BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő VIII.

Kérdés és csevegő VIII. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
00
146563.89 in reply to 146563.76
Date: 6/17/2010 2:33:41 AM
Overall Posts Rated:
173173
Szerintem az a jó megközelítés a kérdésedre, hogy akkor országos szinten is több lenne a jó játékos. Ebben az esetben ugyanis nekiállhatna mindenki sokat költeni Magyarországon, és ha mondjuk Olaszországban senki sem költ, akkor mi tele leszünk MVP-vel, náluk meg csak kezdők lennének. Gondolom hasonló előny nem engedhető meg, márcsak azért sem, mert az alapállapot azért az, hogy mindenki a saját csapata sikeréért hajt, és emellett foglakozik a válogatottal is (a külön neveléssel foglalkozókkal ezúton is elnézést, de ők vannak kisebbségben). Így a megfigyelésre költött pénz elsősorban egyéni döntés, és ezért a draftnak is ezt kell tükröznie. Globális hatásának nem nagyon szabadna lennie. Ha engem kérdezel, szerintem lutri az egész. Nem szoktam költeni rá, továbbra is úgy gondolom, hogy a draft utáni időszakban viszonylag olcsón egész jó játékosokat össze lehet szedni, ha nem is kiemelkedő potenciállal, de mindenképpen olyanokat, akiket érdemes edzeni.

From: Precki

This Post:
00
146563.90 in reply to 146563.88
Date: 6/17/2010 4:43:38 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Ahhoz, hogy valaki jót draftoljon, mindenképpen kell pénz (megfigyelésre), hacsak nincs bazi nagy mákja. Én nem azt mondom, hogy annak lenne jobb a draftja, aki többet költ rá, hanem annak a ligának (!), ahol átlagban többet költenek rá. Innentől kezdve természetesen az utolsó helyezetteknek lesz majd nagyobb esélyük jól draftolni, így akár egy kezdő menedzser is szerezhet kimagasló játékost (amennyiben lát olyat a listán, vagy netán "vakon" eltalálja a tutit :-)).
Most persze lehet azt mondani, hogy akkor annak van szerencséje, aki ilyen szempontból jó csoportba kerül (többen támogatják a megfigyelést), de erre azt mondom, hogy a TV-s pénzek is nagyban függnek attól, hogy hány válogatott játékos van a ligában ... Ilyen alapon ahhoz is szerencse kell.

kaygee:
Miért baj az, ha ott vannak jobb játékosok, ahol többet költenek megfigyelésre? Ez szerintem a valóságban is így van. (Persze ne azzal hasonlítsuk össze ...) Egyébként szerintem pont az a verzió nem lenne igazságos, ha egy csoporton belül 3-4-en is 20-40k körül költenek megfigyelésre és a "random" miatt eleve csak gyenge játékost kaphatnak, mert éppen úgy alakult, míg a másik csoportban senki nem költ erre és mondjuk jön 2-3 legenda ...

De hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy ahol több az átlag megfigyelés, ott több legenda és minden idők legjobbja lesz (legalábbis nem feltétlenül), hanem a játékosok átlagos értéke magasabb lesz.

This Post:
00
146563.91 in reply to 146563.90
Date: 6/17/2010 5:20:11 AM
Overall Posts Rated:
173173
Nem mondom én, hogy gond van azzal, amit mondasz, csak van más megközelítés is. Szerintem a költésnek az a lényege, hogy adott számú tehetségből nagyobb eséllyel tudsz választani. Szerintem nincs azzal különösebb gond, hogy a "születendő" játékosok száma és ezzel együtt a tehetségeké körülbelül az ország nagyságával arányos (több felhasználó, több csapat, több játékos, nagyobb lehetőségek).

Ez is hasonlít valahol a valósághoz, gondolom reálisabb esélye van Németországnak arra, hogy tehetséges focistái legyenek, mint mondjuk Luxemburgnak. Valahol ez demográfia is egy kicsit, de az való igaz, hogy ráfordítások nélkül mindenki elkallódna.

Ez ennek a játéknak a sajátossága, és úgy gondolom, hogy nem esett annyira messze a valóságtól. De csak pénzköltéstől nem kellene az esélyeknek nőni, és úgy gondolom, hogy a sokszereplős országokat még nagyobb előnyhöz juttatná, mint amekkora most van nekik.

Lehet, hogy valaki hisz ebben itt a játékon belül, én már leírtam a véleményemet. Nyilván a költés valamelyest növeli az esélyt, de nem annyira, hogy szerintem ár-érték arányban megérje. Lehet, hogy 5 szezont is vársz egy Sógorra, és még mindig nem tuti, hogy fel tudod nevelni, mert háromhetente lesérülhet. A heti 40k pénzből két szezon alatt összejön annyi, hogy pofásabb fiatal játékost vegyél (ha ugyan nem előbb).

Más... Mi a jó draft? Mert ahogy elnézem a közhangulatot, szerintem túl nagy elvárást támaszt mindenki, és ligánként akar 2-3 legendát, holott szerintem országonként jó, ha van néhány. Aki elkölt 10-20k-t hetente, azért nem hinném, hogy jogosan bosszankodik, ha csak sztárokat vagy húzóembereket kap (vagy még azt sem). Érdemes megpróbálkozni a sztárok felnevelésével is, meg a húzóemberekével, mert egész jó játékos lesz belőlük.

Azt viszont már tényleg unalmas olvasni, hogy egy-egy draft után szétanyázzuk a fórumot, hogy ennyit vagy annyit költöttünk, és és mégis sz@r lett. Nem kell költeni, ott a piac. Csak onnan ne MVP-ket meg legendákat akarjon senki venni.

This Post:
00
146563.92 in reply to 146563.91
Date: 6/17/2010 5:34:38 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Azért én egy felmérés csinálok az üggyel kapcsolatban (lásd: külső fórumon), aztán majd kiderül, hogy kiderül-e belőle valami. :-)

Draftra én sem költök egy fillért sem, már 2 szezon óta. Mondjuk túl sok esélyem nem is lenne az utolsó helyről draftolva ... Panaszkodni biztosan nem fogok, ha csak az egyiket is megveszi majd valaki 1k-ért, akkor is nyertem. :-) Ha esetleg feljutnék, akkor elgondolkoznék a megfigyelésen, de heti 40k-t semmiképpen nem költök rá, az biztos.

This Post:
00
146563.93 in reply to 146563.92
Date: 6/17/2010 9:14:18 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Na, sikerült vennem úgy egy játékost, hogy nem is akartam ... nagyszerű ...

From: newsea

This Post:
00
146563.94 in reply to 146563.93
Date: 6/17/2010 10:01:17 AM
Overall Posts Rated:
110110
Na, sikerült vennem úgy egy játékost, hogy nem is akartam ... nagyszerű ...

szép :D

azt hogy kell?

This Post:
00
146563.95 in reply to 146563.94
Date: 6/17/2010 10:03:52 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Úgy, hogy nézelődsz, hátha találsz valakit, aki esetleg áron alul van és véletlenül (vagy rutinból) licitálsz rá ... persze ilyenkor nem kell senki másnak (ha meg akartam volna szerezni biztos kellett volna valakinek még :-)) ... Na mindegy, így jártam ... most megpróbálom veszteség nélkül eladni ...

This Post:
00
146563.96 in reply to 146563.95
Date: 6/17/2010 11:14:46 AM
Overall Posts Rated:
173173
Na jó, de kettőt is vettél ma, és mind a kettőt visszaraktad. Kétszer lőttél mellé? :-)))

This Post:
00
146563.97 in reply to 146563.11
Date: 6/17/2010 12:10:30 PM
Overall Posts Rated:
350350
Ha valaki szabadügynökké válik, akkor miért esik ki az átigazolási listámról? Olyan csúnya, hogy több pénz van a kiadási rovatban, mint a bevétilben, pedig nem így van valójában.

This Post:
00
146563.98 in reply to 146563.96
Date: 6/17/2010 12:32:31 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Nem, az egyiket akartam is EM-re (a gyengébbet) ... a másik volt a véletlen.

This Post:
00
146563.99 in reply to 146563.1
Date: 6/18/2010 7:11:33 AM
Győr Vikings
II.1
Overall Posts Rated:
5656
Edzés közben is megsérülhetnek játékosok?

Advertisement