BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21-es bázisprogram a 17. szezonban

U21-es bázisprogram a 17. szezonban

Set priority
Show messages by
This Post:
00
188673.87 in reply to 188673.86
Date: 11/10/2011 8:02:06 AM
Overall Posts Rated:
9797
Ezeket amiket leírtál te sem gondolhatod komolyan.Ha már a számokat akarjuk nézni.

Van kb 1100 menedzser itthon, szerinted ebből hány olvasta a fórumot legalább egyszer? Szerintem kevesebb mint a fele.

Első ligákban pedig nehéz 18-19éveseket edzeni, onnan is kiesik pár aktív menedzser.

Egyébként sem túl nagy az érdeklődés a válogatott iránt, maroknyi ember van csak akit érdekel a téma (lásd hányan szavaznak a választáson, nah kb annyi igazán aktív menedzser lehet).

És szerintem kicsit elfelejted, hogy ez a játék egy átlagos menedzser számára nem a válogatottról szól, hanem a saját csapatáról. Arról, hogy ő mint menedzser hogyan tud irányítani egy csapatot, mennyi pénzt tud szerezni, hogy tud edzeni, hány meccset nyer stb. A válogatott egy esetleges plussz, de sokakat nem érdekli.

A jelenelgi gazdasági helyzetben magasembert egyáltalán nem éri meg edzeni 18éves kortól. Megveszed mondjuk 18 évesen 300 ezerért és eladod 21 évesen 800ért ez fél millió haszon 4 szezon alatt ami 0. És nem is biztos, hogy közben válogatott lesz.

A helyzet az, hogy a válogatott mindig is egy szűkebb csapat "játékszere" (elnézést a kifejezésért de szeritneme z a legtalálóbb) lesz. ugyanez van hattrickon is, 10x ekkora felhasználóbázis mellett.

Természetesen szomorú, hogy most nem nagyon akarnak magas embert venni, de teljesen érthető.

Message deleted
This Post:
00
188673.89 in reply to 188673.87
Date: 11/10/2011 8:13:39 AM
Overall Posts Rated:
190190
Nem szeretnék senkit sem megbántani, de mindent lehet, csak akarni kell. Ajánlom mindenki figyelmébe a Flumpaci csapatának utolsó két meccsét, főleg az irányító poszton.Csehország 2. csapata, BB-döntővel, vagy elődöntővel 2 szezonnal ezelőtt. Nyugodtan lehetne eredményes a keret alapján, mégis...

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
188673.90 in reply to 188673.87
Date: 11/10/2011 8:18:29 AM
Overall Posts Rated:
350350
Vágom az érvelésed magas ember posztról, de nélkülük nem leszünk sehol sem U21-ben, sem 7-8 szezon múlva Nt-ben.
A klubokba is kell center és ecs, jelenleg elönti a piacot a sok olasz, spanyol tudom is én milyen magas ember. Nekik megéri??? Persze! Az ő "termékeikre" vadászik a fél BB és idővel az lesz megint, mint a kezdetekben. 3-5 millió lesz egy center ára, mert hiánycikk lesz. Ez kinek jó? Aki most is centert edz!

This Post:
00
188673.91 in reply to 188673.87
Date: 11/10/2011 9:20:08 AM
Overall Posts Rated:
411411
csak magamat tudom idézni, remélem ezt a részét is elolvastad a levelemnek.

egy szó mint szász 10x ennyi játékost itthon lehetne tartani, ha ügyesebbek lennénk, vagy jobban el tudnánk juttatni az edzés előnyeit a játékosokhoz, vagy meg tudnánk szerettetni, ismertetni a válogatottat a válogatott esélyesek edzését a managerekkel.

tudom látom ugyan azt a problémát amit te, de azt ne mondja nekem senki, hogy ha egy u21 esélyes edzéstervet 3 játékosnál akármilyen poszton 21 éves korig valaki végig csinál az hátrányba kerül bárki mással szemben a játékban. aki ezt így látja, az nem jól játssza szerintem ezt a játékot. a csarnokok adta előny 2-3 szezonon belül kiegyenlítődik, és aki nem edz úgy ahogy illik,az elkezd szépen lassan kizúgni az első osztályokból. most tudnék 4-5 nevet felsorolni akik már jelenleg így állnak. én ezt vetítem előre.

a center edzés és eladhatóság témában nem kell győzködni, eddig is mindenkivel egyetértettem.

This Post:
00
188673.92 in reply to 188673.90
Date: 11/10/2011 9:26:37 AM
Overall Posts Rated:
411411
Vágom az érvelésed magas ember posztról, de nélkülük nem leszünk sehol sem U21-ben, sem 7-8 szezon múlva Nt-ben.
A klubokba is kell center és ecs, jelenleg elönti a piacot a sok olasz, spanyol tudom is én milyen magas ember. Nekik megéri??? Persze! Az ő "termékeikre" vadászik a fél BB és idővel az lesz megint, mint a kezdetekben. 3-5 millió lesz egy center ára, mert hiánycikk lesz. Ez kinek jó? Aki most is centert edz!

ezt én is így látom. nem 3 skilles centereket kell nevelni, hanem használhatóakat. kisembereknél megindult a szanálódás, akik nem multisok ugyan úgy szert sem érnek a piacon mint a nagyobb társaik. szerintem új rendszer új center nevelési alapokat követel meg. nem is sulykoljuk már azt, hogy edzenek sztár húzóember potosokat, tettünk már kivételt szépen edzett centereknél u21-ben is kieg edzésre lásd Vona- Ferling egész 21 éves korba szinte már kieget kapott, de el kell jutni a center edzésnél is 21 éves korban egy szintig, és ez a szint minimális esetben 45 skil bentrel! utána lehet beszélni kieg edzésről. ez 70k-s fizetés nem mellesleg egy jobb kinti ember is kajál ennyit. ne várják már a centert edzők, hogy minden szart jó áron megvegyenek tőlük. pl a mostani 21 éves generációt nevelők mit gondolnak mennyit fog érni az az 1-2 játékos akik bekerültek? azért pénzt nem fognak nagyon kapni az fix.

This Post:
00
188673.93 in reply to 188673.89
Date: 11/10/2011 9:50:01 AM
Overall Posts Rated:
9797
Persze vannak ilyenek, de mint mondtam egy átlagos menedzser nem a válogatottért játszik...

This Post:
00
188673.94 in reply to 188673.90
Date: 11/10/2011 9:54:39 AM
Overall Posts Rated:
9797
Ezzel csak az a baj, hogy az egész spekuláció. Nem tudom, hogy most ki edz centert, de nem éri meg az tuti. Az olasz egy nagyobb BB nemzet mint mi több aktív józerrel, így több centerük van.

Jelenlegi helyzet szerint nem éri meg 18-19 éves kortól centert edzeni. Nagyon nem.

És úgy senki se fog venni most, hogy nah háthogyha majd mire kiedzem addig felmegy az áruk? És ha nem? És ha lentebb megy? Ha változás lesz az árakban, az nem egyik pillanatról a másikra lesz, így aki képben van és figyeli a piacot, az időben tud majd váltani például. Tehát lehet, hogy megint drága lesz a center, de lehet, hogy nem, így most még mindig kinti, illetve multis embereket éri meg edzeni. És ez vélhetően így is lesz addig, amíg az idősebb, magasabb fizetésű center generáció ki nem öregszik. És ez nem 1-2 szezon.

This Post:
00
188673.95 in reply to 188673.93
Date: 11/10/2011 9:59:23 AM
Overall Posts Rated:
117117
szerintem vehetjük az általad említett átlagos managert a játékosok 99,5%-ának... az életben sem a válogatottnak veszik a tulajok a játékosokat :) főleg, h gyakorlatilag szart sem kapsz érte, egy jó öreg köszönjükön kívül és megbecsülést az akikre büszkék vagyunk rovatban

This Post:
00
188673.96 in reply to 188673.92
Date: 11/10/2011 10:00:16 AM
Overall Posts Rated:
9797
Persze a multis magasemberek többet érnek, de ezzl si van néhny probléma.

1. Az ilyen alapanyag többe kerül, és kevés van belőle.

2. 18 éves kortól multist centert nevelni elég nehéz és hosszadalmas, 21 éves korra olyan nagyon fasza multis nem nagyon lehet (vagy akkor főskill rovására megy), kivéve ha mondjuk brutál indulói vannak esetleg.

A lényeg annyi, hogy szomorú, hogy most nem vesznek az itthoniak magasembert, de ez van, ebből kell gazdálkodni. A válogatottat nem félteném, ott azért 5-6 szezon szárasságnak kellene ahhoz eltelni, hogy gondok legyenek (mivel mondjuk egy 25 éves válogatott játékos 32-33 éves koráig is bentmaradhat ha nincs jobb).

És ez csak néhányunkat érdekel, a többieket nem, nem véletlen a fórumban is kb 10-15 ember foglalkozik a válogatottal, meg persze vannak még a háttérben a nevelők, de ez akkor sem sok.

This Post:
00
188673.97 in reply to 188673.94
Date: 11/10/2011 10:02:51 AM
Overall Posts Rated:
411411
illetve multis embereket éri meg edzeni.

de ez miért zárja ki a center edzést, ezt még mindig nem értem. kinti embereknél se edzünk u21-re multisokat. amennyit kell annyit multizunk, de semmivel se többet. nem hiszem el, hogy centereknél elzárkózna bárki is bármilyen korosztálynál a multizástól. Kaygee földhöz verné örömében a valagát, ha 25 éves korba agyon multizott centereket tehetne a válogatottba, akik elérik benti skillekbe a minimális elvárásokat. akik multizhatatlanok azok kis embereknél is alapskillet kapnak. nincs különbség ebben a benti és kinti emberek között!

ha nincs igazam írjátok meg, de én így látom.

Advertisement