Dzięki za odpowiedź

Jeżeli chodzi o przygotowania to mam wszystko obcykane. Mniej więcej mam pojęcie co i jak grać, ale zadałem pytanie, żeby uzupełnić wiedze. Zawsze ktoś może mieć więcej doświadczenia i wiedzieć więcej na ten temat.
Gdy zadałem pytanie na forum to i tak już nie mogłem zmienić ustawienia, ale zawsze warto dowiedzieć się czegoś nowego na przyszłość

Myślę bardzo podobnie do ciebie i tak też ustawiłem w meczu. Wygrałem mecz mimo, że przeciwnik zagrał Mecz Sezonu

)
Jeżeli chodzi o atak to zagrałem z obwodu, bo myślę, że przy słabych wejściach pod kosz i podaniach przy Pressingu przeciwnika moja skuteczność pod koszem była by baaaardzo mała, a mam bardzo dobrego rzucającego z obwodu + dwóch Średniaczków( na szczęście wystarczyło).
Jeżeli chodzi o obronę to widząc, że u przeciwnika najwięcej punktów zdobywa PG- gdy gra" patient" lub na przykład zawodnik trafia dużo piłek z obwodu to uważam, że warto ustawić się w obronie 3-2. To dużo pomaga w blokowaniu podań do najlepszego rzucającego przeciwnika no i oczywiście utrudnia rzuty za 3 punkty. Nawet jeżeli najlepszy rzucający( dobry JS i JR) gra na SF, PF lub może nawet na C. Oczywiście wato mieć wtedy u PFa i C dobre ID.
Gorzej jeżeli u przeciwnika przy "patient" najlepszy rzucający ma baaaardzo dobry IS i JS, a w dodatku dobre wejście pod kosz to wtedy lepiej zagrać
każdy swego w obronie no i wiadomo, żę zawodnik który musi bronić powinien mięć odpowiednio dobre obrony.