BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XI.

Kérdés és csevegő XI. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: miltii

This Post:
00
177860.822 in reply to 177860.803
Date: 5/20/2011 6:23:03 PM
Overall Posts Rated:
22
"Egyrészt ha értenéd, hogy egy scout mit csinál, akkor tudnád azt is, hogy annak nem az a része, hogy rohadt okosnak hiszi magát, hanem másoknak segít. Érdekes ez sok válogatott esélyes játékos tulajdonosánál kimondottan jól működik. "

Köszönöm szépen a segítségedet, nem kérek belőle ! Egyébként tisztázzunk valamit, kértem bármikor is ?

"Az sem tartozik a scout feladataihoz, hogy paraszt módjára reagálja le a másik hozzászólásait, ezért veled ellentétben nem teszem." (épp most tetted meg :)

Én nem parasztoztalak le, ellentétben veled. Szépen minősítesz, visszaforgatod azt ami nem hangzott el. Szépen sarkítasz !

"Ha a belső támadás a legjobb, akkor miért nem játszod azt. Milyen érdekes dolgokat hoz a véletlen, nekem is a belső támadásom a legjobb, és amióta regisztráltam a játékba azt játszom. Pedig a fene tudja, lehet, hogy nem is lenne szükség rá.."

Azért , mert tudtam, hogy külső zónát játszik az ellenfél és így akartam meglepni. A kiemelkedő belső támadás, középszerű belső védekezés ellen sok dolgot elárul a taktikáról.

"Látod, tudod te a tutit, most már csak meg kéne valósítani. És ismét milyen érdekességeket hoz a véletlen, valóban magas a kinti embereim 2 pontosa. Más kérdés, hogy én több szezon melójával felmásztam ezzel a koncepcióval az első ligába, és való igaz, kevésnek tartom a 4-es támadást egy belső játéknál."

Ha az a tuti, hogy erős 2 pontos kell az irányítónak akkor sajnos nem értesz a taktikai részhez. A gazdaság és a taktika megvalósítása más és más, szerintem Te az elsőben vagy jobb :) Ehhez szívből gratulálok !
(ezzel nem parasztoztalak le, lássuk be !)

"Látod, tudod te a tutit, most már csak meg kéne valósítani. És ismét milyen érdekességeket hoz a véletlen, valóban magas a kinti embereim 2 pontosa. Más kérdés, hogy én több szezon melójával felmásztam ezzel a koncepcióval az első ligába, és való igaz, kevésnek tartom a 4-es támadást egy belső játéknál."

A belső támadásom nem 4 es szintű volt, hanem 10-es (kiemelkedő) átlagos. Nem az irányító dönti el. Lásd BB stats weightings, vagy buzzer control.

PG
4.99% : insideshot- ennyit ér kb. nem többet !

Ez egy centernél összehasonlítás végett 17,4%, Erőcsatárnál 14,01 %

edit: utolsó mondatot töröltem...

Last edited by miltii at 5/20/2011 8:13:05 PM

From: Dawa

This Post:
22
177860.823 in reply to 177860.822
Date: 5/21/2011 1:00:00 AM
Overall Posts Rated:
106106
Hali!

Néhány szempont, hogy előrébb tudj lépni:

1., Beírtál egy fórumra. Ha nem vagy kíváncsi mások véleményére, akkor minek is írtál ide?
2., Erre csak idéznék:
Baromi okosnak képzeled magad mert NT Scout vagy !
Szerinted ez kultúrált, emberi megnyilvánulás volt a válogatott scout-jával szemben? Olvasd el az előző pontot is.
3., Nekem úgy tűnik, hogy nem mások kezdtetek el kérdezősködni, hogy vajon mi lehetett a baj.
Az 1. osztály után a 3. osztályban szerepelsz és nem tartom kizárnak, hogy ehhez a taktikák kezelésének is köze volt.
4., Analógia: Szerinted a TSI mennyire ad valós képet egy játékos tudásáról?

Az én kérdésem: Vajon ennyi poszt után tisztában vagy azzal, hogy miért vesztetted el a meccset, vagy csak a dühödet és a frusztráltságodat akarod másokon levezetni?
Szerintem ez utóbbiból senki sem kér és örülnék ha megtartanád magadnak.

Nem ezért válaszolunk egy kitett hozzászólásra.

Üdv:
Dawa

From: JoeBlack

To: Dawa
This Post:
00
177860.824 in reply to 177860.823
Date: 5/21/2011 4:07:31 AM
Overall Posts Rated:
411411
Azt kell mondanom jogos amit írtál.Nem szabad ilyen dolgok miatt egymás torkának esnünk.Főleg mivel a szándék itt is pozitív volt, lehet nem mindenki bírja ismételten a pozitív kritikát sem akár.Nem akart senki sem rosszat, mindenki hozzátette az egyéni szubjektív véleményét.Remélem a következő ilyen hozzászóláshoz ugyan úgy reagál majd mindenki, köztük kaygee is nem fogja befolyásolni ez a kis vita.Nekem sok vesztes meccset sikerült megérteni az utólagos közös elemzéssel.Sokat tanultam mások meccséből is, és már taktikailag és technikailag is máshogy látom a helyzetet mint 1 éve mondjuk.Köszönet azoknak akik mindig reagálnak valamit legyen az akár pozitív akár negatív.

Dzsevasz

From: kaygee

This Post:
22
177860.825 in reply to 177860.822
Date: 5/21/2011 6:27:22 AM
Overall Posts Rated:
173173
"Az sem tartozik a scout feladataihoz, hogy paraszt módjára reagálja le a másik hozzászólásait, ezért veled ellentétben nem teszem." (épp most tetted meg :)
Én nem parasztoztalak le, ellentétben veled. Szépen minősítesz, visszaforgatod azt ami nem hangzott el. Szépen sarkítasz !"

Egyedül a stílusodra tettem megjegyzést, vedd észre. Arra volt is miért, különösen arra a megnyilvánulásra, amit a scoutolásra tettél. Erre volt reakció, méghozzá teljes joggal. Én nem magamtól lettem scout, megkértek rá, és vállaltam. Veled teljes egyetértésben gondolhatta volna a kapitány azt is, hogy hülye vagyok, semmi taktikai érzékem, és akkor nem engem kért volna meg erre. Nem a pozíció számít, ez egy játék, itt nincsenek kiskirályok meg hétfejű sárkányok, akik a szekrényben rejtőzve csak arra várnak, hogy lesújtsanak a match engine által szétalázott felhasználók önbecsülésére.

"Ha az a tuti, hogy erős 2 pontos kell az irányítónak akkor sajnos nem értesz a taktikai részhez. A gazdaság és a taktika megvalósítása más és más, szerintem Te az elsőben vagy jobb :) Ehhez szívből gratulálok !
(ezzel nem parasztoztalak le, lássuk be !)"

Már bocs, de te teszel nekem megjegyzést, hogy nem értek a taktikai részhez? Épp most gyalult le az ellenfél hazai pályán, 10+ csapatszellemmel, és te még mindig faltól falig rohangálsz a fórumon, szapulod a meccsmotort, ahelyett, hogy magadba fordulnál, és megpróbálnád kitalálni az okát. Én már megmondtam, hogy szerintem miért van, aki pedig a fórumra ír, az készüljön fel arra, hogy kommenteket fog kapni. Mégis mire számítottál? Transzparensekkel tüntető, sebeiket nyalogató userekre, akik tömött sorokban jelszavakat kiáltozva mennek veled egyenesen Bostonig, hogy a meccsmotor mondjon le?

Ha nem hiszed, hogy lehet ilyen taktikával nyerni, akkor nyugodtan nézd meg a bajnoki döntőm statisztikáját az előző szezonban. Annak a vesztese is nyugodtan idejöhetne, és hőzönghetne, hogy a megabájtok meg a szépen villogó linkek és a színes háttér hogy kibarmolt vele, de érdekes módon nem azt tette, pedig kupadöntős csapata van.

"Azért , mert tudtam, hogy külső zónát játszik az ellenfél és így akartam meglepni. A kiemelkedő belső támadás, középszerű belső védekezés ellen sok dolgot elárul a taktikáról."

A fene tudja hányadszor próbálják neked elmagyarázni, hogy az értékelésnek nincs köze a meccshez. Ez a játék leggyengébb része, amíg ezt nem vagy képes felfogni, ne minősítsd mások taktikai hozzáértését. Különösen azokét ne, akik immáron sokadszor próbálják neked elmagyarázni, hogy az értékelésnek nincs... Tudod folytatni a mondatot?

"A belső támadásom nem 4 es szintű volt, hanem 10-es (kiemelkedő) átlagos. Nem az irányító dönti el. Lásd BB stats weightings, vagy buzzer control."

Na látod, mondom én. BB statisztika, contol és hasonlók, akik vagy amik mind felsorakoztak azért, hogy a szekrényben rejtőző sárkányokat, és a sarkon megbújó, baltával a kezükben rejtőzködő, lesújtani készülő megabájtok hadseregét megpróbálják semlegesíteni, gyomirtani, lényeg, hogy a hiba biztosan a rendszerben van, véletlenül sem a saját koncepcióban. Bújjad csak tovább a controlokat, és a statokat, hátha kiböki valamelyik a tutit, és megspórolja neked a koncepciót, a csapatépítést és a saját véleményt. Addig, amíg ez megtörténik, marad a faltól falig rohangálás a fórumon és a bostoni tüntetés szervezése...

This Post:
00
177860.826 in reply to 177860.825
Date: 5/21/2011 7:52:47 AM
Quahog Toy Boys
II.4
Overall Posts Rated:
8989
srácok, ezt a vitát most fejezzétek be, már túlzottan átmentetek személyeskedésbe. ha még megbeszélnivalótok van, folytassátok BB-mailben. a következő, a másikat szapuló hozzászólásokat, bárki is írja, törölni fogom - ha a taktikai résszel kapcsolatos gondolatokat fűzi tovább valaki, azt persze nem.

From: miltii

This Post:
11
177860.827 in reply to 177860.825
Date: 5/21/2011 11:19:36 AM
Overall Posts Rated:
22
Kedves kaygee_NT_Scout és Dawa !

Egyetlen megjegyzés és ez nem személyeskedés. Nem írtam a fórumra, Ti kezdtétek a meccsemet boncolgatni ! Ha valahol megtettem volna a mérkőzés boncolgatását az nem ez a fórum lett volna
Úgy gondolom, ha visszaolvasunk, megnézheted, hogy Te vagy én írtam először ide és ez az egyetlen tény, amivel már nem lehet vitatkozni !

A továbbiakban a megbízatásodhoz sok sikert kívánok !

edit:
Sőt még azt is visszavontam hogy Te voltál az első.

Last edited by miltii at 5/21/2011 11:39:07 AM

Message deleted
From: kaygee
This Post:
22
177860.829 in reply to 177860.827
Date: 5/21/2011 12:28:14 PM
Overall Posts Rated:
173173
Kedves mindenki!

Nem ez az első eset, hogy azt lehet tapasztalni a fórumon, hogy egy meccsel kapcsolatos kommentelés vagy akár vita elmegy abba az irányba, hogy meccsmotor gyalázás van. Én eddig is kikeltem az ilyesmi ellen (és ezután is ki fogok), főleg az "ennyit a meccsmotorról" jellegű (és ennél a közelmúltban keményebbek is voltak) beszólások miatt és sorolhatnám...

Sokszor elhangzott, hogy a meccsmotor nem szükségszerűen a valóság, ahhoz nekünk kell alkalmazkodni és nem annak hozzánk. Akivel kiszúr, gondolkodjon el azon, hogy miért történt, vagy akár a jövőben kérdezze meg itt, lesznek kommentelések és viták, annyi bizonyos. Az is bizonyos, hogy minden kétséget kizáróan sosem fogjuk tudni megállapítani, hogy mi is történt valójában. Pont ezért nem lehet sosem az a vita végkifejlete, hogy a meccsmotor a hibás, mi meg tökéletesek vagyunk.

Valamint...

Most végre eljutottunk oda, hogy megnőtt a felhasználók száma, és sok az új játékos, ez tapasztalható mind a mentorprogramban, mind pedig a befutó üzenetekben (hozzám is jön jópár, gondolom U21-be még annál is több). Ezzel fejlődhet a válogatott is, meg az egész magyar közösség előbbre juthat, kivéve akkor, hogyha a kiváltó okok ismerete nélkül felüti itt a fejét a szilvásgombóc-hajigálás a játékra azzal a felkiáltással, hogy a meccsmotor vagy a játék valamilyen eleme rossz. Holott a tények azt mutatják, baromira nem így van, sőt, sorozatosak az olyan visszajelzések, hogy ez a meccsmotor jelenleg talán a legfejlettebb a világon, és a játék jól közelíti a valóságot is.

Elhangoztak megjegyzések a scoutolással kapcsolatban is. Ez engem nem jogosít fel semmire, maximum a másokkal teljesen egyenértékű véleményközlésre, meg még egy dologra ezen felül. Nálam futnak össze adatok arról, hogy a válogatott játékosok edzése hogyan alakul, és ezt jelenleg nálam jobban senki sem látja át. Ebből adódóan totál ki tud akasztani az a tendencia, ami most megy, nem egy magas pottal rendelkező játékos tulaja tűnt el nyomtalanul, illetve tapasztalható, hogy félig edzett állapotban egyszer csak hipp-hopp kikerülnek játékosok átadóra (stabilnak tűnt tulajoktól), vagy éppen se szó se beszéd leállnak az intenzív edzéssel. Természetesen ennek nem csak az a fő kiváltó oka, hogy itt szidjuk a játékot, de nagyon is hatással lehet rá, és felerősíti azt a tendenciát, hogy többen elveszítik a kedvüket. Ezt márpedig scoutként én nem nézhetem karba tett kézzel. Mindenki, aki úgy gondolja, hogy jogosulatlan hátrány érte, szabadon elvonulhat, úgy gondolom, hogy a játék mindenki számára opcionális. Viszont megkérnék mindenkit, aki elveszíti a kedvét a játékhoz, tegye ezt mások meg nem alapozott befolyásolása nélkül.

This Post:
22
177860.830 in reply to 177860.829
Date: 5/21/2011 7:25:43 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Tisztelt Vitázók!

A meccset én tettem ki, és én kértem rá magyarázatot is. Előre nem egyeztettem egyik résztvevőjével sem, ami hiba volt. Tanultam belőle, és legközelebb még saját meccseimmel is óvatosabban járok el-maximum privátban érdeklődöm majd,ha valami nem érthető számomra.

Külön sajnálom a vita hangnemét. Volt csoporttársként tudom,hogy miltii-vel és kaygee-vel egyaránt normális hangon lehet eszmét cserélni, sőt vitázni is akár. Ez most nem sikerült teljes mértékben, és ebben én is hibás vagyok,hogy ezt az egész dolgot-szándékaim ellenére- kirobbantottam. Ezért elnézést, és kérek mindenkit (ha lehet ilyet kérnem egyáltalán), hogy zárják le ezt az egész dolgot, és próbáljanak túllépni ezen.

Köszönettel:

Péter

This Post:
11
177860.831 in reply to 177860.830
Date: 5/22/2011 2:48:35 AM
Overall Posts Rated:
4343
szerintem ez röhej.
Már miért érdeklődnél privátba egy meccsről? Én sokat tanultam ezekből a meccs "elemzésekből". Szóval azt mondom, hogy ezután is elemezzünk itt a fórumon, úgyhogy megkérlek Téged és másokat is, hogy ne privibe elemezzetek!

Még annyit, hogy nekem is volt olyan nyert meccsem, amit Dzsevasz kirakott ide, és kérte az elemzéseket, mert szerinte indokolatlanul nyertem. Mégse anyáztam őt (csak a háta mögött :D ). Sőt, én is kértem már így elemzést 1x.

Gyengébbek kedvéért: ahol most vagyunk, azt fórumnak hívják... Ugye nem kell megmagyaráznom?

üdv mindenkinek

This Post:
00
177860.832 in reply to 177860.831
Date: 5/22/2011 3:20:20 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Úgy van!
Én is mindig örömmel olvasom az okfejtéseket, remélem a jövőben sem maradnak el.

Advertisement