BuzzerBeater Forums

Hellas - IV.27 > Άμυνα σε όλο το γήπεδο!!

Άμυνα σε όλο το γήπεδο!!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
259342.9 in reply to 259342.7
Date: 6/8/2014 5:38:29 AM
Overall Posts Rated:
4747
Ο συνδυασμός Πρίνσετον και 4/4 δίνει τεράστιο πέναλτυ στο ριμπάουντ και την εσωτερική άμυνα της ομάδας αφού οι ψηλοί είναι εκτός ρακέτας και πιέζουν ψηλά, οπότε για να καλυφθεί όσο γίνεται το θέμα που δημιουργείται χρειάζονται ψηλοί τέρατα με καλό ριμπάουντ και εσωτερική άμυνα σε βαθμό υπερβολής και αυτός είναι ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε υψηλότερες κατηγορίες

Αυτό δεν ισχύει. Παράδειγμα είναι το χθεσινό παιχνίδι. Μόνο πέναλτι δεν το λες τα ριμπάουντ μου. Και σκέψου πόσες χαμένες επιθέσεις είχα. Αν ήμουν πιο εύστοχος θα ήταν πολύ λιγότερα τα αμυντικά του. Και πίστεψέ με δεν έχω τέρατα ψηλούς. Μακάρι να είχα.

Σε σχέση με την επίθεση του αντιπάλου. Προφανώς κάθε επίθεση προκαλεί αλλαγές στο στήσιμο της άμυνας. Ωστόσο, δεν ισχύει πως η υπομονετική και το κοίτα μέσα υπερτερούν σε σχέση με άλλες επιθέσεις. Όπως έλεγα και παραπάνω, η άμυνα σε όλο το γήπεδο αφορά όλα τα στησίματα. Το θέμα είναι πως είναι άμυνα για θαύματα (ή για τούμπανες ομάδες). Όταν θες να εμποδίσεις τα καλά σουτ και δεν μπορείς αλλιώς επειδή απλώς δεν το έχεις (π.χ εγώ) τότε η άμυνα αυτή είναι λύση ανάγκης.
Μακάρι να μπορούσαμε να παίζαμε άμυνα m2m και να κερδίζαμε, δε γίνεται. Δεν έχουμε τα ίδια σύνολα.

Επειδή δυστυχώς δεν έχω τεράστιο χρόνο για να αναλύσω το σύστημα αυτό (και δεν ξέρω κιόλας χαχα) απλώς κοιτάξτε τα παιχνίδια μου. Κάθε αντίπαλος έπαιζε με διαφορετική επίθεση. Μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Και μιλάω για τα επίσημα, όχι για τα φιλικά.

This Post:
11
259342.10 in reply to 259342.9
Date: 6/8/2014 6:25:40 AM
Overall Posts Rated:
7070
Είναι τσεκαρισμένο ότι ισχύει αυτό για τα ριμπάουντ Αργύρη. Το Πρίνσετον ειδικά σου δίνει τεράστιο πέναλτυ στα ριμπάουντ και η άμυνα στα 4/4 επίσης αφού δεν υπάρχουν επιστροφές και ουσιαστικά δεν ύπαρχουν παίκτες να πάρουν τα αμυντικά. Δεν μπορείς να κρίνεις το πέναλτυ στα ριμπάουντ κοιτάζοντας ένα παιχνίδι και ιδιαίτερα ένα παιχνίδι με μια από τις χειρότερες ομάδες ,στον τομέα των ριμπάουντ, του ομίλου μας. Επίσης μην πέφτεις στην παγίδα να συγκρίνεις τον αριθμό των ριμπάουντ σου και αυτών του αντιπάλου σου γιατί είναι μέγα λάθος τις περισσότερες φορές για να δεις πως πήγαν οι ομάδες στα ριμπάουντ να κοιτάς τα ratings του ριμπάουντ όπου και οι δύο ήσασταν στο αδέξιος με δικό σου ελαφρύ πλεονέκτημα παρά τα περισσότερα ριμπάουντ του Ρεθύμνου στο παιχνίδι κάτι που υποδυκνύει ότι ναι μεν δεν έχεις ψηλούς τέρατα όμως οι περισσότεροι παίκτες έχουν το υποτυπώδες 5-11 στο ριμπάουντ ανάλογα τη θέση. Παρόλ'αυτά, εξαιτίας της άμυνας αυτής κατατάσσεσε σε μια από τις 3 χειρότερες όμαδες σε ριμπάουντ(ratings όχι αριθμούς) τη φετινή σεζόν, εεε δεν μπορεί να έχεις τόσο χάλια ριμπάουντερς όλο και κάποιο ρόλο παίζει η άμυνα στα 4/4 και το Πρίνσετον που εννίοται χρησιμοποίεις.

Όμως, το ότι δεν έχεις ψηλούς τέρατα πιστοποιείται και από το γεγονός ότι στα περισσότερα παιχνίδια σου που χρησιμοποίεις το πρεσάρισμα στα 4/4 κάθε ομάδα ανεξάρτητα από το αν είναι εσωτερική ή εξωτερική παίρνει το 90% των πόντων της από drives, κοντινά jumpers και καρφώματα(εννοείται και από βολές έπειτα από φάουλ). Το Ρέθυμνο π.χ. που είναι μια κατεξοχήν εξωτερική ομάδα σούταρε μόλις 10 τρίποντα που είναι αριθμός εσωτερικής ομάδας και όχι εξωτερικής ενώ τα περισσότερα καλάθια ήρθαν από το ζωγραφιστό.

Εύλογο λοιπόν είναι ένα ακόμα συμπέρασμα για την άμυνα στα 4/4. Είναι αποτελεσματικότερη απέναντι σε εξωτερικά συστήματα στερόντας από τον αντίπαλο τη δύναμη του, αφού τον στέλνει σε εσωτερικά σούτ ή drive στα οποία έχει και πέναλτυ λόγω επικέντρωσης.

The enemy of good is...the better!
This Post:
00
259342.11 in reply to 259342.10
Date: 6/8/2014 6:59:31 AM
Overall Posts Rated:
152152
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΕΛΕΟΣ....!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ 201 POSTS ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΣΤΑ 3 FORUM ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ....
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ HELLAS Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ...!!!!!
ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ...!!!

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΕΡΓΗΣ "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ" ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ....

ΚΑΠΟΙΟΣ "MP-BB" ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΜΑΣ...??????

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This Post:
00
259342.12 in reply to 259342.10
Date: 6/8/2014 7:00:25 AM
Overall Posts Rated:
4747
Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση, την οποία εγώ ούτε που πρόσεξα, οπότε μπαλάκι. Ωστόσο, στο παιχνίδι δε συγκρίνω ριμπάουντ για να πω ποιος έχει περισσότερα (που έχει το Ρέθυμνο), αλλά για να δείξω πως δεν ισχύει το πέναλτι στα ριμπάουντ λόγω της άμυνας. Προφανώς δε γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά των παικτών μου, ενώ εγώ τα γνωρίζω, και σου λέω πως δεν ισχύει η ποινή αυτή (σε κανένα από τα παιχνίδια μου, τα έχω συγκρίνει όλα). Λόγω princeton υπάρχει ποινή, επειδή είναι εξωτερική επίθεση, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο μεγάλη ποινή σε σχέση με άλλες εξωτερικές.

This Post:
00
259342.13 in reply to 259342.12
Date: 6/8/2014 7:35:20 AM
Overall Posts Rated:
7070
Επιμένω ότι υπάρχει ποινή. Το Πρίνσετον δίνει τη μεγαλύτερη ποινή από όλα τα εξωτερικά ρώτα το και δημόσια στο φόρουμ και θα το διαπιστώσεις ;) Για την άμυνα 4/4 δεν είμαι το ίδιο σίγουρος απλά σκεπτόμενος λογικά την αντίδραση μίας μέσης ομάδας στην πραγματικότητα βγάζω το συμπέρασμα. Παράλληλα όμως παρατηρώ και τη διαφορά των παιχνιδιών που έχεις παίξει μαν2μαν και αυτών που έχεις παίξει πρεσάριμσα στα 4/4, με παρόμοια πεντάδα, και η διαφορά είναι σχεδόν 2 στα ratings αλλά είναι πρόχειρος υπολογισμός χωρίς την ακρίβεια που έχει αυτός του πρίνσετον.

This Post:
11
259342.14 in reply to 259342.13
Date: 10/2/2014 11:34:09 AM
Overall Posts Rated:
4747
Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!
Ευτυχώς σε προλαβαίνω Νίκο πριν μας φύγεις για τα σαλόνια...

http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=198026&m=1

Για δείτε τι λέει ο Sarithin για την άμυνα σε όλο το γήπεδο; :)

This Post:
00
259342.15 in reply to 259342.14
Date: 10/2/2014 4:52:04 PM
Overall Posts Rated:
7070
Πολύ ενδιαφέρον αυτό το πόστ του Νεκτάριου(Sarithin).
Όμως όπως λέει και ο ίδιος έχει νόημα να χρησιμοποιηθεί μόνο μετά από προυποθέσεις, οι οποίες σε υψηλό επίπεδο δεν πληρούνται.
Στην 4η κατηγορία βέβαια έχεις το περιθώριο να το κάνεις, αφού βέβαια ανεβάσεις λίγο το μπάτζετ γιατί έχεις υπερβολικά χαμηλά τα μισθά σου.