1. Jakich graczy preferowałbyś na pozycji SF, bardziej ofensywnych(JS,JR), czy defensywnych?
Jednego ofensywnego i jednego defensywnego. Przyda się i jeden i drugi. Choć na pozycji SF widziałbym raczej zbilansowanych graczy, niestety takich jest trudno wytrenować.
2. Jakie polecenie jest najlepsze dla trenera jeśli chodzi o zmiany i dlaczego?
W większości przypadków, wg listy do 4 kwarty
3. Masz przed sobą mecz w którym zbiórki mogą odegrać duże znaczenie, Twoich 2 najlepszych centrów ma przeciętną kondycje, jaki trening zlecasz ich właścicielom: trening kondycji, czy zbiórek? odp uzasadnij
Prawdopodobnie, starałbym się przekonać właściciela do treningu kondycji, wydaje mi się, że porządna to takie minimum. Choć zastanawiałbym się nad wariantem, by podstawowemu centrowi dać trening kondycji, a rezerwowemu zbiórek.
4. Jesteś w półfinale ME i grasz z lepszym przeciwnikiem, co robisz jeśli chodzi o nastawienie zespołu. Czy próbujesz ustalić obustronny TIE z rywalem? Czy jesteś skłonny ustalić obustronny TIE i go nie zagrać?
Jeśli jest niewiele lepszy, to próbuję braki nadrobić kondycję. Bardzo możliwe, że spróbuję ustawić obustronne TiE, jeśli będzie mi to niezbędne przed kolejnymi meczami. Nie jestem skłonny złamać, danego słowa, to tylko gra dane słowo, jest więcej warte.
5. Jaki wynik kadry zadowoliłby Cie na tyle, zeby starać się o kolejną kadencje?
Zadowoli mnie medal, ale nie będę się starał o kolejną kadencję, dam się pobawić innym.