Nie chce już dalej wchodzić w polemikę bo nic z tego nie wyniknie. Wyraziłem tylko swoją opinię jak wg mnie wygląda ten wątek.
Odpowiem tylko na jedno pytanie:
I jeszcze to czepianie się czemu SG a nie C... Czepianie się dla samego czepiania. Poza tym odpowiedź jest tak oczywista że aż się dziwię że ty jako ktoś kto od tylu lat jest wokół kadry, a 4 sezony był coachem NT w ogóle zadał takie pytanie.
Nie czepiałem się dla zasady. Oświeć mnie w takim razie.
W skrócie - bo C już sam wytrenował i w tym sezonie poznaliśmy częściowo odpowiedź co niestandardowy C może dać U21, a jeszcze mamy następny sezon na dalsze obserwacje.
A rozwijając temat to zarówno Ty jak i PeWu oraz praktycznie wszyscy managerowie ogarnięci w temacie wiecie że do U21 liczą się tylko skille główne bo na boki nie ma czasu, więc jeśli mamy stworzyć jakiegoś nietypowego zawodnika do kadry to trzeba się skoncentrować na skillach głównych, które do tej pory były pomijane. Dla podkoszowych były to bloki i ten wariant jest w trakcie sprawdzania. Więc zostają nam w sumie tylko JS i JR dla obwodowych. Praktycznie się ich nie trenuje bo dla obwodowych robi się tylko OD i PS. Dla mnie proste i logiczne.
A jeszcze co do przydatności takiego zawodnika do kadry, to już sam borczi pisał że byłby jak znalazł do pacjenta na mecz z Włochami. Grając standardowo wiadomo było że nie mamy żadnych szans, a wsadzenie takiego gościa z JS=JR=17 na C i odpalenie pacjenta może pozwoliłoby nam wygrać. Kilka sezonów temu Mr.President prawie tak wygrał baraże z B.B.Kingiem mimo iż miał 2 razy mniejsze pensje, a pensje i SS Włochów chyba w tym meczu aż tak nie przeważały nad naszymi.
Last edited by człoWeniu at 9/4/2013 6:10:46 PM