BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > SP u košarci Turska 2010!

SP u košarci Turska 2010! (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
155712.84 in reply to 155712.83
Date: 9/9/2010 4:45:20 PM
Overall Posts Rated:
3737
Приликом заустаљања ради ситне покрете ногама (попут неког "тапкања" у мјесту) које судије толеришу само због његовог имена... Да то ураде Укић или Бјелица, кораци би истог трена били свирани, али не и Навару... :)

This Post:
00
155712.85 in reply to 155712.84
Date: 9/9/2010 4:48:42 PM
Overall Posts Rated:
3737
USA - Lithuania 79 : 83

Serbia - Turkey 76 : 71

Ово су моје прогнозе, хајде да сада чујемо вас...

From: JoccY

This Post:
00
155712.86 in reply to 155712.83
Date: 9/9/2010 5:20:24 PM
Overall Posts Rated:
613613

on može napraviti dva koraka i šutnuti tricu... Ako se na to misli, to je kao klasični dvokorak i nisu koraci...

To je tacno :)
To mi bekovi stalno radimo :) U danasnjoj dinamicnoj kosarkci,rijetko imas cistu poziciju za sut,kao na treningu ;)
Sad oko tih usitnjehin koraka,pa i ne vredi raspravljati :) Covjek je zvijezda i moze mu se :)...

Last edited by JoccY at 9/9/2010 5:21:51 PM

From: LaCross

This Post:
00
155712.87 in reply to 155712.86
Date: 9/9/2010 5:24:16 PM
Overall Posts Rated:
176176
Sitničarite. Upravo zbog takvih europskih sranja, utakmice u Europi i završavaju sa ukupno 130 poena. Ljudi ne mogu dovoljno da se skoncentriraju na ruke jer moraju izbjegavati sasvim normalne i prirodne kretnje nogu.

From: Gule

This Post:
00
155712.88 in reply to 155712.87
Date: 9/9/2010 6:03:26 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Sitničarite. Upravo zbog takvih europskih sranja, utakmice u Europi i završavaju sa ukupno 130 poena. Ljudi ne mogu dovoljno da se skoncentriraju na ruke jer moraju izbjegavati sasvim normalne i prirodne kretnje nogu.

Moze biti da je to, a isto tako moze biti i da ovi u NBA pored atletske dominacije imaju i jos 8 minuta igre vise i da je nivo odbrane u evropi i u NBA-u na totalo razlicitim nivoima, naravno ima u NBA ekipa koje se koncentrisu na odbranu kao Spursi ali veoma mao.

Sto se tice 1/2 trebalo bi biti gusto u obje tekme, tako da ce obje tekme presuditi kvalitetnija odbrana, a i dosta ce uticati sut za 3 poena, ali eto hvala Bogu pomjerit ce tricu jer ovo postaje u zadnje vrijeme cirkus, prije je bilo ne zamislivo da igraci od 210 gadju tricu 3/3 i slicno a danas je takvih slucajeva na svakom cosku, sto je dobro sa jedne strane dok sa druge i nije, valjda ce pomjeranej trice donjeti neki razultat i vecu neizvjesnost u tekmama

To: Gule
This Post:
00
155712.89 in reply to 155712.88
Date: 9/9/2010 6:43:00 PM
Overall Posts Rated:
176176
8 minuta je za europsku igru 20-25 poena više. Europska košarka je ružna jer se previše fokusira na obranu, (a i pored toga najbolje obrane opet gledamo u NBA) i jer se igra na premalom terenu pa se igra ne može razvući.

Što se trojki tiče, Orlando je Kingsima prošle sezone zabio 24 trojke na meču. A opet američki undrafted igrač je u Turskoj ligi Feneru čini mi se zabio 17 trojki, dok na američkom levelu, u slaboj konkurenciji ljetne lige nije mogao ubaciti više od 2 trojke po meču. Možeš uporediti obranu turske prvoligaške ekipe sa obranom jedne ljetneligaške momčadi sastavljene od atletske dječurlije?

This Post:
11
155712.90 in reply to 155712.89
Date: 9/10/2010 4:48:33 AM
Overall Posts Rated:
33
Srbija-Turska bice zanimljiva tekma.............Ajmo Srbijo do finalaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

From: Bevzil

This Post:
11
155712.91 in reply to 155712.89
Date: 9/10/2010 6:40:45 AM
Overall Posts Rated:
7474
Razlike NBA i Eurolige sve su manje... Nemoj uspoređivati nacionalne lige s NBA, uspoređuj Euroligu... To je najjače što oba kontinenta imaju... U ljetnoj ligi igra puno igrača koji grizu ne bi li izborili ugovor s NBA momčadi...

A ako misliš na Loftona, Feneru je zabio 13 trica, a nekom lošem klubu 17... Ali on je u toj lošoj momčadi turske lige bio igrač na kojeg je išla većina lopti, dok je u ljetnoj ligi samo jedan od 10 individualaca koji žele pokazati što više, znači svi igraju sebično... A da je neka igračina, igrao bi u Realu ili Barceloni, a ne u Mersin Büyükşehir Belediyesi, kako se zove ta turska momčad... Lani je potpisao za Caju Laboral, pa je brzo otpušten...

Svakom se igraču može dogoditi utakmica u kojoj mu sve ulazi, a ako ga suigrači hrane loptama, zabit će i 17 trica kao taj lik... Ali i u Americi postoje niže lige, tipa NBDL i CBA (ako još postoji) gdje takvi igrači mogu proći, a u NBA ne mogu... Tako i u Europi, Lofton još nije dovoljno0 dobar za Euroligu...

A prava obrana se u NBA igra samo za vrijeme Play-Offa, i u utakmicama koje mu prethode, kad treba izboriti dobar plasman... Još se sjećam izjave Kamana nakon poraza Njemačke od Hrvatske kad je rekao kako oni u NBA stignu malo odmoriti pod košem, kako ono što je igrao Lončar ne može proći u NBA jer se tamo ne igra tako oštra obrana :)

This Post:
22
155712.92 in reply to 155712.68
Date: 9/10/2010 6:59:43 AM
Overall Posts Rated:
876876
Sve me vraća na `95. Isti osjećaj... O kako je lijepo nositi Srbiju u srcu...

Samo hebe te ta zastava ispod imena kluba ;)

Idemo Turkye.

Ne smeta meni zastava BiH ni malo. To je moja zemlja i zašto da se stidim njene zastave. čak štaviše volio bih da sa ponosom mogu reći bilo gdje u svijetu da sam iz Bosne, a ne kao sad kad to kažem da se sramim čak i pred Afrikancima (a to je istina živa, kad sam bio privatno u inostranstvu i sjedio u društvu Kenijaca, Zambijaca itd.oni su uputili sažaljevajući pogled prema meni kad su čuli da sam iz Bosne)
Moja matica je zemlja Srbija i prirodno je da je volim.

Tebi nije matica Turska i ne možeš voliti Tursku koliko ja volim Srbiju.Tvoj post je samo obična provokacija i to ne baš kvalitetna.

Last edited by Partibrejkers at 9/10/2010 7:12:10 AM

This Post:
00
155712.93 in reply to 155712.92
Date: 9/10/2010 7:07:21 AM
Overall Posts Rated:
876876
Što se tiče sutrašnje utakmice, mislim da je Turska veliki favorit. Srbija je bolja i perspektivnija ekipa, ali sutra ako dobije stvarno su kraljevi.

Publika jeste veliki plus za Turke, ali ja mislim da je Bogdan Tanjević puno bolji trener od Skariola (kako je loše postavio taktiku u zadnjih 25 sec) i da je poslije Dude Ivkovića, najbolji srpski trener. Akcenat bacam na srpski jer poznaje naše igrače, poznaje Dudu Ivkovića i naš mentalitet.

Kako god završili srpski mladići ovo SP, ja sigurno idem pred skupštinu u Beograd da im se zahvalim za svu radost što su mi priredili u zadnje 2 sedmice...

Srbija se saginjati neće

This Post:
00
155712.94 in reply to 155712.91
Date: 9/10/2010 8:42:41 AM
Overall Posts Rated:
176176

A ako misliš na Loftona, Feneru je zabio 13 trica, a nekom lošem klubu 17... Ali on je u toj lošoj momčadi turske lige bio igrač na kojeg je išla većina lopti, dok je u ljetnoj ligi samo jedan od 10 individualaca koji žele pokazati što više, znači svi igraju sebično... A da je neka igračina, igrao bi u Realu ili Barceloni, a ne u Mersin Büyükşehir Belediyesi, kako se zove ta turska momčad... Lani je potpisao za Caju Laboral, pa je brzo otpušten...

Jesi ovo kopirao odnekud? Mersin je bio u vrhu turske lige te sezone. Iz Caje nije otpušten već je bio hospitaliziran. Igra u Estudiantesu trenutno. Zabij ti Feneru 13 trojki :) A razlog zbog kojeg nije primljen u NBA je rak koji je uspješno prebolio. Nije lako biti šuter, nije to samo imati ruku, pa i mbenga na treningu pogađa trojke... Kada jednom uoče da si opasnost izvan linije, proganjaju te i ne daju ti čist šut. Tek se tada vidi jesi li baš dobar šuter ili nisi.

Što se tiče Loftona, čim nije izabran na draftu, pisao sam Bosni BhTelecom (nekad sam pratio svaku njihovu utakmicu i kupovao ulaznice, u vrijeme Rashiema Wrighta (broj 23 :D), Nicka Williamsa, Lancea i dr.) da ga uzmu jer je čovjek bio sasvim dostupan financijski. Na kraju je otišao eto u taj lijevi turski klub koji je s njim bio u gornjem dijelu tabele, a bez njega ga sada nema nigdje.

A pola igrača Eurolige bi ispustili sapun da igraju u NBA. Velika je razlika. Mene samo raduje što će Splitter u Spurse :)

Advertisement