amit a lengyelek kitettek védekezést ma az amazing. hihetetlen, hogy csinálják ezt. kb 3 generációnyi elmaradásunk van, vagy én nem értem.
Azt is nézd, hogy hosszabbítás volt, és akkor magasabb az értékelés. Ezt meg én nem értem, hogy miért van. Mármint azt, hogy miért olyan fontos, hogy a játékban a hosszabbítás miatt totál eltorzuljanak az értékek.
Ami különösen érdekessé teszi számomra a lengyel csapatot, hogy egy embert leszámítva nincsenek benne igazi monsterek. A 400K-s Wisniewski után 240K körül van a második legmagasabb fizetésű ember. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért eredményesek...? Eltartható játékosok, megfelelő formában.
Nem csak ez érdekes, hanem az, hogyan tudnak a játék minden elemében jók lenni. Ahhoz, hogy tartósan ezt az eredményt elérjék, nyilván jól kell támadni és védekezni a magas embereknek. Igen, de akkor miért nem verik őket agyon lepattanóban? Én sokat gondolkodtam már azon, hogy amikor mi multiskillről beszélünk, akkor szinte kizárólag a támadó skillekről beszélünk. Rég lehet tudni például, hogy a magas 2 pontos, a labdavezetés és a tempó fontos belső támadáshoz. Védekező skilleknél is lehetnek olyanok, amelyek összefüggnek.
A másik dolog az, hogy szerintem jól passzolnak a magas játékosaik is, valamint szerintem főleg bedobó poszton lehetnek olyan játékosaik, akiknek a kinti és a benti védekezése is jó, valamint nyilván támadásban sem rosszak.
Lehet majd többet is tudni más válogatottak játékosairól, persze ha kikerülnek átadóra, mostanra megszerveztem a kémkedést és öt önként jelentkező játékos aktívan figyeli a csapatok adatlapját (az összes csapatot, amelyik a BB-ben van).
Azért a szlovák értékelés is elég szép... Szerintem még tőlük is levagyunk maradva.
Az ő taktikájukban azért sok érdekesség van. A legfontosabb talán az, hogy bedobóban olyan játékos játszik, akit a rendszer irányító posztra sorol, mindez 2 pontos erőltetése taktikánál. Ez még nem túl nagy furcsaság, nálunk is van ilyen, szembeállítottam vele Gazdagot és nagyjából meccselték egymást. Az már érdekesebb, hogy a lengyelek elleni meccsükön ez a poszt mennyire nem játszott semmilyen szerepet, legalábbis támadásban nem. A szlovákokkal azért azonos feltételek mellett játszottunk egy elég szoros meccset, emellett persze érdekes lenne eltűnődni azon, hogy ez a szlovák csapat ezután nagyjából azonos csapatszellem mellett, azonos hozzáállással csaknem megfogta a lengyeleket.
-------------------------------------------------------
Azt jó dolognak tartom, hogy elemezzük más csapatok meccseit, mert az előrevisz minket is, de azért attól óva inteném magunkat, hogy túl sokat foglalkozzunk mások dicsőítésével.