Činjenica je da se aktuelni selektor rasipao pričama kako je ( moje mišljenje - nekad tamo kad je ova igra bila u povojima, kad su sve repke bile tu negdje po kvalitetu i snazi, bez maksimalno istreniranih igrača kao što je to slučaj poslednjih sezona ) ostvario nekakav, kako ga on voli zvati "uspjeh". Hajde, neka mu bude.
Činjenica je da je, prije iposlednjih izbora, obećavao drugo mjesto ( ili borbu za drugo mjesto ) u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Činjenica je da je dobio po nosu u 3 od 4 utakmice ( od kvalitetnijih ekipa ), i da su šanse i za treće mjesto minimalne.
Priča o nekoj boljoj statistici naše repke u sinoćnjoj utakmici!!!??? Dobro, ja sam neupućen kad je ova igra u pitanju, pa možda nisam fino nabrojao da su 4 od 6 ocjena igre bile na strani našeg sinoćnjeg protivnika. Procenat na 100 šuteva, totalno smo razvaljeni.
Od starih zasluga se ne živi, ali se nadam da će shvatiti da je činjenično stanje takvo kakvo je, da su drugi napredovali i napreduju u odnosu na period kad je ostvario taj "senzacionalan uspjeh", a da mi nismo napredovali u tolikoj mjeri da se možemo nositi s njima.
Slažem se da je taktika bitna, ali ne koliko to pokušavaju pokazati nekakvi megataktičari. Nije pomogla taktika u prve dvije utakmice, kao ni sinoć, obzirom da su protivnici bile realno mnogo kvalitetniji. Protiv Grčke malo nafaka, malo random, malo forma, malo taktika i pobjeda na guzove... Dešava se.
Da se razumijemo, ja ne nabijam na nos to što nije ostvario 3 ili 4 pobjede u dosadašnjim utakmicama...pa i dvije. Ali neka otvori oči, uzme dalekozorče i pogleda malkice dalje od svog nosa kojim para oblake. i Prestane mlatiti praznu slamu...