Szerintem meg így indokolatlan előny van a kupázó csapatoknál. Nem saját példát hozok, legyen mondjuk két első osztályú csapat. Az egyiknek szerencsés a sorsolása, az első 4 körben csak botot és negyedosztályú csapatot kap. Végig tudja lazázni? Igen. A másik csapat mondjuk szembekerül egy másik első osztályúval, vagy egy erős másodosztályúval és kiesik első körben. Mennyi ts-hátrányt szed össze az első csapattal szemben, feltéve hogy a bajnokságban ugyanúgy játszanak (mondjuk 8 meccs alatt 4 laza, 4 normál)? Indokolt, hogy ő ekkora hátrányba kerüljön? Ráadásul ez pont a bajnoki meccseken jelent neki hátrányt. Sőt az első csapat 2-3 hét alatt akkora előnyre tesz szert, hogy lazázhat szoros meccseket is, mert a ts úgyis megdobja a teljesítményét, míg a másik csapatnak normáloznia kell ugyanazért az eredményért, vagyis tovább nő a ts-különbség köztük, ami a jövőbeli bajnokikon akár a rájátszásba jutás (vagy kiesés elkerülése, sőt még akár a bajnoki cím) sorsát is eldöntheti.
Félre ne értsd, nem lázadozok a rendszer ellen, leírtam, hogy ez van, ehhez kell alkalmazkodni, csak megkérdezték, miért tartom hülyeségnek a jelenlegi ts-rendszert, arra válaszoltam.
Amúgy pont az nem tetszik benne, hogy mélyíti a szakadékot, aki kupában eredményes, az jobb a bajnokikon is, pedig igazságosabb lenne egy olyan rendszer, hogy döntsd el, mi a fontos: kupa, vagy bajnokság. Szerintem a kupáért épp elég jutalom a pluszpénz is, nem kell még a teljesítményt is növelni a ts-sel. Ha pl kupában ugyanúgy csak normálozni lehetne, mint az edzőmeccsen, akkor lenne ideális a helyzet és senki nem kerülne sem előnybe, sem hátrányba a kupaszereplés (vagy kiesés) miatt.
Last edited by LA-Charlie50 at 1/19/2014 4:45:00 AM
Don't feed the troll