BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XIX.

Kérdés és csevegő XIX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
225657.801 in reply to 225657.799
Date: 11/7/2012 6:39:27 AM
Overall Posts Rated:
350350
? Ezt most tényleg nem értem. De ha gondolod felvázolom pontról-pontra, hogy megértsd miről beszélek. Úgy látom te nem értesz engem. Ja,és bennem szemernyi kötekedés sincs, kizárólag valós tényeket állítottam!

Akkor kezdjük:

1. Te azt állítod, hogy draft kéne.

Én erre azt mondom, igen. Egyetértek, de a helyzet nem ilyen fekete-fehér!
Ekkor kezdtem el felsorolni, hogy egyesek rossz helyre születnek vagy épp nem is születik egy adott évben megfelelő játékos, aki multizható.
Amikor évente elveszik botulás miatt 3-4 fő magas pot, amikor kirúgnak belőlük. Akkor hogy a fenébe tudjuk elérni a csehek színvonalát?
Azt is írtam, hogy amikor draftunk volt, akkor eredmények is jöttek. Igaz? Igaz!

2. Te azt írod vegyen mindenki 6-7-es edzőt, de inkább 7-est.

Igen, tény jobban edz, DE én arra azt mondom, hogy egy tehetős klubnak is nagy "kihívás", nagy anyagi áldozat egy 7-es edzőt leakasztani közel félmillióért vagy ne adja isten még többért. Arról nem is szólva, hogy egy átlagos 4. ligás csapatnak még egy 5-ös edző NORMÁLIS fizuval (30-35k) is nagy tételnek számít néha. Ja, és ő képtelen eltartani egy 50-60k keresetű edzőt, mivel van kb 90-100k másik bevétele, abból meg nem futná csapatra neki, csak egy szerény hobbikosaras brigádra.
Miből vegyen egy 300k-ból gazdálkodó kis csapat 6-7-es edzőt?

3. Te azt mondod ne vegyünk cseheket, nem kellenek és fölöslegesek. Nem érdekel téged a módszerük.

Én az mondom miért is ne? Ha már csomóan szenegáli, török, orosz, pápua meg tudja fene milyen nemzetiségű válogatottat nevelnek magyarként, akkor egy cseh/lengyel is belefér a képbe.
Legalább megtudjuk a módszereik, amik ugyan semmivel sem különbek a mienknél, de azért jó lenne konkrétan látni.
Hátha van eltérés.
Ebben mi a szentségtörés a számodra?
Nem érdekel, hogy a BB "braziljai" miként edzenek?
Elég nagy hiba, azt hiszem.

Ezen mit nem értesz? Mi ebben a kötekedés?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2012 6:41:05 AM

This Post:
00
225657.802 in reply to 225657.797
Date: 11/7/2012 6:52:51 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ami viszont felettébb bosszant a mi közösségünkben, az az, hogy kimondottan sok az önjelölt orvos, és mintha ebbe a beteg menthetetlenül belehalna

Nem értem kifakadást.
Kikaptunk, kritika érheti a ház elejét? Igen!

Nem is olyan rég a valós életben is mennyi kritikát kapott a futball válogatottunk a hollandok elleni 1-4 után.
Akkor hol van itt hiba? Itt valami tiltja, hogy kritikát mondhasson az ember?
Miért teszel úgy, mint, aki tévedhetetlen.

Ha lett volna kintre hétfőn bármilyen konkrétum írva, akkor tudtam volna javasolni, hogy nem kell erőlködni. Fölösleges volt ugyanis. Mi célt akartál elérni, védeni a -20-at vagy egy következő meccsre magasabb szellemet építeni?

Még rá is kérdeztem kint, de semmi konkrét taktika nem került a kinti fórumra.
Ezért vagyok roppant feldúlt.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2012 6:53:26 AM

This Post:
00
225657.803 in reply to 225657.801
Date: 11/7/2012 7:02:14 AM
Overall Posts Rated:
350350
Erről jut eszembe!

Az edzők fizetése hetente emígy növekszik:

1-es 1,00%
2-es 1,25%
3-as 1,50%
4-es 1,75%
5-ös 2,00%
6-os 2,25%
7-es 2,50%

Tehát nem elég, hogy sokba is kerül megvenni, de még a fizuja is nagyobb ütemben nő.
Ezt is kalkuláld be a 7-es edző projektba.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2012 7:16:05 AM

This Post:
00
225657.804 in reply to 225657.801
Date: 11/7/2012 7:40:39 AM
Overall Posts Rated:
411411
Mint ahogy azt már írtam, próbálj meg figyelni néha arra, mit írnak mások, az olvasottakat nem kisarkítani, de értelmezni. Ha ez sikerül majd egyszer, akkor talán reagálok mindhárom pontodra. Addig meddő beszélgetés ez az egész, te szajkózod azt ami a fejedben van, (nem kell 3x 4x leírnod ugyan azt, én értem) de igazából más nem nagyon érdekel téged. Ha az a cél, hogy igazat adjak neked, elérted. Teljesen igazad van, egyetértek veled. Írtam (már vagy 3x legalább), hogy vegyél cseh meg lengyel gyereket 1-1-et, és számolj majd be arról, milyen edzéseket kérnek a scoutok ott.

u.i:

Azt kihagytam, hogy valami bazi multis srácot vegyél mert a csirákat a hülye is ki tudja edzeni. Minket ugyebár a legjobbak edzése érdekel. Remélem sikerül rá 3-4 millát összespórolnod az akcióra. Aztán vegyél mellé egy jobb edzőt, mert csak azzal jön ki a különbség és az, amilyen szintet képviselnek ők jelenleg.

Last edited by JoeBlack at 11/7/2012 7:43:26 AM

This Post:
00
225657.805 in reply to 225657.804
Date: 11/7/2012 7:59:29 AM
Overall Posts Rated:
350350
....

Most már nem csak értetlen, de még cinikus is vagy. Szomorú lettem... :(
Teljesen tisztán beszéltem fentebb, a kedvedért még pontokba is szedtem mindent (=felvázoltam) - ha ezt sem értenéd -

Az a bajod, hogy túl ideálisnak fested le a képet holott a valós állapot messze van attól. Nem olyan tökéletes minden, ahogy körbeírod.
Meg kéne teremteni az idealizált elméleted, pont ezért nyitottam fel a szemed a kérdéseimmel.
Sajnos nem érted még mindig....

ui: fordítsam le szuahélire, hogy megértsd a lényeget vagy milyen más nyelvet beszélsz?

peace

This Post:
00
225657.806 in reply to 225657.801
Date: 11/7/2012 8:04:46 AM
Overall Posts Rated:
173173
2. Te azt írod vegyen mindenki 6-7-es edzőt, de inkább 7-est.

Igen, tény jobban edz, DE én arra azt mondom, hogy egy tehetős klubnak is nagy "kihívás", nagy anyagi áldozat egy 7-es edzőt leakasztani közel félmillióért vagy ne adja isten még többért. Arról nem is szólva, hogy egy átlagos 4. ligás csapatnak még egy 5-ös edző NORMÁLIS fizuval (30-35k) is nagy tételnek számít néha. Ja, és ő képtelen eltartani egy 50-60k keresetű edzőt, mivel van kb 90-100k másik bevétele, abból meg nem futná csapatra neki, csak egy szerény hobbikosaras brigádra.
Miből vegyen egy 300k-ból gazdálkodó kis csapat 6-7-es edzőt?

Már nem csak Dzsevasz kéri azt, hogy értelmezd az eddig leírtakat, hanem én is. Elmondtam, hogy a tüneteket bárki megállapíthatja, kritikát is megfogalmazhat bárki. A kritika is a tünet megállapítása (nem feltétlenül kellene annak lennie, de nálad ugyanaz a kettő). Mindenki tudja, hogy 4. vagy akár 3. ligás nem biztos, hogy meg tud fizetni egy 6-os edzőt. Ez is a tünet, nem kell 15-ször leírni, tudja mindenki. Én is.

Az megy az idegeimre az önjelölt kritikusokban, hogy a problémák felsorolásában olyan hevességgel tudnak egymásra licitálni, hogy gyakran követni sem lehet, ebben semmilyen hiány nincs. Rendkívül örülnék annak is, ha egyszer ugyanannyi megoldási javaslat érkezne, mint amennyi kritika jön. Ugyanis egy dolog megállapítani a problémát, de ha közösségi szinten nem tudunk tenni a megoldásukért, akkor pontosan az lesz, mint ami eddig, vég nélkül teleírt fórumok, aztán visszavonul mindenki puffogni meg a sebeit nyalogatni. Nem véletlenül hoztam ide a 13. szezon példáját, nagyon tanulságos az akkori vita anyaga, minden asztalt csapkodó kritikusnak kötelező olvasmány.

Ha lett volna kintre hétfőn bármilyen konkrétum írva, akkor tudtam volna javasolni, hogy nem kell erőlködni. Fölösleges volt ugyanis. Mi célt akartál elérni, védeni a -20-at vagy egy következő meccsre magasabb szellemet építeni?

Még rá is kérdeztem kint, de semmi konkrét taktika nem került a kinti fórumra.
Ezért vagyok roppant feldúlt.

Ja, nyilván úgy kellene felfognom a válogatott irányítását, hogy feküdjünk csak alá annak, aki szembejön, véletlenül se próbáljuk már meg legyőzni. Az a baj, hogy ezt a játékot is győzelemre játsszák, tehát a hasonló hozzáállással nyilván jól lehet szórakozni, vagyis inkább mások szórakoznak majd el velünk. Kíváncsi vagyok, hogy milyen kritikát kapott volna egy olyan szezon értékelés az EB után, amibe beleírok mondjuk egy ilyen megjegyzést a végére, hogy "Elbuktuk az összes meccset, de büszke vagyok magunkra azért, mert mindezt magas csapatszellemmel és mások bálványozásával tehettük". Anyám borogass...

This Post:
00
225657.807 in reply to 225657.806
Date: 11/7/2012 8:35:20 AM
Overall Posts Rated:
350350
A tünetmentesítés olyan értelemben kritika (egyben a játék kritikája), hogy pl nincs elég pénz a játékban ergo egy kis csapat képtelen 6-os edzőt venni. Vagy nincs olyan opció, hogy botcsapatból behívhatnál a válogatottba egy multis legenda potost.
Továbbá miért nem törlik el a kirúgás gombot? stb..stb,+ amiket írtam, de nem kívánom újra megismételni.
Ezeket miért ne lehetne tényszerűen felsorakoztatni? Fel lehet (bár kétségkívül "papírpocsékolásnak" tűnik), a fő gond, hogy felsőbb szinten magasról t..nak rá a BB-ék úgy, mint az összes konstruktív, építő szellemű javaslatra.
Ez a legnagyobb gond!

Hogyan adjunk megoldási javaslatot a konkrétan le nem írt dolgokra?
Tudtuk, hogy hétfőn erőlködni fogunk? Nem.
A fejemben eleve fel sem merült a megvalósult opció.. Ezért vagyok bosszús, ja és , hogy nem kaptunk róla felvilágosítást. (Azt azon nyomban vétóztam volna!)

Nem az a kritika tárgya, hogy a csehektől/lengyelektől kikapunk, hanem a hogyanja.
Valóságban sem az volt a gond, hogy Hollandia megvert minket, hanem miként vert meg.

Igen, ez ez is egy nézőpont, amit írsz, de szálljunk le a földre.
Sokkal emészthetőbb a közönség számára, ha a verhetőt próbáljuk hozni, mint belemegyünk egy vereségminimalizálásba egy jobb ellen.
Ha most belegondolsz ezzel a húzással buktunk x csapatszellemet, ami simán visszaüthet a franciák/szlovákok ellen.
Mi volt ebben a praktikum?
Nem vagyunk olyan izmosak, hogy a világ legjobbjait hozzáállás többlettel megszorítsuk, akkor minek erőlködni ott és akkor.

Egy bahamai csapat is a verhető meccsekre koncentrál, nem pedig arra miként verhet minket.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2012 8:37:10 AM

From: LA-Hukli

This Post:
00
225657.808 in reply to 225657.806
Date: 11/7/2012 8:49:42 AM
Overall Posts Rated:
9797
Van 80 1-2. ligás csapat a megoldás az lenne, hogy ezek tartják el edzik azt a 20 válogatott játékost, meg a feltörekvő generációt. Bőven elég lenne. Más kérdés, hogy NB1-ben is hány oylan csapat van aki nem edz egy értelmes magyart se, de külföldi válogatottja meg van. Ameddig ez nem változik, addig marad a jelenelgi helyzet.

Egyébként szerintem is az volt a főbb probléma amire Gila gondolt, hogy nem volt tájékoztatás a kinti fórumon.

This Post:
11
225657.809 in reply to 225657.808
Date: 11/7/2012 9:15:13 AM
Overall Posts Rated:
350350
Megoldási javaslat (féle):

1. tény, hogy sok a külföldi válogatott az 1-2. ligákban. Ez alapból nem hatalmas eget rengető gond (hiszen betekintést kaphatunk pl az orosz, francia, török stb.. edzéskultúrába)
,de a rájuk szánt igazolási pénz kétséget kizáróan mehetne magyar játékosokra (kerettagok illetve esélyesek).

2. Az adott kluboknál a saját draft megtartása és edzésbe állítása. (Itt nem feltétlen a Borgulya-jelenségre gondolok, - az olyan kaliberű tehetségeknek igenis külön farm kell! - hanem az átlagos vagy picit annál jobb játékosok anya klubban történő edzése lehet(ne) megoldás.)
Ne féljünk mély vízbe dobni a 18 éveseket, minél több játék- és edzéslehetőséget kapjanak.

3. Normális/korrekt áras piacra helyezés. Sokszor tapasztaltam, hogy egyesek az értékükön bőven felül kerülnek piacra.
Ez nagy nehézséget jelent a vevők (farmok) számára. Ha picivel korrektebb árazást alkalmaznánk, több magyar maradhatna itthon és nem Távol-Keletre kerülne. (ott van pénz ...) Illetőleg ne licitáljunk egymásra, ha megvan a kijelölt vevő. Ilyen eset is történt idén és látjuk mi lett belőle.. egy 185 centis legenda IR 0 azaz nulla edzést kapott a magyar trédernél.. :( Elkeserítő!

4. Minden esetben keressük fel scoutunkat (orvosunkat és gyógyszerészünket.)!
Főként igaz ez a draft utáni hétre, amikor egyes tehetségeink szó nélkül kerülnek a piacra, ezzel is nehezítve a magyar vevők lehetőségeit.
Mi scoutok minden megkeresés esetén törekszünk vevőt találni, bár ez egyre nehezebb a mai világban (ahol fillérekért lehet külföldit venni szemben a drágább magyarral...)

ui: amit kihagytam még hozzátehetitek.
Én ebben látnám az összefogás gyökereit.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2012 9:35:12 AM

This Post:
00
225657.810 in reply to 225657.809
Date: 11/7/2012 9:36:43 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ha ezt valaki még ki tudja bővíteni 1-2 aprósággal, azután simán bemehetne a Fontos dolgok fórumtopikba is.

This Post:
44
225657.811 in reply to 225657.808
Date: 11/7/2012 9:47:31 AM
Overall Posts Rated:
2626
"Van 80 1-2. ligás csapat a megoldás az lenne, hogy ezek tartják el edzik azt a 20 válogatott játékost, meg a feltörekvő generációt"

Igen ám, csak az a probléma, hogy abból a 80 csapatból mondjuk 40-50-60 (akárhány) nagy ívben tesz a válogatottra meg a válogatott igényeire, helyette inkább a saját csapatuk érdekeit nézik (mert mondjuk adott esetben ők csak játszani szeretnének egy játékot, amit pár ember náluk sokkal komolyabban vesz). Nem fognak az összekuporgatott pénzükből adott esetben drágábban megvehető/eltartható játékost venni, csak azért, mert az magyar.
Egyszerűen rákeres a piacon lévő játékosokra és amelyik megfelel neki, azok közül kiválasztja a számára legolcsóbban megvehető/eltarthatót és kész. Szintén ez a helyzet az edzésekkel. Mivel a bevételekhez mérten igen magasan vannak a jobb edzők árai, így nem fog azért több 100ezerrel többet költeni akár vételre, akár eltartásra, h. a válogatott vezetése elégedett lehessen a megfelelő ütemű fejlődéssel. Nekik csak a saját csapatuk fejlődése a lényeg (megint csak függetlenül attól, hogy az amit csinál, egy tapasztalt, nagy tudású manager szerint hülyeség-e vagy sem) vagy még az sem, egyszerűen csak elütik itt az időt és kész.
Ez ugyan úgy igaz az alsóbb ligás csapatokra is az u21 neveléssel/draftolt játékosokkal kapcsolatban.
Nem fogja érdekelni őket, hogy mit mond egy számukra vad idegen scout/szöv.kap/akárki, ha ők pont azt a játékost nézték ki maguknak (teljesen mind1, h. megér-e szerintetek annyit, amennyit vagy fölösleges megvenni ha nem edzi, stb...). Lásd: tavalyi draftoltakat elvivő bcsomópont akárki.
Mint minden játékban, itt is vannak fanatikusok/függők és hétköznapi/alkalmi játékosok is és a nagy számok törvénye alapján messze az utóbbiak vannak többségben, ezt tudomásul kell venni (mivel tök fölösleges idegeskedni miatta, hiszen úgysem tudtok rajta változtatni).

Amíg ez a játék a továbbiakban is elsősorban gazdálkodj okosan elven fog működni és a frissen regisztrálóknak pár hónap után elmegy a kedve az egésztől (a többségnek legalábbis), addig ebben a többségi szemléletben nem is lesz változás, szerintem. Ezt pedig, az elmúlt 2-2,5 szezon tapasztalatai alapján fel sem merül a fejlesztőkben/üzemeltetőkben, sőt éppen ellenkezőleg (lásd: "tankolás büntetése").

Persze, hogy lehet jönni azzal, hogy alkalmazkodni kell. Viszont nem mindenki akar ennyire kompromisszumok közé szorítva játszani egy játékot. Pl.: én is csak azért ragadtam itt, mert kihívást láttam a fiatal játékosok hosszabb távú nevelésében. Ha ez nem történt volna meg, már rég botult volna a csapat, mert hiába a pofás oldal (ami szerintem a legszebb a hasonló kosár managerekhez viszonyítva), az állandó pénzszűke helyzet miatt rég ráuntam volna az egészre (ahogy szerintem az egyszerű felhasználók zöme is teszi, mert megnéz 1-2 másik játékot és rájön, hogy számára az egyszerűen játszhatóbb).
Eltökélt és hosszú távon is a játék iránt érdeklődő managereket pedig nem fogtok találni, ha folyamatosan csak csökken a felhasználók száma.

Hiába hirdettek meg 6/7-es edzős programokat ha a felhasználók zömének nincs elég pénze. Hiába van 6os edzőm, nem tudok jelentkezni mert nincs tőkém. Pontosabban ami van, ezt inkább apránként elköltöm csarnokbővítésre, esetleg szezononként 1-2 erősítésre, hogy haladjak is a játékban valamennyit és ne egy helyben toporogjak, mert az összes pénzemet elviszi egy 7es edző vagy éppen egy válogatott esélyes játékos szerződtetése/eltartása...
Pedig rohadt nagy szerencsém volt, mert a 46k fizujú 6os edzőmet le tudtam cserélni egy 24k-ra (igaz, cserébe hétköznap, hajnal fél4kor kellett kelnem, de 55k-ért sikerült licitharc nélkül megvettem).

Advertisement