Brooklyn Nets, nazwa w porządku. Logo - co prawda czarno białe i dość proste ale gustowne. No i Jay Z na przedmieściach NY, już to lubię. Zobaczymy tylko czy D. Williams zdecyduje się zostać w zespole tak jak i inni z s5 (Wallace czy humphries).
Phil to niekwestionowany mistrz ale Pop to klasa sama w sobie, kwiecień najcięższy miesiąc i mnóstwo b2b a nawet 2x b2b2b i wyprzedzili OKC jednocześnie oszczędzając gwiazdy do maksimum. Wystarczy powiedzieć, że od 12-9 przegrał tylko siedem razy. San Antonio to specyficzne miejsce i specyficzny klub, oczywiście co roku mówi się o ich starości i niemożności a co roku jest inaczej. Fajnie byłoby, gdyby Spurs pokonali wszystkie demony i Duncan zakończył karierę tak samo jak Robinson zakończył karierę w SAS po zdobyciu mistrzostwa w 2003. Nic tylko pisać książkę. Wg mnie Heat nie włączyli jeszcze swojego najwyższego biegu mimo tego, że humory dopisują i sam nie wiem, czy będą w stanie postawić się mocno DRUŻYNIE. Chicago bez Rose'a mieli dobry bilans w regular season ale co z tego, jeśli stracili HCA już w drugim meczu z 76ers. Bardzo mi szkoda kontuzji Byka. Lakersów bym nie przekreślał bo póki co radzą sobie ze zdrowiem, Bynum dominuje a trener Brown nie jest taki głupi jak się wydaje (choć ja zawsze jego umiejętności byłem pewien). Indiana to nie rywal, OKC może wybuchnąć ale Spurs radza sobie z nimi nadzwyczaj dobrze. Póki co trzeba Utah połknąć w pierwszej serii.
Jeśli sa tu jacyś kibice Spurs, to zapraszam na jedyny portal Spurs w Polsce www.spurs.pl jak i na nasz facebook www.facebook.pl/spurspl . Przepraszam za reklamę, ale jeśli juz poruszamy temat NBA .. ;)