BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XIX.

Kérdés és csevegő XIX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: LA-Hukli

This Post:
00
225657.808 in reply to 225657.806
Date: 11/7/2012 8:49:42 AM
Overall Posts Rated:
9797
Van 80 1-2. ligás csapat a megoldás az lenne, hogy ezek tartják el edzik azt a 20 válogatott játékost, meg a feltörekvő generációt. Bőven elég lenne. Más kérdés, hogy NB1-ben is hány oylan csapat van aki nem edz egy értelmes magyart se, de külföldi válogatottja meg van. Ameddig ez nem változik, addig marad a jelenelgi helyzet.

Egyébként szerintem is az volt a főbb probléma amire Gila gondolt, hogy nem volt tájékoztatás a kinti fórumon.

This Post:
11
225657.809 in reply to 225657.808
Date: 11/7/2012 9:15:13 AM
Overall Posts Rated:
350350
Megoldási javaslat (féle):

1. tény, hogy sok a külföldi válogatott az 1-2. ligákban. Ez alapból nem hatalmas eget rengető gond (hiszen betekintést kaphatunk pl az orosz, francia, török stb.. edzéskultúrába)
,de a rájuk szánt igazolási pénz kétséget kizáróan mehetne magyar játékosokra (kerettagok illetve esélyesek).

2. Az adott kluboknál a saját draft megtartása és edzésbe állítása. (Itt nem feltétlen a Borgulya-jelenségre gondolok, - az olyan kaliberű tehetségeknek igenis külön farm kell! - hanem az átlagos vagy picit annál jobb játékosok anya klubban történő edzése lehet(ne) megoldás.)
Ne féljünk mély vízbe dobni a 18 éveseket, minél több játék- és edzéslehetőséget kapjanak.

3. Normális/korrekt áras piacra helyezés. Sokszor tapasztaltam, hogy egyesek az értékükön bőven felül kerülnek piacra.
Ez nagy nehézséget jelent a vevők (farmok) számára. Ha picivel korrektebb árazást alkalmaznánk, több magyar maradhatna itthon és nem Távol-Keletre kerülne. (ott van pénz ...) Illetőleg ne licitáljunk egymásra, ha megvan a kijelölt vevő. Ilyen eset is történt idén és látjuk mi lett belőle.. egy 185 centis legenda IR 0 azaz nulla edzést kapott a magyar trédernél.. :( Elkeserítő!

4. Minden esetben keressük fel scoutunkat (orvosunkat és gyógyszerészünket.)!
Főként igaz ez a draft utáni hétre, amikor egyes tehetségeink szó nélkül kerülnek a piacra, ezzel is nehezítve a magyar vevők lehetőségeit.
Mi scoutok minden megkeresés esetén törekszünk vevőt találni, bár ez egyre nehezebb a mai világban (ahol fillérekért lehet külföldit venni szemben a drágább magyarral...)

ui: amit kihagytam még hozzátehetitek.
Én ebben látnám az összefogás gyökereit.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2012 9:35:12 AM

This Post:
00
225657.810 in reply to 225657.809
Date: 11/7/2012 9:36:43 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ha ezt valaki még ki tudja bővíteni 1-2 aprósággal, azután simán bemehetne a Fontos dolgok fórumtopikba is.

This Post:
44
225657.811 in reply to 225657.808
Date: 11/7/2012 9:47:31 AM
Overall Posts Rated:
2626
"Van 80 1-2. ligás csapat a megoldás az lenne, hogy ezek tartják el edzik azt a 20 válogatott játékost, meg a feltörekvő generációt"

Igen ám, csak az a probléma, hogy abból a 80 csapatból mondjuk 40-50-60 (akárhány) nagy ívben tesz a válogatottra meg a válogatott igényeire, helyette inkább a saját csapatuk érdekeit nézik (mert mondjuk adott esetben ők csak játszani szeretnének egy játékot, amit pár ember náluk sokkal komolyabban vesz). Nem fognak az összekuporgatott pénzükből adott esetben drágábban megvehető/eltartható játékost venni, csak azért, mert az magyar.
Egyszerűen rákeres a piacon lévő játékosokra és amelyik megfelel neki, azok közül kiválasztja a számára legolcsóbban megvehető/eltarthatót és kész. Szintén ez a helyzet az edzésekkel. Mivel a bevételekhez mérten igen magasan vannak a jobb edzők árai, így nem fog azért több 100ezerrel többet költeni akár vételre, akár eltartásra, h. a válogatott vezetése elégedett lehessen a megfelelő ütemű fejlődéssel. Nekik csak a saját csapatuk fejlődése a lényeg (megint csak függetlenül attól, hogy az amit csinál, egy tapasztalt, nagy tudású manager szerint hülyeség-e vagy sem) vagy még az sem, egyszerűen csak elütik itt az időt és kész.
Ez ugyan úgy igaz az alsóbb ligás csapatokra is az u21 neveléssel/draftolt játékosokkal kapcsolatban.
Nem fogja érdekelni őket, hogy mit mond egy számukra vad idegen scout/szöv.kap/akárki, ha ők pont azt a játékost nézték ki maguknak (teljesen mind1, h. megér-e szerintetek annyit, amennyit vagy fölösleges megvenni ha nem edzi, stb...). Lásd: tavalyi draftoltakat elvivő bcsomópont akárki.
Mint minden játékban, itt is vannak fanatikusok/függők és hétköznapi/alkalmi játékosok is és a nagy számok törvénye alapján messze az utóbbiak vannak többségben, ezt tudomásul kell venni (mivel tök fölösleges idegeskedni miatta, hiszen úgysem tudtok rajta változtatni).

Amíg ez a játék a továbbiakban is elsősorban gazdálkodj okosan elven fog működni és a frissen regisztrálóknak pár hónap után elmegy a kedve az egésztől (a többségnek legalábbis), addig ebben a többségi szemléletben nem is lesz változás, szerintem. Ezt pedig, az elmúlt 2-2,5 szezon tapasztalatai alapján fel sem merül a fejlesztőkben/üzemeltetőkben, sőt éppen ellenkezőleg (lásd: "tankolás büntetése").

Persze, hogy lehet jönni azzal, hogy alkalmazkodni kell. Viszont nem mindenki akar ennyire kompromisszumok közé szorítva játszani egy játékot. Pl.: én is csak azért ragadtam itt, mert kihívást láttam a fiatal játékosok hosszabb távú nevelésében. Ha ez nem történt volna meg, már rég botult volna a csapat, mert hiába a pofás oldal (ami szerintem a legszebb a hasonló kosár managerekhez viszonyítva), az állandó pénzszűke helyzet miatt rég ráuntam volna az egészre (ahogy szerintem az egyszerű felhasználók zöme is teszi, mert megnéz 1-2 másik játékot és rájön, hogy számára az egyszerűen játszhatóbb).
Eltökélt és hosszú távon is a játék iránt érdeklődő managereket pedig nem fogtok találni, ha folyamatosan csak csökken a felhasználók száma.

Hiába hirdettek meg 6/7-es edzős programokat ha a felhasználók zömének nincs elég pénze. Hiába van 6os edzőm, nem tudok jelentkezni mert nincs tőkém. Pontosabban ami van, ezt inkább apránként elköltöm csarnokbővítésre, esetleg szezononként 1-2 erősítésre, hogy haladjak is a játékban valamennyit és ne egy helyben toporogjak, mert az összes pénzemet elviszi egy 7es edző vagy éppen egy válogatott esélyes játékos szerződtetése/eltartása...
Pedig rohadt nagy szerencsém volt, mert a 46k fizujú 6os edzőmet le tudtam cserélni egy 24k-ra (igaz, cserébe hétköznap, hajnal fél4kor kellett kelnem, de 55k-ért sikerült licitharc nélkül megvettem).

This Post:
11
225657.812 in reply to 225657.811
Date: 11/7/2012 10:08:28 AM
Overall Posts Rated:
9797
Nézd, sokadjára is azt tudom mondani erre a pénztelenségre: a feltételek mindenkinek ugyanazok.

4. ligában is lehet szépen gyarapodni, hiszen ott az alap csapatoddal rájátszásban tudsz lenni. Edzhető ifit lehet venni 50k-ért is, veszel 3-at, meg egy 4-5-ös edzőt, 1-2 szezonig edzegeted őket, közben a heti mérleged simán lehet +20-30k az egy szezonban bő 300ezer bevétel. (+ 1-2 kört a kupában is lehet menni simán).

Aki 4. ligában 6-os edzőt vesz az ne mondja, hogy nincs pénze. 4. liga nem arra való, hogy 6-os edzővel edzegessünk, 3. ligába 2-3 szezon alatt fellehet jutni. Ha meg vkit nem érdekelnek az eredmények, és 6-os edzővel akar edzeni 4. ligában, annak meg mind1, hogy van e pénze vagy sincs (feltételezm úgy kezd el edzeni 6os edzővel h van 1-2 játékosa, akikből lesz pénz és veheti a következő generációt).

This Post:
00
225657.813 in reply to 225657.812
Date: 11/7/2012 10:24:18 AM
Overall Posts Rated:
2626
Értem én, hogy ugyan azok a feltételek, de akkor nem is kell csodálkozni, hogy folyamatosan csökken a játékosok száma (ez által a válogatottal együttműködők és a normális draftoltak száma is) és így egyre csak csökken a színvonal...

A saját példámat pedig pont azért írtam, hogy ok, én bevállaltam 4. ligában a 6os edzőt meg 2 center edzését, mert ez megfogott. Vagy ezt választom vagy abbahagyom a játékot. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy ehhez hasonló döntésnél sokan inkább abbahagyják mert más játékokban nagyobb örömüket lelik, már csupán anyagi megfontolásból is. Aíg ez nem változik, addig a válogatott tömegbázisa sem fog jelentősen megváltozni...

This Post:
00
225657.814 in reply to 225657.813
Date: 11/7/2012 10:31:25 AM
Overall Posts Rated:
9797
Hattrickben, ami a legnépszerűbb menedzser játék is csökken a felhasználók száma. Domi 5 szezon alatt 4. ligából elsőbe jutott, msot kupadöntőt játszik, szóval lehet azért ügyesnek lenni

This Post:
00
225657.815 in reply to 225657.811
Date: 11/7/2012 10:33:20 AM
Overall Posts Rated:
350350
Jó írás.
Azt még hozzátenném, hogy sehol másutt nem büntetik ennyire keményen az eredménytelenséget.
Ez is problémagóc jelenleg, nehezít az edzésen illetve annak minél szélesebb körű bevállalásán.

Igazad van Hukli, de... az újoncok máshoz vannak szokva. Van hely, ahol most emelték meg a kezdőtőkét a háromszorosára. (igaz megkötés is van, csak bizonyos dolgokra tudja elkölteni: pl stadion/infrastruktúra).
Tehát idejön egy újonc és egyből hátat fordít a dolgoknak amennyiben nem kap 1-2 "értelmesebb"/edzhető játékost indulásként, mert felőrlődik a pénztelenségben.
Én se lenék itt, ha nem egy jó drafttal indulok a 2. szezonomban. Megfogott az edzés, itt ragadtam.
Az viszont bosszantó,hogy nem tudsz büntetlenül (értsd pénz elbukása - ami amúgy sincs sok..) kényed kedved szerint csak edzegetni függetlenül az eredményektől.

This Post:
00
225657.816 in reply to 225657.815
Date: 11/7/2012 10:37:41 AM
Overall Posts Rated:
9797
Jó írás.

Az viszont bosszantó,hogy nem tudsz büntetlenül (értsd pénz elbukása - ami amúgy sincs sok..) kényed kedved szerint csak edzegetni függetlenül az eredményektől.

Miért nem?

From: W.I.

This Post:
00
225657.817 in reply to 225657.812
Date: 11/7/2012 11:20:59 AM
W.I. team
III.4
Overall Posts Rated:
77
Nekem ez a 2-ik szezonom,hogy nem az eredményeket nézem,hanem csak is a pénteket várom és a skillek mellett felfelé mutató nyilat :)

This Post:
00
225657.818 in reply to 225657.816
Date: 11/7/2012 11:49:05 AM
Overall Posts Rated:
350350
Tavalyhoz képest fix buktam 15-20000-et hetente értékesítésben, még azzal együtt is, hogy nincs idén csapatom.
Képtelenség úgy eredményt hozni, hogy 3 18 évest edzel. Arról nem beszélve, hogy a szurkolóknak vagy szponzoroknak nem tudod "beadni" azt, hogy adott évben ne számítsanak sok jóra.. Kapom sorban a fél meg 1 labdás értékeléseket.
És azt se veszik figyelembe, hogy egy 150k-s kerettel képtelenség eredményt elérni 330-380-es keretű csapatok ellen.
(Vö. megyei 2-es csapat vs Real Madrid)

Felvetettem már a szezoncélt is ötletként, nem történt rá érdemi hivatalos reakció, mint semmire sem. :(

Advertisement