Честито селекторе ! Пизда ти матер местачка, си ги викна у репрезентација сите играчи у тим да лапаш некја пара плус да може да издржиш невидени астрономски плати па и да ти дае некое бонусче на репрезентативци несуди 6та лична па играле и две четвртни со 5 ...
Нека ти е на чест куртон еден!!!
Робев и Карај што кој кур бараат у репрезентација и тоа баш пред плејоф !!!!
Затоа од сега ќе си ја играте играва вие 3-4 четворица од сеа сма куртони!!!
(facepalm)
Па добро бе ај што е срамота ваков јазик да користиш на форумот, ама барем некаква логика да имаше тоа што го зборуваш.
1. Во репрезентација СЕКОГАШ се повикувани играчи кои се најдобри и во моментот можат најмногу да пружат. Мали исклучоци има некогаш на крајот на сезоните во пријателските каде некогаш гледам ако е можно да им се даде шанса на некои играчи кои идните сезони ќе го носат товарот на репрезентацијата.
2. Робев е во репрезентацијата од многу порано а не од пред плејоф ти како што кажуваш затоа што е потребен на репрезентацијата. Тој беше најдобриот преостанат висок играч во добра форма што го имавме оваа сезона. Karaj го повикав заедно со Gjana и Azhelli за да им дадам шанса и да ги тестирам бидејќи идната сезона најверојатно ќе ни бидат потребни и ќе ги користиме (ако се во добра форма).
3. Очигледно не ти е јасно, ама финансиска добивка од репрезентативец се добива САМО ако игра на натпреварот во таа недела. Самиот факт што е некој повикан не носи НИКАКВА добивка. Според тоа од Карај јас сум немал никаков ќар а и од Робев многу малку (дали во пола натпревари играше). Тоа што имам висока добивка нема никаква врска со форсирање на мои играчи или местење туку со добро менаџирање.
4. Не ми е јасно за што се жалиш. Пандев не ти е повикан? Повикан е бидејќи заслужува. А од друга страна тотално ги уништи Луковски, Манев и Цоневски иако имаа реални шанси да бидат репрезентативци ама не сакаш да ги тренираш.
5. Што мислиш дека ако купи некој играч со поголема плата одма шампион ќе бидеш? Ако беше така лесно шампион да се стани сите ќе беа досега. Што очекуваше да ти ја подарам титулата? Избори се за неа ако ја сакаш. Имај подобар тим од мојот. Имај подобра стратегија. Да не зборувам што јас оставам огромен простор за да ме победите намерно бидејќи секогаш сум фокусиран на тренирање, штедење и долгорочно планирање
6. Ниту еден единствен пат откако сум бил селектор не сум исфорсирал свој играч. Не зборувај глупости кога очигледно не знаеш. И научи да губиш. Јас 100 пати сум изгубил во плејофот или во купот и никогаш не сум реагирал вака.
П.С. Единствениот играч кој истренира скилови за да биде во репрезентацијата сезонава а не беше повикан беше Laidon Gjana. Ама не беше повикан затоа што цела сезона не беше во добра форма и не можев да го употребам, а беше постојано на stand by. Го чекав до крај и дури и го повикав за финишот за да му дадам шанса ако случајно ја крени формата.