BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Eurobasket 2011

Eurobasket 2011

Set priority
Show messages by
This Post:
11
195455.82 in reply to 195455.81
Date: 9/4/2011 7:15:12 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
evo loptica za tebe :)

From: metuzalem

To: Gule
This Post:
00
195455.83 in reply to 195455.78
Date: 9/5/2011 4:26:43 AM
Overall Posts Rated:
7373
Znam to, ali mislio sam sta se gleda u tom slucaju da npr. zbog kos razlike ne prodjemo dalje, a znam da ako prodju npr. Hrvatska i Makedonija a mi uzmemo Makedoniju da mi idemo sa max bodova u naradni krug, ali dosta i polovian uspijeh :D

Ne gleda se koš razlika, nego međusobni dueli.
U slučaju istih bodova imamo bolji međusobni duel sa hrvatskom i crnom gorom, i samim tim ih prelazimo na tabeli ako budemo imali isti broj bodova.

From: Gule

This Post:
00
195455.84 in reply to 195455.83
Date: 9/5/2011 4:46:13 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Mislim da me opet nisi shvatio. Ja idem na ovaj slucaj, Hrvatska pobjedu Grcku mi Makedoniju, sve ekipe imaju 3-2 omjer. Mi smo bolji od Makedonaca i Hrvtata, Hrvati og Grka, Grci od nas, a Mekedonci od Hrvata i Grka. U osvoj slucaju ispoada Grcka??? Ili posto sam co na nekoj TV emisiji da se pravi minitabela i da se gleda kos razlika za prve tri ekipe, ali mi to nema logike jer po toj mini tabeli to bi trebalo ovako izgledati:

1. BIH 2-1
2. Mekedonija 2-1
3. Hrvatska 1-2
4. Grcka 1-2

Mi hipoteticki ako uzmemo Makedoniju bolji smo od njih u medusobnom a Hrvatska ako uzme Grcku bolja je od njih i to je kraj za Grke, meni ovo ima logike i valjda je ovako, ali kazem buni me to sto su na HRT-u jucer rekli da se gleda i kos razlika neka, a i ovaj nas komentator na BHT-u isto je spominjao kos razliku i spomenuo da mi imamo +3 (Grkca -9, Hrvatska +12)

From: metuzalem

To: Gule
This Post:
00
195455.85 in reply to 195455.84
Date: 9/5/2011 5:10:00 AM
Overall Posts Rated:
7373
GRUPA C
1. GRČKA 4 3 1 7
2. MAKEDON. 4 3 1 7
3. HRVATSKA 4 2 2 6
4. BIH 4 2 2 6
5. FINSKA 4 1 3 5
6. CRNA GORA 4 1 3 5

Ako pobjedimo Makedoniju, a Hrvatska Grčku tabela izgleda ovako: (jer se gledaju međusobi dueli sva 4 tima koja imaju isti broj bodova)

1. BiH (jer se gleda međusobni duel - imali bi u ovom slučaju bolji i od Hrvatske i od Makedonije) - 2 pobjede u susretima ova 4 tima
2. Makedonija (Bolji međusobni duel od Hrvatske i Grčke, ali ne i od nas ako ih uzmemo, onda mi imamo bolji od njih) - 2 pobjede u susretima ova 4 tima
3. Hrvatska (Bolji međusobni duel samo od Grčke ako ih pobijede) - 1 pobjeda u susretima ova 4 tima

4. Grčka (ima bolji međusobni duel samo sa nama, ali pošto bi mi imali 2 pobjede u ogledima između ova 4 tima, bili bi mi prvi) - 1 pobjeda u susretima ova 4 tima

itd...

From: Gule
This Post:
00
195455.86 in reply to 195455.85
Date: 9/5/2011 12:58:30 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Sad kad se sve zna jedino sto nam igra je pobjeda protiv Makedonaca i prenosenje 2 boda u drugu rundu.

Hrvati se oprostili prije svega radi nas, prvo mi zijanimo od hokejasa 28 pa pobjedimo njih 12 razlike, tako da u trokutu BIH-CRO-FIN hokejasi imaju najbolju kos razliku i grabe to trece mjesto (naravno ovo je u slucaju poraza BIH, a da smo izgubili sa nekih 10 razlike mogli smo ljepo i sa porazom proci i u ovom slucaju)

Ali naravno sta ocekivati veceras osim pobjede, nek momci igraju srcem dadnu sve od sebe, najvise hocu da vidim da se igra odbrana, odbrana se igra srcem a jbg ako sut ne bude isao Boze moj, ali hocu da vidim jaku i agresinvu odbranu i da znam da su dali sve od sebe pa i ako izgube necu im zamjeriti nista

This Post:
22
195455.87 in reply to 195455.86
Date: 9/5/2011 4:39:10 PM
Overall Posts Rated:
876876
Zastava koja visi u mojoj kuci i u mom srcu je trobojka, a zastava kraj imena je surova relnost. Nemoj me molim te više podsjećati na to (za LaCrossa)

Baš mi drago zbog Makedonaca, Grka i Finaca. Pokazale su se kao najbolje reprezentacije u ovoj trećeligaškoj (po kvalitetu) grupi.
Ako ništa bosna je bar dobila osnovu za budućnost, a to je definitivno mali Đedović, a nije loš ni Gordić. Kikanović je ok, ali ništa posebno. Takvih igrača u ostalim zemljama ima na izvoz. Teletović nema za sad s kim da igra, a dok ova dva postanu igrači sa dovoljno iskustva da pariraju igračima većeg kalibra, on ode u penziju. Sve u svemu bosna će uvijek imati mjesta na Eurobasketu, ali samo pod uslovom da igra 24 i 32 reprezentacije na tom takmičenju.

This Post:
00
195455.88 in reply to 195455.87
Date: 9/5/2011 5:08:01 PM
Overall Posts Rated:
3737
Zastava koja visi u mojoj kuci i u mom srcu je trobojka, a zastava kraj imena je surova relnost :D. Nemoj me molim te više podsjećati na to :) (za LaCrossa)

Baš mi drago zbog Makedonaca, Grka i Finaca. Pokazale su se kao najbolje reprezentacije u ovoj trećeligaškoj (po kvalitetu) grupi.
Ako ništa bosna je bar dobila osnovu za budućnost, a to je definitivno mali Đedović, a nije loš ni Gordić. Kikanović je ok, ali ništa posebno. Takvih igrača u ostalim zemljama ima na izvoz. Teletović nema za sad s kim da igra, a dok ova dva postanu igrači sa dovoljno iskustva da pariraju igračima većeg kalibra, on ode u penziju. Sve u svemu bosna će uvijek imati mjesta na Eurobasketu, ali samo pod uslovom da igra 24 i 32 reprezentacije na tom takmičenju.

bas je steta sto ce te surova realnost pratiti cjeli zivot ... ;)

ja zadovoljan nasim nastupom, ocekivao sam na samom startu 5 poraza. Nisam bio ubjedjen da sa ovakvim selektorom i desavanjima oko saveza i reprezentacije igraci mogu imati ikakvu motivaciju da postignu bilo kakav rezultat. To me ubjedjenje drzalo i nakon prve utakmice protiv Grka koju smo se bas patili (i Grci su se patili, da budemo realni). Lagani bljesak u drugoj utakmici protiv, pokazace se tek kasnije, iznenadjujuce lose Crne gore (bili su cak i favorit za to 3-ce mjesto), onda pad sa solitera na glavu kada su nas Finci onako demontirali i konacno srcana utakmica s Hrvatskom. Realno protiv ovako jakih Makedonaca nismo imali sanse (osim da se oni sazale pa nas pomognu), tako da su ove dvije pobjede ipak dobar rezultat.
Gledajuci u globalu i dalje sam misljenja da je Europsko prvenstvo sa 24 ekipe jako glomazno i nekvalitetno. Optimalan broj ucesnika za kvalitetno takmicenje i vrhunsku kosarku je 12, 16 gledljivo, a sve iznad glupo i preskupo. Ali eto domacin je tako htio, izaslo mu se u susret i dobili smo ekipe poput Belgije (koja je bez Heverlea jednako snazna kao KK Bosna), dobili smo neke tamo Fince koji su realno hokejaska nacija, dobili smo i nas koji smo pali na dno od 1993.godine, Bugare, Gruzijce, Ukrajince, Portugalce, Veliku Britaniju, cak i Izrael koji danas u zadnjoj cetvrtini protiv Italije ne daje kos iz igre (postigli 5 poena iz slobodnih bacanja u zadnjoj minuti cetvrtine) i jednu Latviju ... Realno FIBA je mogla bez svih ovih, ali FIBA je postala jedan cirkus u kojem svako radi sta hoce pa moze na kraju i preko noci da promjeni sistem jednog takmicenja koje bi trebalo da bude vrhunsko i zvijezda vodilja za sva druga takmicenja.
Hvala im jos jednom sto su nam dali da ucestvujemo, nasim momcima hvala za lijepe momente i za one koji su nam skracivali zivot, slijedi drugi krug, a nakon toga cemo konacno moci pogledati kosarku ...

This Post:
00
195455.89 in reply to 195455.88
Date: 9/6/2011 2:24:50 PM
Overall Posts Rated:
876876

Slušaj nemam namjeru da se prepucavam na nacionalnoj osnovi i moj trud da budem duhovit, a ne da se svadjam pada u vodu s obzirom s kim imam posla...
U mojoj surovoj realnosti učestvuješ i ti i znam da ti ništa nije bolje nego meni, nego kad kreneš koji korak od centra Sarajeva i vidiš tablu "Dobro došli u Republiku Srpsku". Znam da ti je sličan osjećaj kao što je meni kad pored imena svog tima vidim ovu "kompromis" zastavu. Stvarno mi nije namjera bila da se prepucavam ali vi kao da niste normalni. Napisao sam da moja reprezentacija ima skor 4-0, a vi odmah po leđima zato što sam na forumu Eurobasket napisao da navijam za Srbiju. Halo? U čemu je problem? Pročitaj ponovo zadnjih par postova, pa pokledaj ko na koga kidiše kao pobješnjeli pas, samo na spomen broja tri.
Ovdje pričamo o Eurobasketu, a ti i tebi slični opet me napadate zato što navijam za druge reprezentacije. (slično je bilo i na forumu o No1etu)

Btw, Naprijed Srbijo i želim ti više sreće u nastavku Evropskog prvenstva. Glavu gore, jer ono što su sinoć pokazali protiv fenomenalne Francuske je za poštovanje.
Drži se Savanoviću, jer si legenda i imaš najveće srce, siguran sam da ćeš se oprati protiv turaka.

Last edited by Partibrejkers at 9/6/2011 2:33:11 PM

This Post:
11
195455.91 in reply to 195455.90
Date: 9/6/2011 4:49:10 PM
Overall Posts Rated:
1313
Sve govornik do govornika :) ... Gdje pronalazite svu tu Karmu :P .

This Post:
00
195455.92 in reply to 195455.89
Date: 9/7/2011 11:37:18 AM
Overall Posts Rated:
3737

Slušaj nemam namjeru da se prepucavam na nacionalnoj osnovi i moj trud da budem duhovit, a ne da se svadjam pada u vodu s obzirom s kim imam posla...
U mojoj surovoj realnosti učestvuješ i ti i znam da ti ništa nije bolje nego meni, nego kad kreneš koji korak od centra Sarajeva i vidiš tablu "Dobro došli u Republiku Srpsku". Znam da ti je sličan osjećaj kao što je meni kad pored imena svog tima vidim ovu "kompromis" zastavu. Stvarno mi nije namjera bila da se prepucavam ali vi kao da niste normalni. Napisao sam da moja reprezentacija ima skor 4-0, a vi odmah po leđima zato što sam na forumu Eurobasket napisao da navijam za Srbiju. Halo? U čemu je problem? Pročitaj ponovo zadnjih par postova, pa pokledaj ko na koga kidiše kao pobješnjeli pas, samo na spomen broja tri.
Ovdje pričamo o Eurobasketu, a ti i tebi slični opet me napadate zato što navijam za druge reprezentacije. (slično je bilo i na forumu o No1etu)

Btw, Naprijed Srbijo i želim ti više sreće u nastavku Evropskog prvenstva. Glavu gore, jer ono što su sinoć pokazali protiv fenomenalne Francuske je za poštovanje.
Drži se Savanoviću, jer si legenda i imaš najveće srce, siguran sam da ćeš se oprati protiv turaka.

Realno boli me kita ko za koga navija i koga ko podrzava ... to je stvar izbora. I ja sam se pokusao nasaliti, cak sam i smile stavio ... I ja navijam za Crnu goru, ali me sramota reci, zadnji u onako losoj grupi.

samo bih jos volio da mi objasnis ovaj dio da ti trud pada u vodu kad vidis s kim imas posla? S kim ti to imas posla???
Hebote tek sinoc vidim da je lik provokator. Kaze oprat ces se protiv Turaka, a ovi s Litvanijom igrali ... Boze sacuvaj.

Last edited by Kenan Ch. at 9/8/2011 1:21:44 AM

Advertisement