Ти благодарам што се потруди да ги објасниш некои твои размислувања, веќе доби и портокалова топка од некого, значи сепак те бива за дискутирање :)
Штета што го премолче проблемот во стилот на Кире Лазаров за мир во куќата ама немам друг избор освен да ја почитувам твојата одлука.
Се потруди да не убедиш дека не губат тимовите кои не тренираат домашни играчи. Фактите не ти одат во прилог, погледни кои се најдобрите наши тимови моментални и види колку сениорски репрезентативци имаат моментално (Гемиџиите на Бобанс, Фантомите на Ксаго, Теорелците на Гари, Македонците на Милан, итн...)
Точно е тоа дека можеш да ги купиш ама сепак понудата на домашни репрезентативци и генерално квалитетни македонци е слаба па за пребрилв човек како мене тешко е да најде нешто по свој вкус помеѓу понудените играчи или се премногу скапи. Ако повеќето од вас успевате да го најдете тоа што барате на ТЛ тогаш супер за вас, јас ќе морам сам да си ги тренирам, но и да не заборавиме дека е многу поскапо да купиш готов репрезентаивец, барем кога се во прашање нашите.
До тогаш ќе можете да видите нов Тупурко Пандев кој се надевам ќе игра за некоја друга репрезентација.
Е ова е тоа кое никако неможам да го разберам, разбирам да не тренираш воопшто играчи но ако веќе тренираш од сите можни аспекти подобро е тоа да биде домашен играч без разлика колку си лут некому.
Рече дека нема да пишуваш повеќе на темава но се надевам дека барем ќе ме прочиташ, те поздравувам и со среќа во следните сезони...