Играва е хоби. Креаторите решиле да има репрезентации, можело и да нема. Но нив ги има и мене ми е кеф што во ваква виртуелна кошаркарска игра и Македонија има репрезентација, уште повеќе што во играва името на нашата репрезентација е ОК.
Но, да не ја забораваме забавната страна на играта. Кога забавата ќе престане, играта ќе секне.
За тимската економија добро е да се поседува домашен играч. Уште повеќе ако тој потекнува од сопствениот драфт. Бонус на тоа ако бил на клупата на играчи во репрезентацијата на натпревар. Дополнително повеќе ако репрезентацијата има добри резултати.
Ова последново е вредно за муабет. Изгледа дека ако репрезентацијата има добри резултати, локалните тимови имаат поголема корист. Нема логика менаџерите да не посакуваат добри резултати на репрезентацијата. Всушност, нашите менаџери треба да се лутат ако репрезентацијата лошо игра, оти тоа на нивните тимови лошо се одразува. Тоа треба да биде и мотивација за сите менаџери што мислат дека можат поуспешно да водат репрезентација да се кандидираат на избори. Јас би гласал за такви. Мислам, ем ќе ми биде кеф од патриотски причини (мислам, кој не би сакал Македонија да победува), ем финансиски некој процент подобро ќе се одразува.
Да заклучам, од интерес на сите во нашата заедница е репрезентацијата да покажува добри резултати. За тоа да се случи покрај добро поткован селектор потребни се играчи што ќе ги создаваме. Така што мојата мотивација да тренирам Македонци е само себична и патриотска. Доволно добра мотивација за мене :)