Cz. 2.
Ad. 3) Nie mamy bardzo wysokich podań w Kadrze na obwodzie i to jest fakt. Czemu? Nie wiem, przyczyną może być np. że zawsze doradzam, żeby podania bić na koniec treningu danego zawodnika. Kilku z zawodników mogłoby mieć wyższe PS, ale nie wiem jakim kosztem - zapewne HN i DV. Podania także mocno nabijają pensję, więc nie każdy chce mieć je wyższe niż 14... Kochański mógł bić PS, ale właściciel nie chciał - wolał dawać JS - stąd mamy super strzelca z obwodu z niezłym podaniem. Klimczoka sam osobiście prowadziłem, z czego co pamiętam to on jak na swój wiek wcale nie był taki dobry, ale mocno podciągnął rzut i OD (nawet po zmianie właściciela z polskiego na zagranicznego) - tutaj też jest przypadek, że ma nabite więcej HN/DV niż PS, to kolejny SG. Rymarowicz - to już pytaj Toshiego, nawet Darkonza doradzał, żeby bić PS ;) Krosman jeszcze czeka na +1 w HN i DV i na koniec wbije jeszcze +1 PS. Mógłbym kazać sezon wcześniej bić właścicielowi PS i miałby je ok. 13, ale wtedy nie grałby w Kadrze bo nie miałby wystarczającego OD i IS. Do Garbolińskiego o poziom PS akurat nie miałbym pretensji.
Ad. 4) To już możesz sam sobie odpowiedzieć po tym co napisałem na wstępie zanim zacząłem odpowiadać

Worek osobistych - kompletnie nie rozumiem dlaczego była taka dysproporcja przy gwizdaniu fauli przy rzucie, zbiórka - coś kosztem czegoś, albo wysokie IS i ID i niższe zbiórki albo dół na poziomie Murzy. Ewentualnie mutanci jak Kuchniak - Campos się poświęcił i wyhodował takiego. Jeśli Kuchniak zacznie spadać, to przyszły sezon będzie gorszy od obecnego.