Kedves mindenki!
Nem ez az első eset, hogy azt lehet tapasztalni a fórumon, hogy egy meccsel kapcsolatos kommentelés vagy akár vita elmegy abba az irányba, hogy meccsmotor gyalázás van. Én eddig is kikeltem az ilyesmi ellen (és ezután is ki fogok), főleg az "ennyit a meccsmotorról" jellegű (és ennél a közelmúltban keményebbek is voltak) beszólások miatt és sorolhatnám...
Sokszor elhangzott, hogy a meccsmotor nem szükségszerűen a valóság, ahhoz nekünk kell alkalmazkodni és nem annak hozzánk. Akivel kiszúr, gondolkodjon el azon, hogy miért történt, vagy akár a jövőben kérdezze meg itt, lesznek kommentelések és viták, annyi bizonyos. Az is bizonyos, hogy minden kétséget kizáróan sosem fogjuk tudni megállapítani, hogy mi is történt valójában. Pont ezért nem lehet sosem az a vita végkifejlete, hogy a meccsmotor a hibás, mi meg tökéletesek vagyunk.
Valamint...
Most végre eljutottunk oda, hogy megnőtt a felhasználók száma, és sok az új játékos, ez tapasztalható mind a mentorprogramban, mind pedig a befutó üzenetekben (hozzám is jön jópár, gondolom U21-be még annál is több). Ezzel fejlődhet a válogatott is, meg az egész magyar közösség előbbre juthat, kivéve akkor, hogyha a kiváltó okok ismerete nélkül felüti itt a fejét a szilvásgombóc-hajigálás a játékra azzal a felkiáltással, hogy a meccsmotor vagy a játék valamilyen eleme rossz. Holott a tények azt mutatják, baromira nem így van, sőt, sorozatosak az olyan visszajelzések, hogy ez a meccsmotor jelenleg talán a legfejlettebb a világon, és a játék jól közelíti a valóságot is.
Elhangoztak megjegyzések a scoutolással kapcsolatban is. Ez engem nem jogosít fel semmire, maximum a másokkal teljesen egyenértékű véleményközlésre, meg még egy dologra ezen felül. Nálam futnak össze adatok arról, hogy a válogatott játékosok edzése hogyan alakul, és ezt jelenleg nálam jobban senki sem látja át. Ebből adódóan totál ki tud akasztani az a tendencia, ami most megy, nem egy magas pottal rendelkező játékos tulaja tűnt el nyomtalanul, illetve tapasztalható, hogy félig edzett állapotban egyszer csak hipp-hopp kikerülnek játékosok átadóra (stabilnak tűnt tulajoktól), vagy éppen se szó se beszéd leállnak az intenzív edzéssel. Természetesen ennek nem csak az a fő kiváltó oka, hogy itt szidjuk a játékot, de nagyon is hatással lehet rá, és felerősíti azt a tendenciát, hogy többen elveszítik a kedvüket. Ezt márpedig scoutként én nem nézhetem karba tett kézzel. Mindenki, aki úgy gondolja, hogy jogosulatlan hátrány érte, szabadon elvonulhat, úgy gondolom, hogy a játék mindenki számára opcionális. Viszont megkérnék mindenkit, aki elveszíti a kedvét a játékhoz, tegye ezt mások meg nem alapozott befolyásolása nélkül.