"Van 80 1-2. ligás csapat a megoldás az lenne, hogy ezek tartják el edzik azt a 20 válogatott játékost, meg a feltörekvő generációt"
Igen ám, csak az a probléma, hogy abból a 80 csapatból mondjuk 40-50-60 (akárhány) nagy ívben tesz a válogatottra meg a válogatott igényeire, helyette inkább a saját csapatuk érdekeit nézik (mert mondjuk adott esetben ők csak játszani szeretnének egy játékot, amit pár ember náluk sokkal komolyabban vesz). Nem fognak az összekuporgatott pénzükből adott esetben drágábban megvehető/eltartható játékost venni, csak azért, mert az magyar.
Egyszerűen rákeres a piacon lévő játékosokra és amelyik megfelel neki, azok közül kiválasztja a számára legolcsóbban megvehető/eltarthatót és kész. Szintén ez a helyzet az edzésekkel. Mivel a bevételekhez mérten igen magasan vannak a jobb edzők árai, így nem fog azért több 100ezerrel többet költeni akár vételre, akár eltartásra, h. a válogatott vezetése elégedett lehessen a megfelelő ütemű fejlődéssel. Nekik csak a saját csapatuk fejlődése a lényeg (megint csak függetlenül attól, hogy az amit csinál, egy tapasztalt, nagy tudású manager szerint hülyeség-e vagy sem) vagy még az sem, egyszerűen csak elütik itt az időt és kész.
Ez ugyan úgy igaz az alsóbb ligás csapatokra is az u21 neveléssel/draftolt játékosokkal kapcsolatban.
Nem fogja érdekelni őket, hogy mit mond egy számukra vad idegen scout/szöv.kap/akárki, ha ők pont azt a játékost nézték ki maguknak (teljesen mind1, h. megér-e szerintetek annyit, amennyit vagy fölösleges megvenni ha nem edzi, stb...). Lásd: tavalyi draftoltakat elvivő bcsomópont akárki.
Mint minden játékban, itt is vannak fanatikusok/függők és hétköznapi/alkalmi játékosok is és a nagy számok törvénye alapján messze az utóbbiak vannak többségben, ezt tudomásul kell venni (mivel tök fölösleges idegeskedni miatta, hiszen úgysem tudtok rajta változtatni).
Amíg ez a játék a továbbiakban is elsősorban gazdálkodj okosan elven fog működni és a frissen regisztrálóknak pár hónap után elmegy a kedve az egésztől (a többségnek legalábbis), addig ebben a többségi szemléletben nem is lesz változás, szerintem. Ezt pedig, az elmúlt 2-2,5 szezon tapasztalatai alapján fel sem merül a fejlesztőkben/üzemeltetőkben, sőt éppen ellenkezőleg (lásd: "tankolás büntetése").
Persze, hogy lehet jönni azzal, hogy alkalmazkodni kell. Viszont nem mindenki akar ennyire kompromisszumok közé szorítva játszani egy játékot. Pl.: én is csak azért ragadtam itt, mert kihívást láttam a fiatal játékosok hosszabb távú nevelésében. Ha ez nem történt volna meg, már rég botult volna a csapat, mert hiába a pofás oldal (ami szerintem a legszebb a hasonló kosár managerekhez viszonyítva), az állandó pénzszűke helyzet miatt rég ráuntam volna az egészre (ahogy szerintem az egyszerű felhasználók zöme is teszi, mert megnéz 1-2 másik játékot és rájön, hogy számára az egyszerűen játszhatóbb).
Eltökélt és hosszú távon is a játék iránt érdeklődő managereket pedig nem fogtok találni, ha folyamatosan csak csökken a felhasználók száma.
Hiába hirdettek meg 6/7-es edzős programokat ha a felhasználók zömének nincs elég pénze. Hiába van 6os edzőm, nem tudok jelentkezni mert nincs tőkém. Pontosabban ami van, ezt inkább apránként elköltöm csarnokbővítésre, esetleg szezononként 1-2 erősítésre, hogy haladjak is a játékban valamennyit és ne egy helyben toporogjak, mert az összes pénzemet elviszi egy 7es edző vagy éppen egy válogatott esélyes játékos szerződtetése/eltartása...
Pedig rohadt nagy szerencsém volt, mert a 46k fizujú 6os edzőmet le tudtam cserélni egy 24k-ra (igaz, cserébe hétköznap, hajnal fél4kor kellett kelnem, de 55k-ért sikerült licitharc nélkül megvettem).