zaplecza i robi to samo co JW :)

Reszta to właśnie głównie nadzieje, plany i marzenia...a międzyczasie potęgami nie do ogrania stali się już nie Hiszpanie czy Włosi, a Turcy czy Izraelczycy.

This Post:
00
150717.93 in reply to 150717.92
Date: 7/19/2010 9:31:14 AM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Sorki Szefciu ale to ja byłem selekcjonerem i sam wiedziałem na co i kiedy mam rozplanować swój czas. Wierz mi, że ten przeznaczony na JW nie zajął mi więcej niż 2%...
I też nie jest tak jak starasz się sugerować, że przez JW inni C nie mogli się wybić... Gdyby byli lepsi to na pewno by grali...
No i jeszcze jedno. Byłeś przez sporo sezonów skautem SF. Czy możesz mi pokazać jakiegoś swojego "wychowanka", który dzięki Tobie stał się debeściakiem na poziomie NT? Proszę o konkretny przykład. Wtedy mogłeś wdrażać wszystkie swoje przemyślenia i analizy w życie, dlatego ciekaw jestem skutków... Nie chciałbym bowiem myśleć, że kadra interesuje Cię tylko od czasu do czasu, kiedy można pokrytykować i powiedzieć co by się zrobiło lepiej... Pomoc kadrze nie polega także na pisaniu setek postów, których później i tak nie wcielasz w życie...

This Post:
00
150717.94 in reply to 150717.93
Date: 7/19/2010 10:16:49 AM
Overall Posts Rated:
1010
Masz racje... :) A w dodatku są to długie posty - to tak apropos ostatniego zdania. ;)

This Post:
00
150717.95 in reply to 150717.73
Date: 7/19/2010 11:09:18 AM
Overall Posts Rated:
88
wklej nam jeszcze jakiś mecz, który on wygrał... a ja w zamian wkleję Ci te pozostałe w których jego forma ustawiła defa rywali;)

This Post:
00
150717.96 in reply to 150717.95
Date: 7/19/2010 11:20:41 AM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Żadnego meczu nie wygrywa jeden zawodnik tylko cała drużyna:) Tylko raz zagrał w NT w przeciętnej formie i może kilka w porządnej. Nie sądzę też żeby rywale ustawiali obronę na podstawie formy JW... Raczej patrzyli na formę całej drużyny...

From: al_said

This Post:
00
150717.99 in reply to 150717.97
Date: 7/19/2010 11:29:17 AM
Overall Posts Rated:
88
No ale 6 sezonów temu to obecni 24-25 latkowie mieli 18-19 i trenowali pod U21 (jakoś w tym okresie graliśmy bodajże jedyny raz na WCU21), pytanie zasadnicze to co się z nimi działo po ukończeniu 21 lat, a to już było 3-4 sezony temu...

Advertisement