BuzzerBeater Forums

Poland - III.16 > SEZON 24

SEZON 24

Set priority
Show messages by
This Post:
00
243536.80 in reply to 243536.78
Date: 9/4/2013 3:30:18 PM
Overall Posts Rated:
137137
Gratuluję zwycięstwa. Choć jest mi źle z tą porażką.. wygrał lepszy! Powodzenia dalej.

From: Arielos

This Post:
00
243536.81 in reply to 243536.78
Date: 9/4/2013 3:35:47 PM
Basket Człuchów
III.16
Overall Posts Rated:
379379
Ja stawiam, że mistrzostwo zdobędzie 2takt. Wydaje mi się, że z czwórki kandydatów ma chyba najrówniejszy skład, a jego zawodnicy otrzymują najlepsze noty meczowe. Z tym, że po ćwierfinałach widać, że każdy może wygrać z każdym i z tych 4 zespołów każdy może sięgnąć po majstra co zresztą nie byłoby jakimś dużym zaskoczeniem, bo stawka jest bardzo wyrównana. Spore znaczenie powinna odegrać forma poszczególnych zawodników. Zobaczymy jak to się potoczy w tych nieprzewidywalnych Play-Offach... Emocji napewno nie zabraknie.

From: Simon21

This Post:
00
243536.82 in reply to 243536.81
Date: 9/5/2013 4:06:12 AM
Overall Posts Rated:
229229
Jedno jest pewne, ktokolwiek by nie awansował musi pomyśleć o wzmocnieniach jeżeli będzie chciał powalczyć o utrzymanie w II lidze ;P
Ja stawiam na Avistę.

From: frackov
This Post:
11
243536.83 in reply to 243536.82
Date: 9/11/2013 4:40:06 AM
Overall Posts Rated:
77
I sezon dobiega ku końcowi. Jakieś przemyślenia, wnioski odnośnie rozgrywek?
Jeżeli chodzi o mój zespół i wszystko co z nim związane to muszę przyznać, że nie wiedziałem do końca jak będzie to wszystko wyglądało. Myślałem, że wchodząc tutaj ze składem który dał mi 19-3 w RS i 4-0 w PO spokojnie zapewni mi utrzymanie w III lidze. Jednak nic bardziej mylnego. Dużo jest zespołów które się LICZĄ czy to o utrzymanie czy o PO czy nawet o misia. Każdy mógł wygrać z każdym. Obserwując poczynania chłopaków zdecydowałem się na zakup Estevesa który bądź co bądź w ogromnej mierze pozwolił mi na zajęcie tej bezpiecznej 5 pozycji i z tego bardzo się cieszę.

Co do następnego sezonu? Myślę, że transfery które zrobiłem powiedzą wam, że raczej nie liczę na spadek. Może coś całkowicie przeciwnego. Wszystko wyjdzie w trakcie kolejnego sezonu. Mam nadzieje, że bardzo udanego dla mnie.

o/

This Post:
00
243536.84 in reply to 243536.83
Date: 9/11/2013 2:32:31 PM
Basket Człuchów
III.16
Overall Posts Rated:
379379
Ja w tym sezonie nauczyłem się bardzo cennych lekcji- mianowicie tego, że karta o nazwie szczęściem może się odwrócić. Nie licząc obecnych rozgrywek to w każdym z poprzednich sezonów miałem "szczęśliwą drużynę". Mam tu na myśli to, że w większości przypadków, gdy wynik był na styku, a do końca pozostawało niewiele minut mój zespół wychodził obronną ręką. W tym sezonie niemal wszystkie mecze na styku przegrałem.

Ponadto nauczyłem się, że zbyt duża pazerność nie popłaca. Chciałem zarobić jak najwięcej kasy poprzez granie niskobudżetowym składem i jak się potem okazało nie wyszło to do końca tak jak sobie zaplanowałem. Co prawda drużyna (biorąc pod uwagę łączną pensje zawodników) zaprezentowała się z dobrej strony w lidze, ale przeznaczenie chciało, abym przed większością meczy ligowych u siebie przegrywał mecz na wyjeździe co sprawiało, że kibice strzelali focha i nie stawiali się tak licznie w swojej hali jakbym tego oczekiwał. Z perspektywy czasu wiem, że popełniłem błąd i powinienem wzmocnić drużynę co najmniej 1 zawodnikiem do podstawy dzięki czemu wzrosłobo prawdopodobieństwo zwycięstw, a w zamian kibice odwdzięczyliby się $ zostawianymi w kasie klubowej. Czasami warto popełniać błędy, aby się na nich uczyć.

A co do następnego sezonu to planuję jakiś konkretny transfer na pozycji SG i 1-2 zawodników na rezerwę.
Zobaczymy jak to wyjdzie...

Jednym z ważniejszych założen w następnym sezonie będzie dla mnie zwycięstwo w niezdobytej dotąd hali AvistaMedia Center. Tyle, że niewiadomo czy do takiego spotkania w ogóle dojdzie, bo nasz kolega Dino Radja walczy przecież o awans na II ligowe salony ;)

This Post:
00
243536.85 in reply to 243536.84
Date: 9/13/2013 4:18:36 AM
Overall Posts Rated:
77
Wbrew pozorom kolejny sezon może być jeszcze ciekawszy od obecnego, już kończącego się. Myślę, że do walki włączy się mój zespół czyli luka po mistrzu z tych rozgrywek jakoś będzie zapełniona. Będzie spadkowicz z II ligi i beniaminki z IV. Ciekawie kogo nam los przyniesie. Oby był to mocny zespół coby żaden zespół nie czuł się pewnie w żadnym meczu i przykładał się do taktyk do każdego spotkania z osobna.

Ja postaram się ugrać minimum te 3 miejsce w mojej konferencji. Chociaż z ostateczną deklaracją jeszcze się wstrzymam dopóki nie skompletuję się cała liga. Także wszystko powinno się wykrystalizować już w Sobotę 21 Września (jeżeli się mylę to mnie poprawcie).

This Post:
11
243536.86 in reply to 243536.85
Date: 9/14/2013 4:44:42 PM
Overall Posts Rated:
108108
Ja jestem ogólnie zadowolony z kończącego się sezonu, chociaż mam niedosyt po porażce w play-off w finale swojej ligi. Wynik po rundzie zasadniczej byłby pewnie dużo lepszy gdybym po dobrym początku nie zawalił środka sezonu, na szczęście później szybko się otrząsnąłem i miałem bardzo udaną końcówkę.

Ten sezon wykrystalizował trzon zespołu i po raz pierwszy "od wielu lat" przed nowym sezonem nie planuję jakichś spektakularnych transferów, no chyba że wpadnie sporo kaski ze sprzedaży moich dwóch obecnych 18-latków (jeden jest już wystawiony na sprzedaż, drugi zostanie pokazany światu jutro) to może wtedy, jeżeli w trakcie sezonu okaże się, że są potrzebne wzmocnienia, to kogoś się kupi.

Przed nowym sezonem jestem optymistą, celuję w górną część tabeli i walkę o jak najwyższe cele, chociaż rywale bywają nieobliczalni, wzmacniają się i różnie może to być ;)

This Post:
00
243536.87 in reply to 243536.86
Date: 9/15/2013 10:06:23 AM
Basket Człuchów
III.16
Overall Posts Rated:
379379
Panowie powodzenia w dzisiejszym meczu nr. 3. Mam nadzieję, że nie będzie głupich kontuzji, a zwycięzca będzie zasłużony.
Niech wygra lepszy!

This Post:
00
243536.88 in reply to 243536.87
Date: 9/15/2013 10:47:29 AM
Overall Posts Rated:
77
Zdecydowanie podłączam się pod to. Jeden z Was ucieka, ja już teraz dziękuję za wspólnie spędzony sezon. Z jednym widzę się niedługo, z drugim może za jakiś czas wyżej.

ps. ładne wzmocnienia widzę arielos. Widzę, że zdecydowanie wiesz co chcesz osiągnąć w przyszłym sezonie a transfery które dotychczas przeprowadziłeś mają tylko utwierdzić mnie w tym przekonaniu. Fajnie, zapowiada się świetny sezon już nie mogę się doczekać. Tak samo jak nowy narybek który ma przyjść jutro(?) bądź we wtorek(?). W draft nie włożyłem ani grosza ale to zawsze loteria. Także liczę, że jacyś spikerzy do mnie trafią.

o/

This Post:
00
243536.89 in reply to 243536.88
Date: 9/15/2013 12:06:39 PM
Basket Człuchów
III.16
Overall Posts Rated:
379379
Nie będę ukrywać, że wzmocnienia zostały przeprowadzone bezpośrednio pod awans. Jeszcze nie tak dawno takie transfery planowałem zrobić przed rozpoczęciem sezonu nr. 26, ale akurat pojawili się fajni zawodnicy po odpowiednich cenach w porównaniu do umiejętności i zdecydowałem postawić wszystko na jedną kartę. Na papierze skład prezentuje się bardzo dobrze, ale wszystko i tak zweryfikuje boisko.

O ile w mojej drużynie do kolejnych transferów już raczej nie dojdzie to o tyle jestem bardzo ciekawy jakie wzmocnienia przygotują nam pozostali menagerowie. Myślę, że kilka mocnych nazwisk wzmocni naszą ligę, tymbardziej, że większość managerów swoje zarobiło... Będzie ciekawie!

Młodzi gniewni powinni pojawić się w poniedziałem do południa, chociaż mogą zdarzyć się pewne opóźnienia. Sam też po raz kolejny nie inwestowałem w draft, wszystko na chybił trafił. Tak w ogóle moim zdaniem w większości przypadków draft jest nieopłacalny. Kiedyś wydałem trochę kasy na draft i wybierałem jako jeden z pierwszych i wyłowiłem takie "talenty", że za 1k nie mogłem ich sprzedać.

Last edited by Arielos at 9/15/2013 12:09:01 PM

From: radyola
This Post:
00
243536.90 in reply to 243536.89
Date: 9/15/2013 1:04:53 PM
The Cormorans
III.12
Overall Posts Rated:
5353
Second Team:
Eutanazja
a ja kupiłem sobie wczoraj greka do treningu.. za niecałą bańkę, a dziś pojawiły się porównania transferowe:

Szacunkowa Wartość Rynkowa: Ostatnio miało miejsce 5 transferów zawodników w wieku 21-22 lat, grających na pozycji SF, z umiejętnościami rzutu z wyskoku na poziomie "wybitny" i potencjałem na poziomie "MVP". Kostas Xifaras jest prawdopodobnie lepszy niż większość z tych 5 zawodników, ale za kilku o najbardziej zbliżonych umiejętnościach osiągnięto ceny z zakresu od $ 1 600 000 do $ 1 700 000.

aż strach pomyśleć ile będzie wart po 2 sezonach treningu..

Last edited by radyola at 9/15/2013 1:05:40 PM

Advertisement