Persze, mázli faktor, de akkor sem indokolt előny szerintem. És igen, aki a kupában bentmarad, annak előnye van azzal szemben, aki elsőre kiesik, mert tovább tudja gyűjtögetni a ts-t. Nálatok pl Péter indokoltan kerül akár 3-4 ts-hátrányba a csoportjában? Míg neki minden csütörtök ts-esés, addig a többieknek még hetekig ts-növelés lehet, ha jó a sorsolásuk (illetve átlagos, mert az első soztályúak nem szoktak kipotyogni az elején, pedig majdnem mind lazázik). Indokoltan kap majd ki akár 3-4 meccsen is a ts-különbség miatt? Csak azért, mert bukott egy kupameccset.
Értem én, hogy aki a kupára hajt, annak be kell majd áldozni pár bajnoki meccset. De mi van azokkal, akik nem hajtanak a kupára, hanem a bajnokságra összpontosítanak és mellette lazáznak a kupában, ameddig eljutnak? Ez akár 5-6-7 kör is lehet. Túl nagy előny szerintem.
Rendben, ne lehessen lazázni az edzőmeccsen. De akkor a kupában sem. Ha nem az első osztályt nézzük, szinte minden bajnokságban van rá példa, hogy valaki elsőre kiesik, mert nincs szerencséje, míg más meg tud még hetekig lazázni. És ennek bizony van hatása a bajnokin is (pedig nem kéne, vagy ha igen, akkor pont ellentétes hatásnak kéne lennie).
Na mindegy, én elvagyok ezzel is, csak azért ez így nem túl fair.
Don't feed the troll