Szia!
Na csak eljutottam oda, hogy leírjam, amit gondolok. Sok igazság van abban, amit írtál, előre is elnézésedet kérem, hogy részekre bontom, nem kiragadni szeretnék részleteket, csak összerakni jobban a mondandót.
Ha jól emlékszem Mikhail már rááldozott egy milliót és egy heti bérét (vagy talán Encibenci volt, a lényegen nem változtat).
Gondolom tudjátok, de azért leírom, hogy én ilyet soha senkitől sem kérnék vagy várnék el, ő ajánlotta fel. Nyilván eléggé öngyilkos manőver, de ez az ő döntése, ezt én tiszteletben tartottam. Elsőre is az volt, másodszorra is az lett volna, a kettő közötti különbség az, hogy most el tudtuk volna egy időre helyezni, nem úgy, mint a múltkor. Tisztáztuk azt, hogy én nem hibáztatom, amiért nem tudott online lenni.
Most egy farmot szét kellett volna barmolni miatta, hogy két szezon múlva még az EB-n ott lehessen, arról nem is beszélve, hogy Mikhail is megrövidült volna 1.4 milával, hogy megmentse, azonban ha Leszkoven és Schultz edzése rendben megy akkor ők is lehetnek olyan szinten mint most Tasi, illetve Tasit egy jó multis center akinek mellesleg 200k-s fizuja van felveszi vele a kesztyűt, sőt szerintem még meg is veri ha arról van szó.
Ezzel egyetértek, de kétféleképpen lehet egy farmot használni, az egyik az, hogy felhasználod nevelésre (megoldható klubszinten is 22-23 éves korig) vagy pedig felhasználod nagy keresetű játékos eltartására, ami ha nem is feltétlenül barmolja teljesen szét, de legalábbis kifogy egy idő után a pénz. Eközben persze edzheted is a játékost.
Többször is utaltam itt már arra, hogy multizható magas játékosból (bedobóból pedig főleg) nagyon kevés volt az igazán jó draft azokban a szezonokban, akiknek most életkor és fejlettség alapján a válogatottban kell majd játszani. Aki volt, azt megbecsültük, de jól szemlélteti a dolgot, hogy legenda pot az esélyesek között alig volt, a felneveltek között pedig egy sem. Leszkoven és Schultz három szezonnal jöttek utánuk. Az egyértelmű, hogy leginkább az itthon játszókra kell alapozni, mert külföldön nem nevelik a magyar magas játékosokat. Hogy másokét nevelik-e, azt nem tudom, de a mieinket nem. Tasi hazahozatala is pont azért merült fel bennem, mert benti játékhoz a legjobb monstre volt, emellett pedig most az allstar szünetben scoutoltam végig minden esélyes ECS/C játékost, idén már nem először, és persze a várakozásaimnak megfelelően kiderült az, hogy az összes külföldön játszó játékosra kötött megállapodást felrúgták a tulajok és már a megbeszélést követő héten sem az ment, mint ami a megállapodás volt. Leginkább semmi... Egyelőre azt látom, hogy sok esetben újratermeljük a monstrékat vagy pedig beérjük azzal, hogy vannak, de alacsonyabbra hagyjuk a skilljeiket nem egy esetben kiegek nélkül.
Emellett szerintem figyelembe kell azt is venni, hogy generációknak kellene együtt játszani. NT-nél ugyan bőven belefér egy-két szezon lyukas draft, de vannak oylan dolgok, amiknek a hatása nehezebben mérhető (de attól még tényező), főleg a tapasztalatra gondolok, és az erőnlétre. Amíg skillekre edzel egy játékost, addig az erőnléttel kevesebbet tudsz foglalkozni, és egy válogatott játékos edzésének ideje egyre inkább kitolódik 26 éves kor környékére és onnan még lehet, hogy 3/4 szezon, mire felhozod az erőnlétet. A tapasztalatról pedig azt gondolom, hogy nem lehet 23-24 éveseket összeereszteni hasonló tudású 29 évesekkel, mert akkor a fiatalabb fogja a rövidebbet húzni. Emiatt mondom azt, hogy a Schultz (megjegyzem, ő egyelőre monstre) és Leszkoven még a jövő, és nem a jelen, még akkor sem, ha sok 24 éves nem biztos, hogy áll úgy, mint ők fiatalabban. Rájuk még nem biztos, hogy farmnak kellene rámennie, bár való igaz, hogy Leszkovennek terveztem azt a farmot, amelyikhez Tasit szerettem volna, és ezért már megkövettem a teljes U21 stábot, amit meg is írtam nekik. Most Molnárt szemeltük ki, valakinek meg kellene lennie a most "középkorúak közül", még ha behatárolt is, hogy milyen taktikához használható.
Last edited by kaygee at 4/5/2012 4:14:02 AM