Ahhoz, hogy valaki jót draftoljon, mindenképpen kell pénz (megfigyelésre), hacsak nincs bazi nagy mákja. Én nem azt mondom, hogy annak lenne jobb a draftja, aki többet költ rá, hanem annak a ligának (!), ahol átlagban többet költenek rá. Innentől kezdve természetesen az utolsó helyezetteknek lesz majd nagyobb esélyük jól draftolni, így akár egy kezdő menedzser is szerezhet kimagasló játékost (amennyiben lát olyat a listán, vagy netán "vakon" eltalálja a tutit :-)).
Most persze lehet azt mondani, hogy akkor annak van szerencséje, aki ilyen szempontból jó csoportba kerül (többen támogatják a megfigyelést), de erre azt mondom, hogy a TV-s pénzek is nagyban függnek attól, hogy hány válogatott játékos van a ligában ... Ilyen alapon ahhoz is szerencse kell.
kaygee:
Miért baj az, ha ott vannak jobb játékosok, ahol többet költenek megfigyelésre? Ez szerintem a valóságban is így van. (Persze ne azzal hasonlítsuk össze ...) Egyébként szerintem pont az a verzió nem lenne igazságos, ha egy csoporton belül 3-4-en is 20-40k körül költenek megfigyelésre és a "random" miatt eleve csak gyenge játékost kaphatnak, mert éppen úgy alakult, míg a másik csoportban senki nem költ erre és mondjuk jön 2-3 legenda ...
De hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy ahol több az átlag megfigyelés, ott több legenda és minden idők legjobbja lesz (legalábbis nem feltétlenül), hanem a játékosok átlagos értéke magasabb lesz.