2. Te azt írod vegyen mindenki 6-7-es edzőt, de inkább 7-est.
Igen, tény jobban edz, DE én arra azt mondom, hogy egy tehetős klubnak is nagy "kihívás", nagy anyagi áldozat egy 7-es edzőt leakasztani közel félmillióért vagy ne adja isten még többért. Arról nem is szólva, hogy egy átlagos 4. ligás csapatnak még egy 5-ös edző NORMÁLIS fizuval (30-35k) is nagy tételnek számít néha. Ja, és ő képtelen eltartani egy 50-60k keresetű edzőt, mivel van kb 90-100k másik bevétele, abból meg nem futná csapatra neki, csak egy szerény hobbikosaras brigádra.
Miből vegyen egy 300k-ból gazdálkodó kis csapat 6-7-es edzőt?
Már nem csak Dzsevasz kéri azt, hogy értelmezd az eddig leírtakat, hanem én is. Elmondtam, hogy a tüneteket bárki megállapíthatja, kritikát is megfogalmazhat bárki. A kritika is a tünet megállapítása (nem feltétlenül kellene annak lennie, de nálad ugyanaz a kettő). Mindenki tudja, hogy 4. vagy akár 3. ligás nem biztos, hogy meg tud fizetni egy 6-os edzőt. Ez is a tünet, nem kell 15-ször leírni, tudja mindenki. Én is.
Az megy az idegeimre az önjelölt kritikusokban, hogy a problémák felsorolásában olyan hevességgel tudnak egymásra licitálni, hogy gyakran követni sem lehet, ebben semmilyen hiány nincs. Rendkívül örülnék annak is, ha egyszer ugyanannyi
megoldási javaslat érkezne, mint amennyi kritika jön. Ugyanis egy dolog megállapítani a problémát, de ha közösségi szinten nem tudunk tenni a megoldásukért, akkor pontosan az lesz, mint ami eddig, vég nélkül teleírt fórumok, aztán visszavonul mindenki puffogni meg a sebeit nyalogatni. Nem véletlenül hoztam ide a 13. szezon példáját, nagyon tanulságos az akkori vita anyaga, minden asztalt csapkodó kritikusnak kötelező olvasmány.
Ha lett volna kintre hétfőn bármilyen konkrétum írva, akkor tudtam volna javasolni, hogy nem kell erőlködni. Fölösleges volt ugyanis. Mi célt akartál elérni, védeni a -20-at vagy egy következő meccsre magasabb szellemet építeni?
Még rá is kérdeztem kint, de semmi konkrét taktika nem került a kinti fórumra.
Ezért vagyok roppant feldúlt.
Ja, nyilván úgy kellene felfognom a válogatott irányítását, hogy feküdjünk csak alá annak, aki szembejön, véletlenül se próbáljuk már meg legyőzni. Az a baj, hogy ezt a játékot is győzelemre játsszák, tehát a hasonló hozzáállással nyilván jól lehet szórakozni, vagyis inkább mások szórakoznak majd el velünk. Kíváncsi vagyok, hogy milyen kritikát kapott volna egy olyan szezon értékelés az EB után, amibe beleírok mondjuk egy ilyen megjegyzést a végére, hogy "Elbuktuk az összes meccset, de büszke vagyok magunkra azért, mert mindezt magas csapatszellemmel és mások bálványozásával tehettük". Anyám borogass...