Nem mondom én, hogy gond van azzal, amit mondasz, csak van más megközelítés is. Szerintem a költésnek az a lényege, hogy adott számú tehetségből nagyobb eséllyel tudsz választani. Szerintem nincs azzal különösebb gond, hogy a "születendő" játékosok száma és ezzel együtt a tehetségeké körülbelül az ország nagyságával arányos (több felhasználó, több csapat, több játékos, nagyobb lehetőségek).
Ez is hasonlít valahol a valósághoz, gondolom reálisabb esélye van Németországnak arra, hogy tehetséges focistái legyenek, mint mondjuk Luxemburgnak. Valahol ez demográfia is egy kicsit, de az való igaz, hogy ráfordítások nélkül mindenki elkallódna.
Ez ennek a játéknak a sajátossága, és úgy gondolom, hogy nem esett annyira messze a valóságtól. De csak pénzköltéstől nem kellene az esélyeknek nőni, és úgy gondolom, hogy a sokszereplős országokat még nagyobb előnyhöz juttatná, mint amekkora most van nekik.
Lehet, hogy valaki hisz ebben itt a játékon belül, én már leírtam a véleményemet. Nyilván a költés valamelyest növeli az esélyt, de nem annyira, hogy szerintem ár-érték arányban megérje. Lehet, hogy 5 szezont is vársz egy Sógorra, és még mindig nem tuti, hogy fel tudod nevelni, mert háromhetente lesérülhet. A heti 40k pénzből két szezon alatt összejön annyi, hogy pofásabb fiatal játékost vegyél (ha ugyan nem előbb).
Más... Mi a jó draft? Mert ahogy elnézem a közhangulatot, szerintem túl nagy elvárást támaszt mindenki, és ligánként akar 2-3 legendát, holott szerintem országonként jó, ha van néhány. Aki elkölt 10-20k-t hetente, azért nem hinném, hogy jogosan bosszankodik, ha csak sztárokat vagy húzóembereket kap (vagy még azt sem). Érdemes megpróbálkozni a sztárok felnevelésével is, meg a húzóemberekével, mert egész jó játékos lesz belőlük.
Azt viszont már tényleg unalmas olvasni, hogy egy-egy draft után szétanyázzuk a fórumot, hogy ennyit vagy annyit költöttünk, és és mégis sz@r lett. Nem kell költeni, ott a piac. Csak onnan ne MVP-ket meg legendákat akarjon senki venni.