За ова не си во право:
Пред две недели играм со пенда на гости и нормално си губам, на пенда не му текнува со мене да се откаже заради куп бидејќи си има договорено со Саше утакмица со втори постави TIE.
KK Trtka 67 - 101 BC Kavadarci Rulls (56335524)
И јас да бев на местото на Пенда истото би го направил бидеќи поголеми шанси има да те победам тебе отколку Саше.
Не ја оспорувам логиката дека токму против мене треба да проба да поби тоа нај нормално и нај логично. Но тоа што следи после доказ дека постои договор, затоа е наведен тој примери и ако има многу други јас наведов неколку само во кој сум директно или индиректно вмеша.
Во секој случај, имало местенки во прва лига ама повеќе заради купот отколку некој да се спаси, се случувало и за да му се помогне на некого ама премногу ретко за да направиш ваков голем бунт и да ја обвиниш речиси цела прва лига за местења.
Да не влијаееше толу директно на мојот пласма и опсанонок и натамошна моја стратегија можеби и немаше да има толку голема причина за галам и обвинувања.
Но веројатноста дека се случајно и само добра среќа за противникот на моја сметака е толку минимална што е просто невозможно некој да поверува. Дека токму последните 3 утакмици пред да игра со мене тимот на царот има поклн три побди поред во кој имам ниско залагање(со тоа висок ентузијазам) и добива +159 кош разлика со што и те како е ставен во далеку подобра ситуација од мене а беше речиси отпишан со никави шанси за место на табелата кое ќе му даде шанса за борба за опстанок.
Јас остварив 4 победи со борба и надигрување а некој доби поклон 3 победи и подобра кош разлика и плус висок ентузијазам за против мене.
Има уште нешто што не го напишав а тоа е дека може и на противниците од плавата група им одговара да не ме добијам мене во пјеаутот за опстанок, или па ако случано јас би го остварил би влегол со осакатен ентузијазам.
Јас имам можност да бидам во позиција кадеш последните утакмици можам сите да ги играм опуштено и да влезем во плејофот со максимален ентузијазам со што би можел да му ги расиоам на некој сметките.