BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XIX.

Kérdés és csevegő XIX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
225657.823 in reply to 225657.822
Date: 11/7/2012 1:22:35 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Igazad van, hogy abban lehet keresni azt, hogy miért jobbak nálunk a lengyelek és a csehek, mert ott van összetartás. Amíg pedig itt vitatkozunk a fórumon nem fogjuk utolérni Őket soha a büdös életben.

Nekem meg kezd unalmas lenni állandó magyar betegségként hivatkozni az összefogás hiányára... Szerintem ez inkább személyiségfüggő, és nem mentheti fel senki magát azon az alapon, hogy "ja, persze,magyarok vagyunk-nem csoda,hogy széthúzunk."
Sokkal türelmesebbeknek kellene lennünk,azt hiszem...

(Félre ne érts: ez nem kihegyezve Neked szólt-csak a Te hozzászólásodhoz tudtam kapcsolni.)

(Éppen néztem a kaygee által belinkelt vitát pár szezonnal ezelőttről. A személyes érintettségem benne csak annyi, hogy Dzsevasszal ott kerültünk "beszélő viszonyba"-úgy, hogy gyakorlatilag vitatkoztunk egy jót,miután azt írta, hogy "ooooltári baromságot" írtam. Ami vicces az egészben: erre én már nem is emlékeztem-pedig csak 2 éve volt...Lehet, hogy ez megkönnyítette a későbbi együttműködést?)

This Post:
00
225657.824 in reply to 225657.823
Date: 11/7/2012 1:41:46 PM
Overall Posts Rated:
411411
Mikre nem emlékszel! Nagyon beletapostam a lelkivilágodba? ;)

Ne haragudj nem akartam

From: Norbi

This Post:
00
225657.825 in reply to 225657.824
Date: 11/7/2012 1:46:10 PM
This Post:
00
225657.826 in reply to 225657.824
Date: 11/7/2012 2:05:53 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Pont azt írtam,hogy nem emlékeztem-csak most lepődtem meg,amikor visszaolvastam az egészet:)

(Ja: és persze nekem volt igazam!)

From: kaygee

This Post:
22
225657.827 in reply to 225657.822
Date: 11/7/2012 2:42:35 PM
Overall Posts Rated:
173173
Kaptam szerintem néhány (szerintem) értelmetlen kritikát. Arra viszont reagáltam.

Egy dolgot lásson be szerintem mindenki. Van egy feltételrendszer (ne a teljes BB-t értsd alatta, hanem a magyar BB közösséget), bizonyos tudatosság, hozzáállás a válogatott iránt. Ez most van egy bizonyos szinten (mindegy milyenen), bizonyos számú résztvevővel. Én azt érzem, hogy ehhez képest meg vannak elvárások, csak éppen azok nem maradnak meg az ésszerűség szintjén, hanem hajlamosak az egekbe szökni, különösen választások idején többéves rekordokat dönteni, illetve költői minőségben megfogalmazott utólagos okoskodásokba torkollani. Na én ezt nehezményezem a legjobban.

Egyébként figyelemfelkeltő próbálok lenni. Immáron többedszerre.

From: JoeBlack

This Post:
00
225657.828 in reply to 225657.827
Date: 11/7/2012 3:12:31 PM
Overall Posts Rated:
411411
+1

Ez az egyik ok, ami miatt támogattalak. Jól látod a dolgokat szerintem. Nincsen lila köd, a realitás talaján jársz. Ezt a szemléletet tartsd meg a jövőben is.

u.i: és ha kell megmondod a frankót.

Last edited by JoeBlack at 11/7/2012 3:13:00 PM

From: kaygee

This Post:
00
225657.829 in reply to 225657.808
Date: 11/7/2012 3:25:32 PM
Overall Posts Rated:
173173

Nem minden neked szól, csak itt vetődik fel:

Van 80 1-2. ligás csapat a megoldás az lenne, hogy ezek tartják el edzik azt a 20 válogatott játékost, meg a feltörekvő generációt. Bőven elég lenne. Más kérdés, hogy NB1-ben is hány oylan csapat van aki nem edz egy értelmes magyart se, de külföldi válogatottja meg van. Ameddig ez nem változik, addig marad a jelenelgi helyzet.

Ez igaz. De:

Elviekben adott nálam fejben (vagy inkább egy-két táblázatban) az, hogyan kellene kinéznie ennek a csapatnak a közeljövőben (amolyan dream-team BB kapitány módra). Elmondhatom, hogy jelen állapotában elvétve van közte nem magyar tulaj. 1-3 posztig biztosan nincs, de 4-5 poszton is dominálnak a magyarok a terv szerint (aztán hogy mi lesz belőle, az megint más kérdés). Az utóbbi hozzászólásaimban nem tárgyaltam a magyar vagy nem magyar tulajdonlás kérdését, azon már túltettem magam (illetve léptünk benne előre), az edzés tudatosságával viszont volt gondom.

Fazekassal kapcsolatban úgy gondolom, hogy éppen elég fórumot írtunk tele a közelmúltban (meg a régmúltban is), ezért a hazahozatalával kapcsolatos mindennemű (akár anyagi, akár bármilyen) megjegyzést tök röhejesnek tartok. Teljesen felesleges és félrevezető is.

From: LA-Hukli

This Post:
00
225657.830 in reply to 225657.829
Date: 11/7/2012 3:31:06 PM
Overall Posts Rated:
9797
Akkor minden rendben. Arra viszont még nem reagáltál, amit gila mondott, h nem volt kint meccs előtt érdemi info.

This Post:
00
225657.831 in reply to 225657.802
Date: 11/7/2012 3:41:30 PM
Overall Posts Rated:
173173
Ha lett volna kintre hétfőn bármilyen konkrétum írva, akkor tudtam volna javasolni, hogy nem kell erőlködni. Fölösleges volt ugyanis. Mi célt akartál elérni, védeni a -20-at vagy egy következő meccsre magasabb szellemet építeni?

Még rá is kérdeztem kint, de semmi konkrét taktika nem került a kinti fórumra.
Ezért vagyok roppant feldúlt.

Rendben, legyél csak feldúlt, annyit mindenképpen megígérhetek, hogy egy dologgal nem fogok itt érdemben foglalkozni, az mások lelkivilágának ápolása. Az ebbe a posztba már baromira nem fér bele.

Hogy ne érezd magadat tájékozatlannak a továbbiakban, akkor elmondom, hogy napi 9, de gyakran 10 órában dolgozó ember vagyok, akit azért fizetnek, hogy elvégezze, amit csinál. Egy hét a következőkből áll általában: 5 munkanap (hétfőtől péntekig, valamint 2 nap hétvégéből, szombat, valamint vasárnap. Amellett, hogy gyakran hétköznap is sokszor itt vagyok meló mellett (a hétvégékről már nem is beszélve), van olyan, hogy nem vagyok.

Hogy másodhegedűsnek se érezd magadat, elmondom, hogy ugyanezt már megírtam a cseh kapitánynak is, aki volt szíves azzal megörvendeztetni, hogy vasárnap éjnek évadján dobott meg egy laza-normál ajánlattal, amit hétfőn este olvastam el. Másképp nem nagyon lehetett, ugyanis vasárnap késő estig itt voltam. Remélem, hogy jóleső érzéssel tölt el, hogy semmivel sem kezeltelek téged másképp, mint a világelső csapat kapitányát.

Tehát: Ha elolvasom a cseh kapitány ajánlatát, és lett volna lehetőségem válaszolni, ez a meccs akkor is laza-normál lett volna, mint ami valójában is lett. Ha, ismétlem, ha elolvasom, akkor aztán főleg kizárt, hogy ezt lazára állítom, mert egy hozzáállás előnnyel is biztosan megpróbáltam volna legyőzni őket. Úgy hozta a sors, hogy valójában is ez lett, magától is így állította be. Pont.

UI: Nem tartozom neked semmivel.

Last edited by kaygee at 11/7/2012 3:42:40 PM

This Post:
00
225657.832 in reply to 225657.831
Date: 11/7/2012 4:03:31 PM
Overall Posts Rated:
350350
No, akkor kezdjük az utolsó mondattal!

Nem tartozom neked semmivel

Biztosan nem? A szezon elején megvettem 2 NT esélyes bedobópalántát összesen 1,4 millióért. Megkerestelek egyszer,kétszer, háromszor az edzéstervükre vonatkozó kérdésemmel. Azóta sem jött viszontválasz..
Erről ennyit. Még mindig várom a konkrét kidolgozott edzéstervet.

Másik dolog

Rendben, legyél csak feldúlt, annyit mindenképpen megígérhetek, hogy egy dologgal nem fogok itt érdemben foglalkozni, az mások lelkivilágának ápolása

Én sosem ütöttem meg veled szemben ilyen oltári személyeskedő hangnemet, úgyhogy a további következmények tükrében kérném, hogy állítsd le magad a személyeskedő hangnemről.

Harmadik dolog:

Én is jómunkásember vagyok. Amikor kapitány voltam ennek ellenére heti 15-17 órát töltöttem a játék / a virtuális válogatott mellett.
Azt gondolom nem végeztem rosszul a munkát, volt eredmény is!(csak egy nyomi kisvilágbajnoki cím)
Ezek fényében nem értem eme kiborulásod!

Bocsánat, de titkos paktumokról nem szerezhetek tudomást. Nekem sincs röntgenszemem...
Annyit azért megért volna írnod, vasárnap este, hogy "bocs fiúk, lányok holnap zűrös napom lesz és nem érek rá. Lesz ahogy lesz."

Részemről ennyi. Nagyon szomorú, hogy a kapitány nem tűri a legcsekélyebb kritikát sem.

This Post:
11
225657.833 in reply to 225657.822
Date: 11/7/2012 4:20:47 PM
Overall Posts Rated:
350350
Erre Norbi mínusz kalkulust adok.

Miért is? A vita abból indult ki, hogy dzsevasz belinkelt egy jó cseh bedobót és azt kérdezte mi miért nem tartunk itt?
Erre a válaszaim, hogy a évente elbukunk különböző okok miatt (botulás, kirúgások) 6-8 magas potost és/vagy le se ejtik a scoutokat a tulajok 1000-eri megkeresésre sem!
A 6-7-es edzőkről is szó volt, mégpedig azzal érveltem, hogy egy 4. ligás nem képes minden feltétel nélkül 6-7-es edzőt venni (a feltétel hiánya a kevés pénz)

Végül még ő sértődött meg, hogy nem válaszolt a feltett jogos kérdéseimre.

Továbbá kapitányunk hiányolt egy (több) konstruktív javaslatot, nos fentebb írva ezt is megtettem. "hogyan tartsunk itthon a magyar esélyeseket" címmel (225657.809)
Csak, hogy ne érje szó a ház elejét.

Erre mit kapok cserébe?:

Hogyan merészelek kritikát megfogalmazni vele szemben.

Én konstruktív vitát folytattam, de mégis belém kötöttek több oldalról is. Indokolatlanul és arcátlanul.
Pedig minden szavam valós tényeken alapszik. Én nem hazudtam senkinek, nem festettem rózsaszín víziókat a falra..
Ezek után én vagyok a fő hibás, aki nem rózsaszínben lát mindent, hanem a valóságot felfedi/elemzi?
Nonszensz!

Tényszerű voltam, de egyesek nem hajlandók tényszerűek maradni. Óriási hiba, sajnálom.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2012 4:26:58 PM

Advertisement