BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXII

Kérdés és csevegő XXII (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
248444.860 in reply to 248444.858
Date: 1/18/2014 5:48:23 AM
Overall Posts Rated:
310310
Teljesen normális, én eddig minden meccset lazáztam (kupát is), és így 12-es most a csapatszellem. Ráadásul ugye barátságos meccset nem is lehet lazázni (ami egyébként egy hülyeség), tehát ott alapból veszítesz minimum 1, de inkább 2 szint csapatszellemet.

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.861 in reply to 248444.860
Date: 1/18/2014 10:27:54 AM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Nem feltetlen hulyeseg, hiszen az edzomeccsen "bizonyitanak a jatekosok" hogy a tetmeccseken csapatba keruljenek, igy ott senki nem lazazik, mint ahogy eloben sem.

This Post:
00
248444.862 in reply to 248444.861
Date: 1/18/2014 10:41:07 AM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Miért, az éles meccsekre is úgy megy az ember, hogy mindent megtesz a győzelemért, nem? Akkor ott hogy lehet lazán játszani?

This Post:
00
248444.863 in reply to 248444.862
Date: 1/18/2014 10:53:49 AM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Edzeni teljes erobedobassal edz mindenki, hisz ezert edzes, es teljesitesi kenyszer is van.
Meccsen, jatszhatsz nem teljes erobedobassal, mert mondjuk pihenteti a csapatot az edzo.

This Post:
00
248444.864 in reply to 248444.863
Date: 1/18/2014 12:30:29 PM
Overall Posts Rated:
411411
Meccsen pihentet edzésen teljes erőbedobás?

Ennek az egésznek csak az az oka, hogy az egyik kötelező meccs a másik meg nem. Így nem akarják büntetni azokat, akiket nem érdekel az edzés, de ennek ellenére mondjuk fontos nekik a szereplés. Csomó ligás csapat nem köt le edzőmeccset, csak hogy ne legyenek forma gondok illetve sérülések!

This Post:
00
248444.865 in reply to 248444.861
Date: 1/18/2014 11:02:05 PM
Overall Posts Rated:
310310
Hát bajnoki és kupa meccsen is kell bizonyítani. Sőt ott kell igazán. A valóságban sem úgy működik, hogy az edzőmeccsen széthajtom magam, bekerülök a rotációba, tétmeccsen meg teszek magasról a győzelemre és vigyázok, hogy nehogy megizzadjak, vagy elfáradjak.

Amúgy azért tartom hülyeségnek, mert a csapatszellem (ha az angol "chemistry" megfelelőjének tekintjük, leszámítva a nem szimulált dolgokat, pl pályán kívüli viselkedés), pont hogy a teljes erőbedobástól kéne hogy nőjön, a lazától meg csökkennie kellene. Ami itt a csapatszellem hatása (hogy egy hajtós meccs után a következő meccsen rosszabbul teljesítenek, illetve egy ellazázott meccs után jobban), az inkább a frissességre hasonlít. Csakhogy akkor meg edzőmeccsen is pont hogy nőnie kéne, nem csökkennie.
Ráadásul tök igazságtalan is, aki megy öt kört a kupában (végig lazázva, azaz nem a győzelemre hajtva) az összeszedhet 3-4-5 szintnyi csapatszellem előnyt is azzal szemben, aki mondjuk kiesik az első körben. Magyarul, akinek a játékosai sokkal kipihentebbek, frissebbek, tudnak gyakorolni a kötelező, hajtós tétmeccsek nélkül, az miért van hátrányban? Leegyszerűsítve, szerinted melyik csapatnak megy jobban, akinek van két bajnokija és semmi más, vagy akinek ezen felül még kupameccse is van? Vagy ha kupa szempontjából nézzük, az egyik csapat hajt és ezért hátrányba kerül, míg a másik előre belenyugszik a vereségbe, ezért nem is hajtja szét magát. Jogos, hogy a lazázó csapat előnybe kerül? Jogos hát. Csakhogy nem azért, mert a csapatszellemük nő, hanem mert frissebbek lesznek a következő meccsre. Akkor viszont nem a barátságos meccset játszókat kéne büntetni, meg hátrányba hozni.
Szerintem rossz ez a ts-rendszer, de hát ezek a szabályok, alkalmazkodni kell hozzá. Én mondjuk annyiban korrigálnám, hogy vagy az összes edzőmeccs laza lenne (és akkor a kupázók eldönthetnék, hogy ők is lazáznak-e, vagy inkább kihajtják a belüket a továbbjutásért és hátrányba kerülnek), vagy a kupában nem lehetne lazázni (végülis tétmeccs). Esetleg az is megoldás lehetne, hogy a ts hatása megfordulna, azaz teljestől nőne, lazától csökkenne, viszont akkor a forma nem csak a játszott percektől függne, hanem a hozzáállástól is, azaz az nőne a lazától és csökkenne a teljestől.

Last edited by LA-Charlie50 at 1/18/2014 11:06:46 PM

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.866 in reply to 248444.865
Date: 1/19/2014 12:26:26 AM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Szerintbem nem teljesen jol fogalmaztam.
Es az eletben is igaz amit irni szeretnek (voltam NBI es NBII-ben anno)

Tehat amit korul akartam irni az az, hogy az edzesen biztosan elvarjak a 100%-ot.
Aki egeszseges, es ott van az teljesiteni es bizonyitani akar.

Egy merkozesen jatszhatsz nem teljes erobedobassal, taktikai okokbol. Ettol meg nem baromsagokat csinalsz, fegyelmezetten, taktikailag odafigyelve jatszol, de mas szempontok alapjan, esetleg keszulve egy masnapi kupameccsre, nem hajtod ki magad, ergo nem mesz 100%-ot.

Igy szamomra helyes es ertheto ha meccsen en eldonthetem mit szeretnek, de edzesen igenis tegyek oda magukat.
Hmm?

Last edited by Szepiz(U21 NT) at 1/19/2014 12:28:05 AM

This Post:
00
248444.867 in reply to 248444.866
Date: 1/19/2014 1:03:47 AM
Overall Posts Rated:
310310
Értem, amit mondasz.
Példaképp mondjuk a San Antonio Spurst tudom felhozni, ahol nem játszatják agyon a játékosokat, nem küszködnek, hogy meglegyen egy-egy alapszakasz meccs, nem szakadnak meg egy szoros eredményért.
Azt is értem, hogy edzésen tegyék oda magukat. De a barátságos meccs, az nem edzés. Persze a valóságban pont akkor lehet gyakorolni a figurákat és mindenki meg akarja mutatni, hogy igenis helye van a rotációban, érti a rendszert, amit az edző játszat, de itt az edzés független a barátságos meccstől.

De ettől függetlenül nem jó az a rendszer, ahol akár minden bajnokin és minden kupameccsen lazázhatsz, miközben a barátságos mérkőzéseken még a lehetősége sincs meg ennek. Ha én barátságos meccset játszom mondjuk egy kínai ötödosztályú csapattal, ott miért nem lazázhatok, miközben 60 ponttal nyerem a meccset (és ezt tudom is előre)? Ha én ellazázok egy nyerhető meccset és végül kikapok 2 ponttal egy gyengébb csapattól (mondjuk kupában egy negyedosztályú csapat ellen), ott miért emelkedik a csapatszellem? Erre írtam, hogy ez nem csapatszellem, hanem maximum frissesség. De ha már frissesség, akkor miért vannak azok előnyben, akik több tétmeccsen játszanak? A régi NB1 és NB2 tapasztalataid alapján melyik csapat örült jobban, akinek volt két átlagos meccse, vagy akinek ezen felül még egy kupameccse is volt azon a héten? Ha ti NB1-esként ellazáztatok egy kupameccset és kikaptatok egy harmadosztályú csapattól, az mennyiben segítette a következő meccsen nyújtott teljesítményeteket?

Azt meg továbbra is tartom, hogy furcsán hangzik, hogy pl egy sztárjátékos, akinek betonbiztos helye van a kezdőben, szakadjon meg az edzésen, hogy bizonyítson (mit is? hogy helye van a rotációban, mint a csapat legjobb játékosának?), de akár egymás után 25 bajnoki és kupameccsen keresztül nyugodtan nyújthat gyengébb teljesítményt és ezzel még előnyt is szerez egy másik csapatban játszó hasonló képességű játékossal szemben, aki minden meccsen normális teljesítményt nyújt (nem teljes erőbedobással játszik, nem szakítja szét magát, csak játszik, ahogy átlagosan tud).
Miben lesz jobb az a csapat, akik nem hajtanak a győzelemért? Egy dologban: frissességben (nem tudok rá jobb szót). Akkor viszont a barátságos meccseken is lehessen lazázni, ha pl egy izlandi nevenincs csapattal játszom, akiket úgyis verek 50+ ponttal, mert ott sem fogják magukat széthajtani a játékosok és úgyis meg tudják mutatni az edzőnek, hogy mit tudnak.

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.868 in reply to 248444.867
Date: 1/19/2014 3:02:08 AM
Overall Posts Rated:
146146
Màr bocs de ki az a hüle aki edzömeccsen teljes eröbedobàssal menne?:-). Az edzömeccseknek ez életben is a gyakorlàs a szerepe nem a gyözelem. Nekem ez a véleményem.

Én ezt a lazàzàzàst meg túl erös szerepnek tartom ebben a jàtékban. Szerintem a taktikának sokkal erösebb szerepet kellene adni. A szerencsefaktor is nagy szerepet jàtszik mert ugye a màsik csoportoból nincs oda-vissza vàgo és ha màkod van hazai pàlyàn jàtszol. Ami engem még nagyon bosszant,hogy ha a kupàban akarsz jól szerepelni kénytelen vagy feladni bajnokikat. Lassan eljutnk oda,hogy nem tudsz 2 meccsen jàtszatni a kezdöidet. A màsik meg a tankolàs. Szinte lehetetlen pénzt keresni ugy,hogy eredményes vagy lassan màr szezonokat kell feladni ezért.
Kicsit àt kellene gondolnia ezt a fejlesztöknek. A jól keresö jàtékosokkal.kezdeni kellene valamit mert elképesztö nézni milyen ütemben vonulnak vissza.

Last edited by Cimi at 1/19/2014 3:03:23 AM

This Post:
00
248444.869 in reply to 248444.868
Date: 1/19/2014 4:25:45 AM
Overall Posts Rated:
310310
Pont azt mondtam, hogy szerintem az edzőmeccseknek alapból lazának kéne lennie. Éppen azt nem értem, hogy miért lehet lazára venni egy kupameccset, míg egy edzőmeccset csak normálozni lehet. Szó nem volt edzőmeccsen teljes erőbedobásról.

A pénzügyi rész meg olyan, amilyen. Nem fogom huszonvalahányadszor is elmondani a véleményem, mert már a múltkor is kaptam érte, hogy miért ismételgetem magam. Az viszont nem lenne megoldás, ha a játékosok bérét csökkentenék (vagy ha a bevételeket növelnék), mert akkor egyből elkezdene mindenki erősebb játékosokat edzeni és összevásárolni, tehát ha eredményes akarsz lenni, neked is ezt kéne tenni és előbb-utóbb megint az lenne, hogy többe kerül a játékosok eltartása, mint amennyit a csapat ki tud termelni. Csak annyi lenne a különbség, hogy a mostani 100k-s bérű játékosok helyett olyanok rohangálnának minden csapatban, akik most 150k (200, 250, stb) fizetésűek lennének.

Mondjuk annak lenne értelme, ha lenne egy plafon a skillekben és nem a mostani, potenciál alapú korlátozás lenne, mert az tisztán látszik, hogy így sem tud egy csapat sem eltartani még két maxra kiedzett legendát sem (meg mellette ugye még a csapat többi tagját is). A luxusadó meg csak arra jó, hogy megtartsd a kiedzett játékosaidat, az összevásárolt csapat ugyanis másfélszer annyiba fog fájni, tehát ha van egy fullra kiedzett embered, azt annyira sem fogod tudni eladni, mint eddig. Igazából hard cap kéne ebbe a játékba és akkor a taktika szerepe is felértékelődne, meg az eltartási gondok is mérséklődnének.

Don't feed the troll
This Post:
11
248444.870 in reply to 248444.869
Date: 1/19/2014 4:31:26 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Éppen azt nem értem, hogy miért lehet lazára venni egy kupameccset, míg egy edzőmeccset csak normálozni lehet. Szó nem volt edzőmeccsen teljes erőbedobásról.

Ne a valódi kosárlabda szemszögéből nézd, hanem a játékéból. Indokolatlan előny lenne a kupacsapatokkal szemben - akik nem minden esetben engedhetik meg maguknak kupameccsen a lazát, ha eredményesek akarnak lenni - a következő bajnoki meccseken, ha a tét nélküli edzőmeccsen szarrá lazáznák magukat akik már kiestek a kupasorozatból. Ennyi.

Advertisement