BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > BuzzerBeater дискусија

BuzzerBeater дискусија

Set priority
Show messages by
From: Dadimo
This Post:
00
232178.86 in reply to 232178.85
Date: 3/25/2014 8:47:27 AM
Overall Posts Rated:
5555
Само додадам околу претходниот пост и важноста на тренирањето домашни играчи.
Моето искуство вели дека кога имав домашен сениорски резпрезентавец (12173805) продажбата на дресови дотигнуваше и до 120-125К неделно. За споредба, оваа сезона во еден период имав двајца странски репрезентативци кои играа редовно за своите земји: актуелниот мој играч (18443454) и мој поранешен играч (23182586) па продажбата на дресови оваа сезона не надмина 83К http://prntscr.com/33yqd9.
Значи јас со еден домашен репрезентативец сум имал за 40-45К поголема продажба на дресови отколку со двајца странски репрезентативци. За волја на вистината кога го имав Арнаудовски имав и подобар тим и подобри резултати што придонесувало навивачите во тоа време да купуваат повеќе дресови ама сепак разликата е голема и очигледна па крајно време е да сфатите дека вие треба да тренирате домашни играчи пред се заради вас самите и вашите тимови а ако играат за репрезентација тоа е само плус.
И ве охрабрувам секогаш кога сметате дека се прави не-фер селектирање на играчи во нашите репрезентации слободно за тоа да пишувате на форумот(можеби проблемите ќе се решат) место да го чувате револтот во себе и да носите погрешни одлуки.
За Ракија Дете можам да кажам само пофални зборови, сме имале пријатна комуникација до сега и ја почитувам неговата досегашна работа околу трениранњето Македонци ама кога почна да ги продава особено овие помладите на кои им требаше уште многу тренинг се разочарав. Се надевам дека наскоро ќе му помине револтот и ќе видиме нов “Тупурко Пандев“ од неговата работилница :)

This Post:
11
232178.87 in reply to 232178.86
Date: 3/26/2014 8:32:09 AM
Pelister Bitola
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1818
Очигледно дека нема некоја нова дискусија на форумот особено откако се приклучив јас во дискусијата. Најверојатно проблемот е до мене бидејќи ова не ми се случува прв пат. Можеби ја промашувам темата или не знам да дискутирам.

Благодарам до Dadimo кој се заинтересира за мојот проблем па ќе пробам да одговарам на некои делови кои тој ги напиша а некои намерно ќе ги премолчам.

"Значи стварно не ве разбирам каков филм ви е овој на некои од вас и не ми јасно што сакате да постигнете. Со тоа што нема да тренирате Македонци се што ќе постигнете е: послаби Македонски репрезентации и послаби ваши тимови"

Со нетренирањето на Македонци не значи дека нашиот тим ќе биде послаб. Ако не тренираш не значи дека не можиш да купиш Македонски репрезентативец и со тоа не бе рекол дека "губи" тимот кој не тренира. Исто така со тоа што не тренирам не сакам да покажам и докажам дека репрезентацијата зависи од моите играчи па ако не тренирам таа губи. Секогаш имало и ќе има тренери кои ќе ги тренираат талентите.

"Значи јас со еден домашен репрезентативец сум имал за 40-45К поголема продажба на дресови отколку со двајца странски репрезентативци."

Според моето искуство продажбата на дресови во голема мера зависи и од резултатите на тимот исто како што зависи посетеноста во салата. Секако дека Македонски репрезентативец продава повеќе дресови од репрезентативец од друга држава но разликата не е толку голема како во твојот случај.

"Се надевам дека наскоро ќе му помине револтот и ќе видиме нов “Тупурко Пандев“ од неговата работилница"

Во оваа ситуација единствен начин да започнам да тренирам Македонец е случајно да го добијам на драфт па да не сакам да го продавам или да сретнам на трансфер некој играч кој премногу ќе ми остави впечаток. До тогаш ќе можете да видите нов Тупурко Пандев кој се надевам ќе игра за некоја друга репрезентација.

За крај да кажам дека ова е мојот последн пост на оваа тема. Од сега ќе си се дружам со Gari68 и останатите кои одвреме навреме се појавувате на чато-от за време на натпреварите и ќе дискутираме за повесели теми не за оваа. Позз

Last edited by РакијаДете at 3/26/2014 8:34:03 AM

This Post:
00
232178.88 in reply to 232178.87
Date: 3/26/2014 12:01:43 PM
Overall Posts Rated:
5555
Ти благодарам што се потруди да ги објасниш некои твои размислувања, веќе доби и портокалова топка од некого, значи сепак те бива за дискутирање :)
Штета што го премолче проблемот во стилот на Кире Лазаров за мир во куќата ама немам друг избор освен да ја почитувам твојата одлука.

Се потруди да не убедиш дека не губат тимовите кои не тренираат домашни играчи. Фактите не ти одат во прилог, погледни кои се најдобрите наши тимови моментални и види колку сениорски репрезентативци имаат моментално (Гемиџиите на Бобанс, Фантомите на Ксаго, Теорелците на Гари, Македонците на Милан, итн...)
Точно е тоа дека можеш да ги купиш ама сепак понудата на домашни репрезентативци и генерално квалитетни македонци е слаба па за пребрилв човек како мене тешко е да најде нешто по свој вкус помеѓу понудените играчи или се премногу скапи. Ако повеќето од вас успевате да го најдете тоа што барате на ТЛ тогаш супер за вас, јас ќе морам сам да си ги тренирам, но и да не заборавиме дека е многу поскапо да купиш готов репрезентаивец, барем кога се во прашање нашите.

До тогаш ќе можете да видите нов Тупурко Пандев кој се надевам ќе игра за некоја друга репрезентација.
Е ова е тоа кое никако неможам да го разберам, разбирам да не тренираш воопшто играчи но ако веќе тренираш од сите можни аспекти подобро е тоа да биде домашен играч без разлика колку си лут некому.

Рече дека нема да пишуваш повеќе на темава но се надевам дека барем ќе ме прочиташ, те поздравувам и со среќа во следните сезони...

This Post:
00
232178.89 in reply to 232178.87
Date: 3/26/2014 2:33:41 PM
Overall Posts Rated:
66
Немам намера да се расправам на ова тема но ти одговарам само ради една рбота.
Јас стварно неразбра (може сум пропуштил нешто) која е причината за твојот револт уствари зошто несакаш да тренираш домашни играчи.
Друго е ако си одлучил ради други причини да не тренираш неисплатливо и нема доволно добар ефект па подобро со готови или странски играчи. Како што знам нема некој ситуаци кај тебе како со Емил кој мислеше дека намерно не му се зимаат играчите поради хх причини.
Не те напаѓам одлуката е твоја каква и да е само ме интересира зашто е така ?

This Post:
00
232178.91 in reply to 232178.90
Date: 3/27/2014 10:17:57 AM
Overall Posts Rated:
203203
Играва е хоби. Креаторите решиле да има репрезентации, можело и да нема. Но нив ги има и мене ми е кеф што во ваква виртуелна кошаркарска игра и Македонија има репрезентација, уште повеќе што во играва името на нашата репрезентација е ОК.

Но, да не ја забораваме забавната страна на играта. Кога забавата ќе престане, играта ќе секне.

За тимската економија добро е да се поседува домашен играч. Уште повеќе ако тој потекнува од сопствениот драфт. Бонус на тоа ако бил на клупата на играчи во репрезентацијата на натпревар. Дополнително повеќе ако репрезентацијата има добри резултати.

Ова последново е вредно за муабет. Изгледа дека ако репрезентацијата има добри резултати, локалните тимови имаат поголема корист. Нема логика менаџерите да не посакуваат добри резултати на репрезентацијата. Всушност, нашите менаџери треба да се лутат ако репрезентацијата лошо игра, оти тоа на нивните тимови лошо се одразува. Тоа треба да биде и мотивација за сите менаџери што мислат дека можат поуспешно да водат репрезентација да се кандидираат на избори. Јас би гласал за такви. Мислам, ем ќе ми биде кеф од патриотски причини (мислам, кој не би сакал Македонија да победува), ем финансиски некој процент подобро ќе се одразува.

Да заклучам, од интерес на сите во нашата заедница е репрезентацијата да покажува добри резултати. За тоа да се случи покрај добро поткован селектор потребни се играчи што ќе ги создаваме. Така што мојата мотивација да тренирам Македонци е само себична и патриотска. Доволно добра мотивација за мене :)

This Post:
00
232178.92 in reply to 232178.89
Date: 3/27/2014 11:20:44 AM
Overall Posts Rated:
2727
Немам намера да се расправам на ова тема но ти одговарам само ради една рбота.
Јас стварно неразбра (може сум пропуштил нешто) која е причината за твојот револт уствари зошто несакаш да тренираш домашни играчи.
Друго е ако си одлучил ради други причини да не тренираш неисплатливо и нема доволно добар ефект па подобро со готови или странски играчи. Како што знам нема некој ситуаци кај тебе како со Емил кој мислеше дека намерно не му се зимаат играчите поради хх причини.
Не те напаѓам одлуката е твоја каква и да е само ме интересира зашто е така ?

Jas kazav, deka se povlekuvam od zborot deka ne se zemaat igraci od bilo koj tim za da zaigraat za reprezentacija, so dobar trening se postignuva rezultati za eden igrac za da zaigra za reprezentacija, so toa se postignuva i dobar rezultat za samiot tim. E sega, samo edno ke kazam, dali e do selektorot sto gi selektira timovite, toa ne znam, (sepak e mozno i toa), no zadovolen sum od mojot Vase sto se zalaga dobro, i sto pokazuva dobri rezultati vo reprezentacija, i se nadevam deka i sledna sezona ke bide vo timot na reprezentativci do 21 godina.

From: panac
This Post:
00
232178.93 in reply to 232178.92
Date: 3/31/2014 3:49:29 AM
StreetBasketMK
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1515
Прашање,,,, кога точно ќе има резултати од драфтот?

Thanks.

Панац

This Post:
00
232178.94 in reply to 232178.93
Date: 3/31/2014 5:01:11 AM
Overall Posts Rated:
5555
Во 19:35 се игра последниот официјален натпревар оваа сезона, играат сениорските репки на Франција и Белгија па драфтот кај нас би бил готов негде 2 саати после стартот на овој меч:
http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=4...

This Post:
00
232178.95 in reply to 232178.94
Date: 3/31/2014 11:53:11 AM
Overall Posts Rated:
5555
Чудно, играчите од драфтот веќе се пристигнати без да чекаат да се одигра последниот официјален натпревар како во претходните сезони. Со овие од BuzzerBeater човек никогаш неможе да биде на чисто.
Како и да е проверете си ги вашите играчи, се надевам дека сте задоволни тие што вложувавте во драфтот :)

This Post:
00
232178.96 in reply to 232178.95
Date: 3/31/2014 12:07:37 PM
Pelister Bitola
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1818
Од сите во прва лига без ралика дали вложувале или не единствено само Magic24 можи да биди задоволен :D

Advertisement