BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
199985.80 in reply to 199985.77
Date: 11/3/2011 5:43:36 AM
Overall Posts Rated:
411411
Milyen irányba vinni a válogatottat: pont most volt egy ilyen eset, Skaliczki került ki most az U21-ből. Magas 2 pontos és lepattanó, viszonylag alacsony védekezés, és jó kiegek. Azt írtátok, belülre kell edzeni. Nem lehetne már 22 évesen tempódobást, 1-1-t külső defet adni neki? A belső védekezésén meg később húzni, esetleg lép a külsőtől! Ilyen ötletek néha eszembe jutnak. Sajnos a nagy centerek eltarthatatlansága miatt ilyeneket fontolóra kell venni.

Hatalmas ötlet, Aczélnál fog megvalósúlni, a külső defet valószínűleg kihagyva.

This Post:
00
199985.81 in reply to 199985.79
Date: 11/3/2011 5:45:15 AM
This Post:
22
199985.82 in reply to 199985.78
Date: 11/3/2011 5:46:13 AM
Overall Posts Rated:
190190
Az az érdekes, hogy kicsit a cross-training miatti csökkenő edzéssel még inkább csökken a repertoárunk.

Nyúl meg Krústev nagyon keményre sikeredett, de az előző generáció kiemelkedően jó volt. Most is van irányító aki viszonylag magas dobásokkal érkezik, de nagyon 10-11 fölé vinni nem lehet mindkettőt, mert az már védekezés/passzolás rovására megy. Lesz egyébként minden korosztályban ilyen, kérdéses mire jutunk vele.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
199985.83 in reply to 199985.82
Date: 11/3/2011 5:47:46 AM
Overall Posts Rated:
411411
idén nem tennék be két ilyent a keretbe az fix.

This Post:
00
199985.84 in reply to 199985.53
Date: 11/3/2011 5:49:18 AM
Overall Posts Rated:
350350
Megvan a jelöltem, a neve - mivel a szavazások általában titkosak - maradjon megnevezetlen.
Azért rá tettem a voksom, mert a játék rutinja megvan, kellően jártas az adott helyzetet áttekintve.
Biztos vagyok benne, hogy el tudja majd érni a célját és ehhez sok sikert kívánok!

This Post:
00
199985.85 in reply to 199985.81
Date: 11/3/2011 5:49:41 AM
Overall Posts Rated:
88
köszönöm :)

This Post:
00
199985.86 in reply to 199985.64
Date: 11/3/2011 6:03:46 AM
Overall Posts Rated:
350350
-Gila, mennyi időt szántál naponta/hetente a válogatottra? Mennyi időt szánnak a leendő kapitányok? Vannak családos és munkába/tanulni járó jelöltek. Mekkora áldozatot hajlandóak hozni az idejükből?

Szia

Épp most összegeztem ezt. Valósat állítok, ha azt mondom napi 3 órát online voltam, az ugye hetente legalább 20-21 óra.
Tehát jóformán 1 teljes nap a hétből ha összegezzük. Nem hiszem, hogy ennyit el tudnak majd tölteni a leendő jelöltek, de hetente minimum 15-16 óra az ami ideális idő kell legyen. Tudnotok kell, hogy a feladatkör eléggé admin jellegű, sok jegyzetelés , táblázat gyártás és rengeteg levelezés a munka nagyobbik része. (Ha valakinek ez kevésbé menne vegyen fel titkárnőt :-) ) Tartsátok szem előtt, hogy fél évre előre gondolkozzatok, mi várható az életetekben és ha ez gát lenne a kapitányi posztnál, akkor meg tudnátok-e kevesebb idővel oldani a feladatot.

This Post:
00
199985.87 in reply to 199985.65
Date: 11/3/2011 6:06:41 AM
Overall Posts Rated:
350350
Azt én sem tartom jónak, hogy 2 megfigyelő is pályázott. Nagyon megossza a szavazótábort a sok jelölt és félő, hogy B..55 vagy akárki más önjelölt lesz a befutó. Ezt senki sem sem szeretné.

This Post:
00
199985.88 in reply to 199985.77
Date: 11/3/2011 6:21:50 AM
Overall Posts Rated:
173173
Milyen irányba vinni a válogatottat: pont most volt egy ilyen eset, Skaliczki került ki most az U21-ből. Magas 2 pontos és lepattanó, viszonylag alacsony védekezés, és jó kiegek. Azt írtátok, belülre kell edzeni. Nem lehetne már 22 évesen tempódobást, 1-1-t külső defet adni neki? A belső védekezésén meg később húzni, esetleg lép a külsőtől! Ilyen ötletek néha eszembe jutnak. Sajnos a nagy centerek eltarthatatlansága miatt ilyeneket fontolóra kell venni.

Azért jó, hogy ezt érintetted, mert róla pont ment a huzavona több üzenetváltás során. Amit írsz, az nem rossz, csak az a baj, hogy egyre inkább azt veszem észre, hogy alig edzenek védekezést. Megáll mindenki 15-16-nál, legyen szó akár kinti, akár benti játékosról, azokat pedig lesöprik az ellenfelek. A tulajdonosok előszeretettel elkezdték használni az ilyen jellegű általánosításokat, hogy "create a mismatch against the opponents" és kapok hozzá többnyire egy konkrét taktikát is, hogy kinti vagy benti taktikához lesz az a nagy mismatch. A probléma az, hogy erre a dologra most sokan rákaptak, és mindenki ezt akarja. Végül az lesz a folyamat eredménye, hogy jó sok mismatch lesz, aztán meg nem lesz mismatch, mert mindenki ugyanúgy fog kinézni. Amikor pedig azt mondom, hogy kéne védekezni, mindenki úgy néz rám, mintha a Holdról jöttem volna.

Persze van a másik fajta tulajdonos, aki beköveteli a válogatottba a 15-ös alapskillel rendelkező játékost, és akkor hajlandó edzeni, ha már bent van, és kéri természetesen az extra értékesítési bevételt ami jár utána. Nekem ez kb. egyenlő a zsarolás kategóriájával, és csak nagyon ritka, hogy használ a rábeszélés.

Azt is csinálhatnánk, hogy oké, várjuk meg, amíg a magas alapskillesek kihullanak végleg mindenhonnan, mi hagyjuk a benti skillek edzését, és aztán 10 szezon múlva jók leszünk, addig meg felmosórongyok. Érzésem szerint egyelőre mindenképp szükség van a Tasikra és a Raffaykra, mert mi van akkor, ha a többiek sikeresen megtartják az ilyeneket? Pedig én alapjáratban multis elven gondolkodom, de jelenleg nem tudnám őket pótolni.

Olyan kompromisszumot sikerült kötni, hogy valaki edz egy-két szezon kieget, és utána még alapskilleket, azzal sikerült rávennem, hogy a szezon második felében oldja meg, és jövőre lehet esélye bekerülni. De meg is fogja tenni???

Akár az egész kinti sorunkat lecserélhetném, szó szerint az egészet (Böcz védett egyelőre, ilyenünk azért nincs még egy), csak éppen akkor 16-os külső védők lennének bent. Velük Dunát lehet rekeszteni, annyian vannak.

Mindenképpen arra kellene mozdulni, hogy minél többen legyenek itthon, de az rohadt nehéz, mivel a minőség romlása nélkül kellene megoldani ezt. Ha van egy jó játékos, aki itthon játszik, de van egy nála jobb külföldön, akkor azonnal jön a dilemma, hogy mi legyen, ki kerüljön be. Barisic van most abszolút ebben a helyzetben egyébként.

Ilyen gondolatok járnak most a fejemben, nem egyszerű szitu. Tényleg nagyon átmeneti állapotok vannak egyelőre. Egy dolgot tudok, ha pontosan beilleszkedünk ebbe a tendenciába, akkor egy dolog biztos, hogy pontosan oda fogunk jutni, mint mások. Az lehet marha jó, és lehet baromi rossz is, de pont ott leszünk. Ezért van az, hogy mindig kell mást is csinálni, mint a tömeg, és ha jól értelmezem a jelenlegi helyzetet, a belső alaskillek edzése és a védekezés minden fronton háttérbe szorult. Tehát nekünk ha jól gondolom, abban kell előrelépnünk, hogy a multizás meleltt egy bizonyos szintig megmaradjanak az alapskill erősségek is. Bizonyos szintig értem (ezt rohadt nehéz eldönteni, hogy az mennyi legyen), és persze nem a mostani 18-20 ig (a védekezés kivétel!), ami a 300-400k-s kereseteket okozza.

Dzsevasznak szól, hogy készülök a táncra, a tollak már megvannak a fejdíszhez. :-)))

This Post:
00
199985.89 in reply to 199985.87
Date: 11/3/2011 7:48:41 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Igen, nekem is ez a problémám... na de reméljük a legjobbakat!
Mindketten elég meggyőzőek az biztos

This Post:
00
199985.90 in reply to 199985.76
Date: 11/3/2011 9:13:15 AM
Overall Posts Rated:
190190
kaygeehoz is szól:

Az oroszok keretében pont van egy hasonló játékos, nincsenek túlzásba víve a dobóképességei bár nem is a béka segge alatt vannak. Egyértelműen kinti támadás ellen van, és már a passzolás kárára van fejlesztve a labdavezetés és a technika. Nem tudom mennyi szerephez jut majd, de figyelemreméltó. Azért valamekkora dobással kellene rendelkezni, bár akad most is ellenpélda az edzett fiatalok között.

Az orosz keret szerintem pl erősen belső támadásra lett összedobva, 2 DH és bedobó van mindössze, erőcsatár egy sem.

Nem linkeltem, mert átadón van.

Last edited by Wolwerine at 11/3/2011 9:14:04 AM

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
Advertisement