BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XIX.

Kérdés és csevegő XIX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
225657.840 in reply to 225657.818
Date: 11/8/2012 2:38:07 AM
Overall Posts Rated:
188188
Tavalyhoz képest fix buktam 15-20000-et hetente értékesítésben, még azzal együtt is, hogy nincs idén csapatom.
Képtelenség úgy eredményt hozni, hogy 3 18 évest edzel. Arról nem beszélve, hogy a szurkolóknak vagy szponzoroknak nem tudod "beadni" azt, hogy adott évben ne számítsanak sok jóra.. Kapom sorban a fél meg 1 labdás értékeléseket.
És azt se veszik figyelembe, hogy egy 150k-s kerettel képtelenség eredményt elérni 330-380-es keretű csapatok ellen.

Nem tudom mit is csinálsz pontosan. Elég lenne két 18 évest edzened szerintem. Igaz ez csak személyes meglátás. Én megtettem Nógrádi és Müller is nálam kezdték. Egyik 18 másik 19 volt és egy poszton edzettem és bent maradtam a végig a II. osztályban (eddig még).
Kereted 150K fizetésű. Ne spórolj annyira már. Különben is Minimális összfizetés $ 178 253.
Jelenleg nálam 10 játékos maradt és Játékosok fizetése összesen: $ 258 682 és nyertem mérkőzéseket. Ráadásul nem is kell kiesési rangadót játszanom idén. Heti pluszom 135K átlagosan, úgy hogy az edzőm már majdnem 60K-t keres.
Miről is siránkozol akkor? A feltételek adottak mindenkinek. Amennyiben úgy érzed nem boldogulsz a menedzseléssel akkor a Mentor Topic-t ajánlom. Nem hiszem komolyan szükséged lenne rá. Gyorstalpaló tanfolyam meg nincs. Így inkább kérdezz mielőtt meg szeretnél változtatni minden feltételt azért, hogy jobb legyen számodra.

This Post:
00
225657.841 in reply to 225657.839
Date: 11/8/2012 2:39:40 AM
Overall Posts Rated:
350350
Be lehet fejezni?

Az idő eldönti majd. Ha nem lőnek újra hátba ágyúgolyóval én se fogok lövöldözni vízipisztollyal.
(mert a kritikám a válogatott felé csak egy vízipisztolyból eredt,múltkor tényleg agresszívabb voltam...)

This Post:
00
225657.842 in reply to 225657.840
Date: 11/8/2012 3:06:19 AM
Overall Posts Rated:
411411
Valamit nagyon szarul csinálsz! Hidd el, nem így megy ez ahogy te képzeled.

From: SkayHUN
This Post:
00
225657.843 in reply to 225657.842
Date: 11/8/2012 5:00:44 AM
Overall Posts Rated:
113113
(14279624)

Azt hiszem ez az ár egy "kicsit" túlzás :)

From: Chosen

This Post:
00
225657.844 in reply to 225657.843
Date: 11/8/2012 5:24:02 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Hát nem kicsit. Gondolom farmolás van készülőben, de mindennek van határa... Már jelentették a dolgot, ki lesz vizsgálva.

Ha esetleg nem pénztranszferről van szó (ezt nem feltételezem), akkor felkészült rá, hogy bukni fog X millát a büntetésen, de lesz*ja, mert a lényeg, hogy biztosan nyerje a licitet. Ehhez viszont szerintem kevesebb is elég lett volna. Ez így elég balfék dolog.

This Post:
00
225657.845 in reply to 225657.842
Date: 11/8/2012 6:54:39 AM
Overall Posts Rated:
188188
Valamit nagyon szarul csinálsz! Hidd el, nem így megy ez ahogy te képzeled.

Részleteznéd? Akár PM-ben is ha ide nem mered.

This Post:
00
225657.846 in reply to 225657.840
Date: 11/8/2012 9:34:59 AM
Overall Posts Rated:
350350
Elöljáróban elmondom: nem szeretnélek megbántani (remélem én sem kapok AK47 sortüzet cserébe..)

Akkor felfedem a titkot:

1. Sajnálom, de meguntam a ligánkat.. 8 év óta mindig ugyanazok az ellenfelek 1-1 változás volt csak nyugaton, keleten több, de őket általában legyőztük nyugatiak... :P
Tehát felfelé tudtam volna menekülni vagy lefelé. Az előbbihez se csapatom, se tőkém nem volt.
Maradt a kiesés.
(ui. megjegyzem: kicsit variálhatnának a bajnoki rendszeren, volt is rá remek német javaslat mégsem történt semmi... csak, hogy ne fulladjon unalomba a 16-18 juglans vs bb meccsek sora..)

2. Azért van 3 edzéshely, hogy kihasználjuk! Én megteszem. Van két fő és egy töltelék edzett játékosom. A töltelékből pénzt fogok csinálni idővel.
Velük együtt (3 fő) pláne extrém posztokon (IR) történő edzéssel is simán kiestem volna nyugatról még ha nem is 0-22-vel.
Fölösnek éreztem megtartani a csapatom az alant írtak miatt.

3. Azt vettem észre megfigyelés útján, hogy a szurkolói véleménynek mindegy, hogy -120 vagy csak -20-at szenvedsz el verségként.
Ezért fölösleges volt megtartani a régi (elavult) csapatom, eladtam őket > relatív elég sok pénzt kaptam.
Rám fért a csere, azt gondolom.
(Itt jegyzem meg, hogy ez hiba a játékban, mint ahogy miért nincs olyan differenciálás, hogy megye 1-es csapat semmi körülmény közt nem tudja verni a Barcát? Ez is hiányzik a játékból. Legyen csapatfizu alapján nagyobb fokú szurkolói tolerancia. Értsd a múltkori oilers meccsem az ilyen keretemmel kisebb csoda és nem gondolom, hogy csak 1 labdát érne, inkább 3-4-et...)

4. Csak annyiban rovom fel a rendszerhibájának az edzés "büntetését", hogy heti 15k-t vagyis éves szinten kb 210k-t bukok a szurkolók kedélye miatt. Ilyen sehol másutt nincs, ahol nyomom az edzést illetve ilyen zsebbe vágó módon nem létezik.
A nézőszám visszaesés másutt is általános tendencia fiatalításnál, úgyhogy abban nem keresek hibát és nem köpöm arcon azt. Az mindenütt nagyjából konstans szempont.

5. Nagyon szűk a pénzügyi kerete a játéknak (és ezt nem csak én emelem ki, hanem sokan, pl redwing a tegnapi postjában)
Ha csak picivel több pénzt pumpálnának, akkor te döntenéd el szabadon, hogy kaviáros kenyeret eszel vagy csak zsíros pirítóst. Most egyeseknek csak száraz kenyér jut. Amennyiben van pénzed, az csak a közösség hasznára válik feltéve, ha be is áldozol abból valamennyit a válogatottért. Hadd jegyezzem meg: a több pénz ugyan inflációt gerjeszt, de ha (sok) van, akkor idővel már azt sem tudod mit kezdj vele! Így vagyok egy másik komolyan űzött játékomban. Nem tudok annyit költeni, hogy ne lenne elég mindenre és még marad is jócskán. Hányom ki az ablakon butaságokra, de tényleg és még így is megfulladok benne :)

Remélem sikerült részletesen kifejtenem a dolog okát.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/8/2012 9:51:59 AM

This Post:
11
225657.847 in reply to 225657.846
Date: 11/8/2012 10:23:30 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
eddig nem szóltam bele és nem is nagyon akarok a továbbiakban sem, de a pénzkérdéshez azzal nagyon nem értek 1-et hogy ha több pénz lenne a játékban akkor többet lehetne spórolni.

vegyük példának az I.oszályt - akinek nagyobb a stadionja ezzel jóval nagyobb a jegybevétele - mit csinál? erősebb keretet csinál ha még több pénz lenne még erősebb keret...

természetesen ha nem akarsz nagyon erős keretet akkor tudsz spórolni ha több pénz lenne akkor is tudnál és most is tudsz.
alapvetően az a baj hogy nagyon kevesen akarnának spórolni mert inkább meccset illetve bajnokságot akarnak nyerni.
probáld meg megszervezni a csoportodban hogy ne legyen több a játékosok össz fizetése 200ezer (nem tudom hogy ez mennyire reális csak mondtam egy számot) aztán mindenki gazdálkodjon ebben az összegben vegyen multist vagy épp ne vegyen... és igy mindenki szépen tudna félretenni...
csak persze ezt lehetetlen megcsinálni.
szóval tegyük fel mindenki kapna 10 milliót a játékban szted hányan ülnének rajta?

ránéztem a csapatodra és amit nagyon nem értek :
sorra buktad el a meccseket mégis az állohely kivételével mindenhol teltház van azokon a helyeken ahonnan igazából jön a nagyobb pénz.. mégsem növelted azokat a helyeket vagy épp sztem +10%-ot is emelhettél volna az árakon, ehelyett mondod a -15ezret azért mert szurkolok nem szeretnek... ezeken min 20ezres buktál / hét bármilyen teljesítmény mellett...
szóval vannak hibái a játéknak ezt mindenki tudja és vagy igy szeretjük vagy nem.... de valamikor mi is tudunk hibázni...

From: thevoyager

To: Domi
This Post:
00
225657.848 in reply to 225657.847
Date: 11/8/2012 10:36:56 AM
Overall Posts Rated:
8181
Az egész témához nem akarok túl sokat hozzátenni, nekem ez már magas :) Csak a hozzászólásod egy részére reagálva:
szerintem jelentene különbséget, ha több pénzt tennének a játékba. Persze, a csapatok többsége így is elköltené mindet, de a több pénz hatására értelemszerűen megnőne a játékosok ára, hiszen egy-egy jó játékosért komolyabb bidwar alakulna ki. Sőt, az a probléma is megoldódna, hogy Raffay-szintű játékosok vonulnak vissza, miután huszonnyolcszor átigazoltak negyedosztályból ötödosztályba 32 forintért. Mert ugye el lehetne tartani őket.
Na de a lényeg, magasabb árak mellett a tudatos edzés sokkal kifizetődőbb lenne.

From: Cimi

This Post:
00
225657.849 in reply to 225657.848
Date: 11/8/2012 10:49:01 AM
Overall Posts Rated:
146146
Ott a pont teljesen jogos. Jobban kifizetödödne az edzés. Én anno oszkárt 1.4 millioért vettem. Kiedzettem ú21-re és most 2 millát ér. Jelzem ezzel semmi bajom és ugyanigy fogok edzeni ezután is. Gondolom vannak itt régi motorosok. Mondjuk 10 szezonnal ezelött mennyit lehetett keresni egy u21-es válogatotton? Gondolom nem 600 ezret 3 szezon alatt.

De én legnagyobb problémát az edzökérdésben látom ez most 40-50 plusz pénz is lehet hetente.

Régen,hogy volt az edzö dolog? Egy ismerösöm mesélt valamit de nem értettem. De nem igy volt az biztos.

This Post:
11
225657.850 in reply to 225657.846
Date: 11/8/2012 10:55:01 AM
Overall Posts Rated:
113113
A 3. pontodban leírtakra, az jogos, hogy egy sokkal erősebb csapattól kikapva nem 1 labda lenne a realitás, de ha a másik szemszögből nézed valahogyan csökkenteni kell a nézőszámát egy olyan csapatnak aki kikap. Ha kisebb fizetésű csapatot tartva a nézők elvárásai is csökkennének és egy vereségre kapna 3-4 labdás értékelést, akkor azzal szemben nem lenne fair aki a dobogóért küzd, mert nem elég hogy nincs bevétele a drága csapat miatt, még edzeni sem tud, hogy versenyben maradhasson.

Ehhez hozzáfűzve 6-7 éve amikor az Olaj a rájátszásért küzdött alig voltunk pár százan a meccsen, most meg nem férek be, mert 1-1 rangosabb meccsen 3-3500 néző heringpartizik a 2500-as csarnokban. Persze 1 vereségtől még nem lesznek kevesebben így talán megoldás lenne ha az utolsó 5-7 meccs átlagát nézné a rendszer(persze nincs kizárva, hogy ez így van).
A fiatalok pedig pontosan annyi játéklehetőséget kapnak mint én a tv előtt, mert ugye hol játszanak? EC-ben vagy Adria ligában? Hát sehol, mert nem képviselnek elég játékerőt, így marad az eligazolás (mint idén is).

Talán a megoldás az edzésre az lenne, ha az 1-2 ligás csapatok az u21-ből kikerülő tehetségeket edzenék tovább, mert azok már megállnák a helyüket ott is, és lentebb pedig nehezen eltartható. Viszont ehhez kéne az is, hogy legyen elég 3-4 ligás csapat aki rendesen edz u21-re, és nem utolsó sorban a válogatott szintű magas fizetéssel rendelkező játékosokat el kellene tudni adni annyiért mint amennyit valójában ér. Mert persze én sem lennék h*lye, és edzenék 3-4-5 szezont egy játékost, hogy alig adjam el többért mint amennyiért vettem.

Advertisement