Bosna i Hercegovina u21 - Hrvatska u21 121:66 (50854)Dobro veče ekipa

Stvarno poslije svake naše utakmice ne znam kako da počnem sa izvještajem. Hvala Bogu na tome što je tako jer 20ak utakmica ne znam za poraz pa svaki put dolazim sa radosnim vijestima. Nakon osvajanja Utješnog turnira opet dolazim sa sjajnom viješću vezano za mladu reprezentaciju. Današnja pobjeda nam je donijela plasman na Eurobasket. Mogu da kažem da na EP idemo sa prvog mjesta jer je reprezentacija Litvanije izgubila od Grčke. Imamo ogromnu prednost u koš razlici pred posljednje kolo koja se teško može stići tako da smo prvi što se tiče konačne tabele.
Nadam se da ćemo ovo ovjeriti i u posljednjem kolu protiv reprezentacije Litvanije.
Da krenemo sa našom utakmicom od danas.
Dočekali smo naše komšije, a to je reprezentacija Hrvatske. Obje ekipe su ušle u utakmicu sa istim trudom, a sa različitim napadima.
Ja sam se u ovoj utakmici odlučio za balansirani napad, a selektor Hrvatske je očekivao da igramo LI pa je zbog toga gađao taj napad. Hrvati su se odlučili za Run and Gun napad i 2-3 zonsku odbranu.
Otvaranje je malo sporije krenulo sa naše strane, ali naravno tek je bio početak utakmice pa se nije moglo očekivati nešto spektakularno. Hrvati su naravno zbog promašenog gdpa počeli da prave lične greške, a ono što je bilo čudno mi smo u jednom trenutku 1/4 imali dosta više ličnih grešaka u odnosu na Hrvate.
Dobro je otvorio utakmicu Odavić koji je pokazao da će biti jedan od glavnih igrača na ovoj utakmici. Razlika nakon prve četvrtine je iznosila 7 razlike u našu korist.
U drugoj četvrtini smo pojačali maksimalno tempo pa su zbog toga Hrvati krenuli sa traženjem time outa. Strašna igra u odbrani je krasila našu igru u ovom periodu. Na poluvrijeme smo otišli sa 24 poena prednosti.
Drugo poluvrijeme je donijelo našu odličnu igru u oba pravca, a već smo znali na poluvremenu da ćemo doći do pobjede. Iz tih razloga sam slabije pratio naše drugo poluvrijeme nego sam pratio drugu utakmicu iz naše grupe. Igrali su Litvanija i Grčka gdje sam se nadao pobjedi Grčke kako bi mi sa prvog mjesta otišli na EP.
Najbolji u našim redovima danas su bili Košutić i Odavić. Košutić je imao učinak 22 poena, 3 skoka i 4 asistencije. Igrao je kao rezerva samo 19 minuta. Odavić je ubacio 20 poena i tome dodao 12 skokova i 2 asistencije.
Naredno kolo nam donosi utakmicu protiv Litvanije u kojoj ću ići na pobjedu kako bi nastavio niz bez poraza koji traje već dosta dugo.
Rezultati iz naše grupe:
Litvanija - Grčka 77:83
Finska - Kipar 107:85
Gruzija - Albanija 117:55
Tabela naše grupe nakon 6.kola:
Bosna i Hercegovina 6:0 +347
Litvanija 5:1 +216
Grčka 5:1 +104
Finska 3:3 +100
Hvatska 2:4 -55
Kipar 2:4 -91
Gruzija 1:5 -141
Albanija 0:6 -480
Moram da se zahvalim Grcim na današnjoj pobjedi jer sa njihovom pobjedom protiv reprezentacije Litvanije mi smo osigurali prvo mjesto u grupi. Na nama je sada da dođemo do pobjede protiv Litvanije jer želim da imam 7:0 omjer. Litvaniji će trebati pobjeda jer se očekuje da Grčka dođe do pobjede protiv Hrvatske iako mislim da će to biti teško ostvarivo. Mislim da su danas Grci odigrali CT protiv Litvanije i da sada očekuju utakmicu protiv Hrvatske sa manjim entuzijazmom u odnosu na Hrvatsku.
U ostalim grupama se dosta stvari zna, ali neću sada analizirati nego nakon završetka grupne faze kada sve stvari budu poznate.
Očekujem i da ovaj moj post podržite sa dosta "loptica" kao što to radite i na temi A selekcije.

Veliki pozdrav od mene do narednog pisanja poslije treninga u petak.
GAZI BOSNO GAZI!