Widzę, że nikt się nie kwapi z odpowiedziami, więc może ja przedstawię swoją wersję.
Najpierw jednak muszę powiedzieć - "Tak przygotowanym do zadawania pytań nowym userom mówimy stanowcze TAK" :)
Widać, że się przygotowałeś i sporo już na początku rozumiesz. Przeczytałeś co było do przeczytania, przemyślałeś co było do przemyślenia - teraz świat BB stoi przed Tobą otworem :)
Ale wracając do tematu:
1. Dobór zawodników do obranej taktyki - cóż, ciężko Ci będzie stworzyć taką ekipę, abyś miał wszystkich zawodników na podobnym poziomie, żebyś mógł dowolnie nimi rotować w zależności od taktyki. W kadrach mniej więcej się to udaje, ale w drużynach, raczej nie często. Weź pod uwagę, że to jest koszykówka, więc istotne są starcia poszczególnych zawodników (prawdopodobnie modyfikowana przez siłę całej drużyny). A to oznacza, że np. Twój C nie musi mieć rewelacyjnego rzutu z dystansu. Może wystarczyć nieco lepszy niż u większości podkoszowych, a ponieważ C rywala może nie mieć obrony na dystansie, to przy taktyce obwodowej Twój C może trafić raz czy dwa. Może się jednak zdarzyć, że akurat będzie go pilnować SF, i nic z tych rzutów nie będzie. Ale i tak większość rzutów będą oddawać obwodowi, więc jest to raczej dodatek. Analogicznie z grą pod kosz. I tak większość akcji będzie szła przez podkoszowych, choć obwodowi z przyzwoitym wejściem pod kosz mogą minąć rywala i rzucić z bliższej odległości. Weź jednak pod uwagę, że granie np. Low Post nie oznacza, że wszystkie próby mają miejsce w pomalowanym. Sporo rzutów oddawanych jest z półdystansu (głównie przez obwodowych), więc odpowiednio wysoki rzut z wyskoku i zasięg jest niezbędny. A im lepszy i bogatszy będziesz miał klub, tym większą ilość multiskillowców będziesz mógł do niego ściągać. Ale na początek bym z tym nie szalał. Fajnie byłoby, jakby mieli jakiś tam poziom cech niekoniecznie ważnych dla ich pozycji, ale nie muszą to być nie wiadomo jak dobre poziomy.
2. Ja bym takich zawodników trzymał i specjalnie się tym nie przejmował. Tym bardziej, że mając niezłe wejścia pod kosz mogą rzucać z lepszej pozycji i dzięki temu z większą skutecznością.
3. Przy Princeton podobno bardzo ważne są podania u C, żeby mógł wycofywać piłkę na obwód. A poza tym niech podkoszowi rzucają z bliska, a obwodowi z dystansu :)
4. Powiem tak - ja często grałem zwalniającymi taktykami w IV i III lidze. I przynosiło to efekty. Przy bardzo niskiej płynności ataków. Ale w Twoim przypadku... myślę, że zależy to od umiejętności graczy i rywali, więc trudno powiedzieć mi tutaj coś konkretnego. Uważam jednak, że każda taktyka jest dobra, o ile jest odpowiednio zastosowana, czyli najlepiej w sytuacji, kiedy rywal się nie spodziewa, lub też kiedy trafiasz w jego słaby punkt.