Kedves Don -Gila -Quijote!
Öreg szélmalomként én is hozzátennék néhány dolgot,hátha segít...
A kezdőlicitek korlátozásával és a villámár rendszerével drasztikusan korlátok közé szorítod a versenyt.A történelem során ez nem sok jót szült-emlékezzünk csak a céhek vagy a piacgazdaságot kiiktató kommunizmus sorsára...
Az egész javaslattal különben az az alapvető baj szerintem,hogy az EMBERI TÉNYEZŐT korlátozza,és ez nagymértékben csökkentené a játék élvezhetőségét is.Vegyük példaként az általad említett 22 év körüli centert, (legyen Kis Töhötöm a neve) reálisan 600ezer körüli árral. Tulaj kirakja 1,5M-ért. Józan ember nem veszi meg-mondod,és igazad van.
DE!
Mi van,ha a vevőnek -más okból-megéri?
Pl: az Ő szempontjai szerint pont jó a csapatba, megkaphatja a töredékedzéseket,nincs kedve/ideje keresni-nyomja a licitet.
Vagy a neve! Pont úgy hívják,mint Őt, a vevőt-mekkora poén,mutatja a haveroknak-nyomja a licitet.
Vagy úgy néz ki,mint a volt barátja, aki elhagyta azért a cédáért-most legalább virtuálisan az övé lehet-nyomja is a licitet.
Ezek tehát nem mindig józan,logikus érvek,sőt!De ettől emberi a dolog,és ha ezt kizárod, vagy korlátozod,lényegesen csökken a dolog élvezhetősége.(Próbáld ki a játékosaid neveid és arcait nem figyelni,és csak az azonosító alapján játszani velük.Lényegesen unalmasabb szerintem.)
Ne korlátozzuk tehát az embereket abban,hogy kiéljék magukat-ha nem árt másoknak,elviselhető mindenki agybaja.
Amit a kezdők átveréséről írtál:nem kellene ennyire becsomagolni/butának nézni őket szerintem.Az árbecslést látja, kérdezni tud privátban és fórumon is-ha mindezek ellenére durván áron felül vásárol,hát viseli a következményeket,és legközelebb óvatosabb lesz. (Persze itt már kiugrott belőlem a pedagógus is:)
Mindezeket nem bántásként írtam,csak kérlek gondold át ezeket a szempontokat is,hátha mégis meggyőzhetőbb leszel.
Üdv:
Péter