Wlasnie o to chodzi co napisales.
Lepiej miec dwie gwiazdy z mniejsza pensje, niz jedna gwiazde z ogromna pensja. Bo jednego latwiej jest zatrzymac niz dwoch.
W swoim przypadku zrobilem podobnie jak mowiles. Mam w planach awans do III ligi, niekoniecznie jeszcze w tym sezonie, chociaz jesli sie postaram to moze sie udac. Lubie grac niskimi, totez niskich trenuje na swoje potrzeby, ale zeby przeciwnikowi latwo nie bylo, mam i swietnego PFa, na ktorego wydalem troche kasy, ale potrafi grac pod koszem, ale i tez rzucic za 3. DZieki temu w swojej lidze, jestem jedyna druzyna, ktora moze zagrac r&g, patient, czy princeton.
Odpowiednio wczesniej, zainwestowalem w hale, mam 3 gracyz, ktorzy moga pociagnac zespol. A przy wydatkach 40k tygodniowo na draft i tam mam 20k czystego zysku.
Zbliza sie moment gdzie za graczy zagranicznych bedziemy placic wiecej. Tak planuje przyszlosc klubu, aby 5 z 7 zawodnikow zagranicznych, ktorych obecnie posiadam sprzedac. W tym jest 18letni MVP, ktorego trenuje w tym sezonie zeby go sprzedac i zarobic sporo kasy. Szacuje, ze po sprzedaniu 5 graczy, nawet jezeli nie awansuje, moj budzet wyniesie ok 1 200 000$. Dla IV ligowca jest to wystarczajaca suma, aby kupic jednego wyksztalconego zwodnika i uzupelnic sklad.
Dzieki spokojnym i konkretnym ruchom, w przyszlym sezonie bedzie mnie stac na utrzymanie zawodnikow, personelu, scouting i na walke o awans do III ligi i jeszcze bede sobie zarabial i dalej budowal hale.
Podsumowujac, nawet przy tych wszystkich zmianach, prowadzac dobrze zespol (absolutnie nie uwazam, ze jestem w tym mistrzem) i majac duza cierpliwosc mozna osiagnac II lige.
A zebym juz nie odbiegal bardzo od tematu, to w mojej lidze IV.18 kasa z TV wynosi 56 444
Dziekuje
Last edited by melerowy at 7/27/2009 6:24:10 AM